Perşembe, Aralık 24, 2009

Gri Kürk Yelek

kurk_yelek3

Bu yazımdaki dikişsiz kürk yelekten sonunda kendime yaptım, ama benimki astarlı olduğu için mecburen dikiş gerekti. Bu yelekten yapıp astarlamak isteyenler için biraz ipucu vereyim. Astarı mutlaka ortadan dikişli yapmanız gerekiyor yoksa çeviremezsiniz. Önce bir kol oyuğunda kürkün düzünün üzerine astarın düzünü koyup dikin ve çevirin, aynı şeyi öbür parçayla diğer kol oyuğu için yapın. Sonra kenarları tulum şeklinde çevirin, orta kısımda yaklaşık 5-6 cmlik parçayı dikmeyin bu bölümü iki parçayı ortada birleştirirken kullanacaksınız. Tulum çevirme bitince orta kısmı birleştirin, elde de dikebilirsiniz. Son olarak da üst ve alt ortada kalan açıklıkları gizli el dikişiyle bitirin.

kurk_yelek4

Bu bölümü anlattım çünkü ben başlarken bu şekilde yekpare parçanın nasıl astarlanacağı konusunda hiçbir fikrim yoktu ve dikerken anladım orta kısmın astarda dikişli olması gerektiğini. Biraz geç anladığım için de ortadan kestim ama en son o bölüme parça eklemek durumunda kaldım. Şimdi siz biliyorsunuz, ürkü tek parça, astarını iki parça (ortadan dikişli olacak) halinde biçmelisiniz.
(Bu arada güzel kürk bulmak neredeyse imkansız, gri olarak ancak bunu bulabildim. Oysa ki ben daha uzun tüylü istiyordum. Uzun tüylü olarak haftasonu gideceğimiz düğün için düşündüğüm etole siyah kürk buldum. Uzun zamandır cuma pazarına gitmiyorum, sanırım oraya da bir bakmam lazım)

Kürk yeleğin dikişini anlattıktan sonra giydiklerime geleyim, 
Altın rengi triko - Ykm
Havuç Pantolon - Mango Outlet (yeni)
Gri Botlar - Peacocks
Çanta - Mango (hediye)
Deri eldivenler - Park Bravo (yeni)

17 yorum:

  1. astarlı kesinlikle daha güzel olmuş..çok şık ve asil durmuş.. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. kürk yelek harika olmuş,emeğine sağlık laçincim..hmm bu arada bootielerle kürkün uyumuda süpper olmuş:)

    YanıtlaSil
  3. merhaba laçincim ellerine sağlık öncelikle kürkün çok şık,
    sana bir sorum olacak bende deri eldiven almayı düşünüyorum da alırken dikkat etmem gereken birşey var mı? birde ayıp olmazsa sen ne kadara aldın & en uygun nerden alabilirim?
    ne çok soru sordum değil mi:))

    YanıtlaSil
  4. Çok havalı duruyor. Astarda ayrı bir güzellik katmış bence. Ayakkabılarınla bütünleşmiş böylelikle. Çok beğendim!

    YanıtlaSil
  5. Sanırım Zara'da böyle önü kat kat dökümlü bir kürk yelek vardı, kahve renkli. Seninki daha güzel durmuş! Bence işin sırrı astarda. Astarın parlaklığıyla kürk arasındaki kontrast daha bir öne çıkmış.

    Astar kumaşından kaldıysa, bir fiyonk çok yakışırdı. Şöyle önde yaka gibi kıvrılan parçaların altından gelip fiyonkla önünü kapatarak işlevsellik katabilirsin veya yakaya bir fiyongu çengelli iğneyle broş gibi tutturabilirsin.

    YanıtlaSil
  6. Laçinciğim Günaydın,
    Çok şıksın yine her zamanki gibi.Şu kürklerine hayranım.Ben de bir tane edinmek istiyorum. Bulunduğum ilde bir araştırma yapmadım ama sanırım kumaşçılardan alıyorsun değil mi?
    Bu arada umarım en kısa zamanda mesleğine yeniden giriş yaparsın. Evde de çok güzel şeyler üretiyor olmana rağmen,senin gibi yetenekli birinin işsiz kalmasına üzülüyorum. Allah yardımcın olsun.

