Pazartesi, Mart 25, 2019

Diktiklerim : Süet Anvelop Etek


Cuma günü arkadaşım Exquise' in Mercedes Benz Fashion Week kapsamındaki defilesinde yeni diktiğim süet eteğimi giymiştim. Aslında yayınlamak aklımda yoktu ama istek gelince basit bir çizim yapıp anlatmak istedim.
Bu süet kumaşı dokusuna bayılıp astarsız bir ceket yaparım diye almıştım ama kahve tonlarını yüzüme yakın yerde kullanmayı sevmediğimden bir köşede kalmıştı. Etek olarak daha rahat kullanabileceğimi düşünüp anvelop modelde karar kıldım.


Kalıp bilgisi veremiyorum ama bir çok kişinin klasik pensli etek kalıbı olduğunu varsayarak basit bir çizim yaptım. Bu model için kalıbın belini yükselttim. Ön ve arka parçayı normal kumaş katında kestim. Ve ön ve arka parçanın bir yan dikişini çektim. Ekstra parça olarak ön anvelop parçayı kullandım. Bu parçayı arka parçanın diğer yan dikişine birleştirdim.


Ön anvelop parçanın üst ucuna bir kuşak, ön parçanın da yan dikişi olmayan üst kenarına bir kuşak daha taktım. ön anvelop parça ile arka parçanın birleştiği dikişte ön parçanın kuşağının geçeceği bir boşluk bırakıp bu şekilde kuşakları dolayıp önde bağladım.


Süet kumaşlar dikişte biraz zorlayabilir. Ben bu etek için 100 numara iğne ve teflon ayak kullandım. Özellikle üst spor dikişlerde çok rahat hareket ettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.