Pazar, Ocak 31, 2010

"Fıstık"

Hayvanların hepsini severim ama köpekler benim için daha farklıdır, belki kedilerle bir türlü yıldızım barışmadığı için köpekleri kendime daha yakın hissederim. Hafta sonu da çok uslu bir köpekle beraberdim, hanımefendinin adı Fıstık. Çok tatlı, çok laf dinleyen ve çok akıllı bir Golden Retriever kendisi.
golden_kopek

Fıstık' ın hikayesi aslında çok eskilere dayanmıyor, annemlere sadece bir ay kadar önce geldi. Asıl sahipleri bu güzelim köpeği bir pansiyona bırakıyorlar ve geri almıyorlar. Herhalde bakamayacakları için orada bıraktıklarını düşünüyorum. Sonra sahipsiz kalan bu köpeği kardeşimin veteriner arkadaşı bulup bakımını ve eğitimini üstleniyor. Oradan da kardeşim alıp eve getiriyor. Evde hayvan istemeyen annem önce karşı çıkıyor ama sonra biraz da babam için kabul ediyor. Annemlerin evi bahçeli olduğu için hergün dışarı çıkabiliyor, koşuyor oynuyor. 
Kendisiyle maalesef yeni tanışabildim ben.  Bütün gün beraber oynadık, muhteşem bir köpekçik. 
Daha önce birkaç kez köpek bakmışlığım var ama tabii ki çok bilgi sahibi değilim. Yine de hayvanların da karakterleri olduğu bir gerçek. Fıstık belki de terkedildiği için çok insan canlısı, bütün derdi sevilmek, gezdirilmek. Havladığını bile duymadım kimseden yabancılık çekmiyor, eğitimli de olduğu için odalara adımını atmıyor, hiçbir yemeğe dokunmuyor, izin verilmeyen yerlere girmiyor. Bir de babamın rahatsızlığını hatırlayanlar olacaktır, onun yürüyüş yapması için de bahane oluyor Fıstık. 

Alakasız not : Bandaj elbisemi üzerimde maalesef fotoğraflayamadım, düğüne geç kalıyorduk hiç vakit yoktu. 
Bir daha da giyer miyim bilmiyorum :(

22 yorum:

  1. niye ama ben üstünde nasıl durcağını çok merak etmiştim laçin?

    YanıtlaSil
  2. elini yere koydugun fotoda bugune kadar gordugum en guzel laçinsin:) maşallah

    buket

    YanıtlaSil
  3. fıstık çok tatlı..:) ben de köpekleri çok severim ama nedense 5-6 yıldır aramızda bir korku başladı..:) çok tırsıyorum, uzaktan sevıyorum sadece..:D;)

    alakasız notla ilgili not:sevmedim bu alakasız notu,hıh..:( gerci hayal edebiliyorum nasıl durdugunu...;)

    YanıtlaSil
  4. bi daha fıstığı görüğünde benim için de sev biraz :)

    YanıtlaSil
  5. golden retriever'lar çok şeker köpeklerdir ya insan canlısı süper şeker ve uysal annen çok alışmıştır eminim çünkü köpek istemeyenler için bence en güzel seçim ikna etmek için

    YanıtlaSil
  6. kopek cok tatli ama elbiseyi yakin zamanda goremiycek olmamiz uzucu :(

    YanıtlaSil
  7. Offf Offf tatlılıgaaa bakar mısınız?:)) Gelinimiz olur mu Fıstık Hanım acaba?:) benimde goldenım var ama Fıstıgın aksine haylazz,yaramaz:)Dediğin gibi sürekli sevilmek istiyor başka hiçbir şey yapamadan onu sevcez:) Baban için çok geçmiş olsun Laçin..Fıstık hem çok iyi bir arkadaş hemde evin neşesi olucak :)

    YanıtlaSil
  8. çok tatlıı. evcil hayvan edinip sonra sokağa atanlara çok kızıyorum. yaşadığım yerde okadar çok sokak köpeği varki hepsi birbirinden güzel ,cins. belediye inkar etsede arada bir katliam yapıyorlar.yaşama haklarını ellerinden alıyorlar. keşke bütün hayvanlarda fısık gbi şanslı olabilse.