    YanıtlaSil
  7. GÜNAYDIIIINNNN ben galiba ilk yorum yazan oldum...öncelikle günaydın inşallah günümüz bugünde güzel geçer.yeleğin astarı çok bol kalmış ayrıca kürkten çok peluşu andırmış (''bence'') ama yinede laçin sana yakışmış...

    YanıtlaSil
  8. dikiş konusunda size hayranım gerçekten..ellerinize saglık hoş olmuş..yalnız yandan profil iyi ama bence ön profil fazla kalabalık,kabarık durur..kemersiz güzel duracagını düşünmüyorum acıkcası..KAOS

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş ellerine sağlık, kesinlikle astarlaman çok iyi olmuş böylece daha bir havalı ve kaliteli durmuş:)

    YanıtlaSil
  10. lacıncım harıkasın :D nunu ıcın bı olcu varmıdır ....>_< klos etek cızımı gıbı bı cızım mesela ...ımm...kolos etek harıkaydı hemen gıdıp dıktım ...ellerıne saglık cok guzel ısler yapıyosun ...guzle taklıtler bulmak cok zor kumascımdan beklıyrum fakat ıkı haftyadır kurk dıye cırkın pelusları gosterıyolar ....umarım ısteddıgın gıbı bı parca bulursun ıst. alternatıf daha fazladır ....sevgılerle

    YanıtlaSil
  11. selam,
    harika olmuş yine.... sennki videodakinden daha güzel :)
    astar süper olmuş. Bu arada yılbaşının ertesi günü cumat ve tatil!!! pazara gidicemmm :)

    YanıtlaSil
  12. YİNE TİKE OLMUŞUZ LAÇİNCİM TARZ,DURUŞ VALLA ÇOK AFİLLİ ÇIKMISIN:)ŞEKERCİM FAKAT İLK RESİMDE YÜZÜN ŞİŞMİŞ ARI SOKMUŞ GİBİ NOLDDDUUU ÇOKMU ERKENDİ RESİMLERİ ÇEKTİĞİNDE?DERİ ELDVENİN FİYATINI BENDE MERAK ETTİM..MANGO OUTLETTE 145 FALANDI...SEN KACA ALDINNNN ACEPP:) MUTLU KAL HEP...

    YanıtlaSil
  13. Laçincim videoyu bi daha izledim de birşey soracağım, kol için açtığı yer çok küçük değil mi? bide kumaşın enini boyunu sen nasıl aldın?

    YanıtlaSil
  14. cok farklı bır mo del olmuş buda..Diğerine göre bence daha cok yakısmış...eldivenlede epey hava katmış:) güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  15. eline sağlık. çok emek vermişsin belliki. ama ben ön kısmını pek beğenmedim. çok kaba durmuş. diğeri daha şıktı.

    YanıtlaSil
  16. kemerli halini merak ettim:)

    YanıtlaSil
  17. Arkadaşlar,
    Soruları toplu olarak cevaplıyorum.
    1. Süper kolay yelek yapımını anlattığım bu yazımda kol oyuğu ölçülerini vermiştim, ben aynısını kullandım.
    O yeleğin kalıbından tek farkı iki kenarlarını yuvarlattım, bir de yakası kabarık dursun diye kol oyuğunu ortaladım.
    2. Yelekte ölçü olarak 1m. kumaş yeterli geliyor. Eninden bir 5er cm (toplamda) 10 cm kestim.
    3. Deri eldivenler en uygun Park Bravo' da gördüm, fiyatları 31 Tl ile 49 TL arasında değişiyor.
    Bir bakın derim.
    4. Son olarak da ben kürk kumaşlara kabarık ve dolu modelleri daha çok yakıştırıyorum, dar-pensli-oturan modellerden hoşlanmıyorum. Ama tabii ki zevk meselesi.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.