Cumartesi, Kasım 28, 2020

Banyo Yenileme Bölüm 1 : Dryfix Fayans Boyası


Bu eve taşınırken (geçen sene) banyoyu yenilemek aklımızdaydı ama hem zaman hem de bütçe ayıramadığımızdan bir sene sonraya sarktı. Mevcut küvetin önce bataryası kırıldı sonra su sızdırmaya başladı ve "beni değiştir" sinyalleri geldi. 

Jakuzi sistemi için konumlandırılmış olan tesisat girişi normal bir duş teknesi alıp koymamızı engelledi maalesef. Tüm tesisatı kırıp yukarı almamız gerekecekti, bundan kurtulmak için compact sistem duşakabine yöneldik. Bunlar duş odası şeklinde hem duvarları hem de tavanı olan ürünler olduğundan bütün tesisatı gizleyecekti. Bu sistemlerin çoğu uzay mekiği gibi radyolu, ışıklı, alengirli olarak yapılıyor o yüzden bir süre istediğimiz sade bir modeli bulamadık. En sonunda Bauhaus' ta ERL duşakabin markasının 100 lük compact duşakabinini bulup aldık ve yerine taktırdık. 



Özellikle siyah çerçevelerini ve armatürünü çok sevdim. Zaten tüm banyo tarzı için hafif rustik bir görünüme gitme düşüncesindeydim. Siyah detaylar bu tarza çok uydu.

Bu banyonun fayans rengi beni en çok engelleyen özellikti çünkü ne koysam renkten ve bordürlerden dolayı o eski havanın dışına çıkamıyordum. Bu yüzden yenilemenin ilk aşaması fayans renklerini değiştirmek oldu. Daha önce boya işi çok yaptım -özellikle mobilya boyaması- o yüzden su bazlı boyaların yapısını biliyorum ve ıslak zeminde su bazlı bir ürün kullanmak bana hiç mantıklı gelmedi. 



Araştırırken Dryfix' in Fayans Boyası ürününü buldum. Ürün solvent bazlı, çift komponentli ve aynı zamanda su yalıtımı da sağladığı için tercih ettim. 

Uygulaması biraz teknik ve sabır istiyor, ama sonuçtan çok memnun kaldım. Tüm detayları için videomu izleyebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.