    YanıtlaSil
  9. Amanınn :D benim fıstıgın aynısı :) Aynı cins ve aynı isim :) gercekten cok akıllılar ne ögretseniz hemen uyguluyorlar muhte$em varlıklar!!

    YanıtlaSil
  10. Fistik sansliyimis lacin'cim.Golden'ler karekter olarak sakin kopeklerdir, terrier cinsler biraz daha agrasiftir :D Ve yetistirmede cok onemli, bir cok kisinin tehlikeli diye dusundugu cinsin ben burada melek olanlarini cok gordum.. ;)
    Hayvanlarin hayatimiza kattiklari artilar o kadar cok ki, bende bunaldigimda whiskey'yi alipta saatlerce geziyorum.:)

    YanıtlaSil
  11. Lacheenn süper söylemeden edemicem ailen çok şanslıymış çok akıllı bır köpeğe sahip:)babanda bu bahaneyle bıraz daha fazla yurumus olur gercekten çok güzel bir köpek

    YanıtlaSil
  12. Fıstığın insan sevgisi daha önce terkedilmişliğinden değil bence..ablamında aynı cins bir köpeği var her gördüğüne aşık, her hayvanla barışık bu cinsler böyle oluyor :)

    YanıtlaSil
  13. Ah nasilda güzel bir köpek bu böyle!:)
    Annenle babanin hayatina renk katacagindan emin olabilirsin Lacincim, cünki bu cins köpekler cok uysal oluyor. Yanliz biraz sevgiye ac hayvanlar...günde 24 saat sevsen hala doymazlar.:))

    Ke$ke herkez sizin aileniz gibi duyarli olabilse!

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Adı gibi fıstıkmış maşallah :)

    YanıtlaSil
  15. ay bu tam bir fistik! nasil kiyipta birakmislar bu guzelligi :( boyle olunca cok uzuluyorum, terkedilmek bu hayvanlara cok dokunuyor...herseyi oyle iyi anliyorlar ki...neyse ki fistik'in sonu 'mutlu son' olmus. ailenize nese-bereket ve saglik getirsin Lacin'cim, firsat buldukca fotograflarini paylas olur mu?

    YanıtlaSil
  16. Sanırım bütün golden'lar böyle lokum gibi oluyorlar. ^_^

    Arkadaşlarımız bir çiftin de golden retriever'ları var. Huyları aynı, böyle uslu uslu oturur, kendini sevdirir, laftan anlar.

    Hele bunların bebekleri inanılmaz tatlı oluyor!

    YanıtlaSil
  17. Ay yerim onu, bizimde oğlumuz var :) kız istemeye gelebilirmiyiz :))

    YanıtlaSil
  18. Lacincim niye giymeyeceksin ki bence gayet hos gorunuyor elbise! Giymeyeceksen bana gonder ben giyerim ;) Ne demisler yemeyenin yiyicisi, giymeyenin giyicisi vardir. Fistik cok tatli, benim icin de op,oksa bir dahakine ;)

    YanıtlaSil
  19. Köpekle yaşamak çok güzel bir şey, bir yerden sonra artık bakışlarla anlaşıyor insan :)
    Hayırlısı olsun tüm aile için, çok tatlı :)

    YanıtlaSil
  20. Fıstığı çok sevmen fotoğraflara yansımış,çok tatlısınız ikinizde.Yerdeki fotonda ne kadar hoşsun canım Laçin.
    Bir de alakasız ama "cildim kuru"diyordun ya şunu okuyunca aklıma geldin :
    http://guzelsentrendenin.blogspot.com/2010/01/lipikar.html

    YanıtlaSil
  21. Hayvanlardan korksamda alışmak için arkadaşımızın yavrularından almak istedim ama evde kimse yok gündüz evde hayvan bunalıma girer diye herkes birşey söyledi.

    Çok ama çok şeker duruyor doğasında saldırganlık olmayan bir hayvan.

    Evde bir ses soluk daha olacak desene

    YanıtlaSil
  22. Fıstık çok güzelmiş gerçekten de:) Benim de Golden'ım var. Çok insan canlısı hayvanlar gerçekten, çocuklarla da çok iyi anlaşıyorlar. İyi bir aile bulmasına sevindim, insanların hayvanları oyuncakmış gibi evlerine alıp sonra da bakamayarak ya da sıkılarak terketmeleri gerçekten siniz bozucu bir durum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.