Çarşamba, Eylül 04, 2019

Kalıpsız Cepli Etek (Videolu)



Geçenlerde gittiğim Kadıköy cuma pazarından tam da böyle bir eteği düşünerek bir kumaş almıştım. Hafif parlak yapılı ve polyester karışımlı bir kumaştı. (Polyester içerikli kumaşları üst giyimlerde değil alt giyimlerde kullanmayı tercih ediyorum. Üstelik etek ve pantolonlarda daha az buruşurlar)


Eteğin yapımı çok basit ve kalıpsız. Aslında daha önce anlattığım üç katlı eteğe benziyor, onun iki katlısı. Bir de detay olarak yan cepleri var. Farklı kumaşlarla çok farklı stillerde kullanılabilir diye düşünüyorum.
Kumaş biçkisinden dikişine kadar her aşamasını anlattığım video burada :
İyi seyirler

Pazartesi, Eylül 02, 2019

Kalıpsız Üç Katlı Etek (Videolu)


Elimdeki pamuk saten kumaştan katlı bir etek diktim. Bu tarz basen robası olan etekler bana hep çok nostaljik geliyor nedense.
Toplamda üç kattan oluşuyor. Kalıbı basit dikdörtgen parçalardan oluşuyor sadece. Oldukça kolay, sadece büzgü işi çok.


Tüm detayları videomda bulabilirsiniz.


Burda' dan Nasıl Kalıp Çıkarılır? (videolu)


Burda dergisinden kalıp çıkarmak genelde zorlanılan bir konudur. Bilmeyenler için çok karışık gelebilir. Videoda bu konuyu anlatmaya çalıştım.
İyi seyirler

Videolu Kalıpsız Elbise Dikişi


Geçenlerde kırmızı sweatshirt kumaşından düz bir elbise diktim. Kalıp kullanmadım, sadece bir tshirt ü kumaş üzerine yerleştirip kestim. Yakayı aynı kumaştan kestiğim enine parçayla (bir nevi biye) döndüm. Kol ağzı ve etek ucunda çift iğne kullandım.
Videoda :
- tshirt ü kalıp olarak kullanmayı
- yakayı biye ile dönmeyi
- çift iğne kullanımını bulabilirsiniz.



Pazartesi, Temmuz 22, 2019

Video : Şal Bağlama Modelleri


Yazın kullandığım şal bağlamalar genelde çok soruluyordu, nasıl yaptığımı gösteren bir video çektim.
İyi seyirler

Perşembe, Haziran 13, 2019

Video : Penye Dikişi ve Kolay Bluz


Penye dikişinde zorlananlar için püf noktalarını ve küçük bir kumaştan kolay bluz yapımını anlattığım bir video hazırladım.
İyi seyirler

Salı, Mayıs 14, 2019

Video : Kalıpsız Kimono Dikişi


Yeni videom yayında!
Bu videoda :

- Tshirt yardımıyla kimono kol üst beden kalıbı
- Pervaz dikişi
- Köşe yapımı (zarf köşe)

gibi konuları anlatmaya çalıştım. İyi seyirler..

Pazartesi, Nisan 29, 2019

Video : Bomber Ceket Dikişi


Kumaş biçkisinden dikişine kadar tüm detaylarını anlattığım astarlı bomber ceket dikişi videomu youtube kanalımdan izleyebilirsiniz.

Hasır Zamanı


Hasır çantaları o kadar çok seviyorum ki kışın görmeyeyim diye ulaşamayacağım yere kaldırıyorum. Her ne kadar moda artık yazlık-kışlık ayırımını kaldırsa da bu konuda biraz tutucuyum; hasır yazın, peluş kışın kullanılmalı.



Elbisenin modeline ve pötikare kumaşına bayılarak sipariş etmiştim. Yalnız bu tarz pamuklu ve esnemeyen kumaştan elbiseleri kullanırken daha rahat etmek için bir beden büyük almakta fayda var diye düşünüyorum. Benim üzerimdeki M beden ve tam oldu, L beden alsam daha rahat edecekmişim.

Eğer siz de sipariş vermeyi düşünürseniz laci10 indirim koduyla indirimli sipariş edebilirsiniz.



elbise-shein / ayakkabı-lutvelizade (eski) / çanta-penti (eski) 

Cumartesi, Nisan 13, 2019

Video : Saks Mavi Kare Bluz


Bu sene çok moda olan kare yakayı bir bluzda kullandım. Bu videoda uzun kollu bir tshirtten kalıp çıkarma, o kalıbı kare yaka balon kollu bluz kalıbına modifiye etme ve son olarak bu bluzun dikişini gösterdim.
İyi seyirler..

Siyah Tulum


Şöyle güzel kalıplı bir siyah tulum bence her dolabın ihtiyacı. Modası geçmeden uzun süre  kullanılabilecek en zahmetsiz parçalardan biri. O yüzden ben bulduğumda kaçırmıyorum. 


Böyle tulumların içine en çok çizgili tshirt giymeyi seviyorum ama leopar veya puantiyeli desenler de çok hoş duruyor. Biraz şık bir görüntü istenirse gömlek veya dantel bluzlarla da kullanılabilir.


shein.com alışverişlerinde kullanmanız için indirim kodum : laci10


tshirt-h&m / tulum-shein / ayakkabı-adidas stan smith / toka-yesstyle

Pazar, Nisan 07, 2019

Bahar


Bu senenin başından beri hayatımda çok şey değişti. Çok öfkelendim, ani kararlar aldım. Sonra pişman oldum, üzüldüm. Sonra bir durdum ve gözden geçirdim. Önce öfkelendiklerimi sonra bu kadar üzüldüğüm için kendimi affettim. Aslında olanların içime dönmek için bir fırsat olduğunu farkettim ve baharın gelmesi çok iyi geldi, yenilendim..


Güneşi hissedebilmek, ağaca dokunabilmek her zaman iyi geliyor. En hayırlısının mutlaka geleceğine inanıp yenilenmek ve eskiyi geride bırakmak için doğa çok yardımcı, aklınızda olsun.



Bu ayın shein siparişindeki ilk parça bu etekti. İlk geldiğinde elektriklenme sorunu vardı ama neyse ki yıkanınca gitti, püfür püfür yazın da giyebileceğim bir etek modeli.
Bu yaz için aklımda hep mavi tonları var. Mavi kumaşlar da aldım, en kısa sürede dikilecekler.


Shein alışverişinizde kullabileceğiniz %10 indirim kodu : laci10

hırka ve gözlük-h&m / etek-shein / ayakkabı-adidas superstar / çanta-koton 

Cuma, Mart 29, 2019

Diktiklerim : Dior Esintili Tül Etek


Tül eteklerin hakimiyeti bu sene Dior' un çift katlı tül eteğiyle başka bir noktaya geldi. Butikler de bu modelden üretip etikete ciddi fiyatlar koyuyor. 
Eğer biraz dikiş tecrübeniz varsa rahatlıkla yapabileceğiniz bir model. Sadece çok kumaş gidiyor, parçaları birleştirip büzmek ve o kadar kumaşa hakim olmak da biraz dikkat istiyor. Bu etek için ben 5 m hayal tül ve 1,5 m astar kullandım. Beline lastik geçirdim. 


Tül etekler model olarak zaten feminen olduğu için kombinlerken biraz daha maskülen parçalarla beraber kullanmaya çalışıyorum. Mesela deri ceket ve postallar gibi.
Eğer seviyorsanız "Şeker Kız Candy" moduna da girebilirsiniz ama pek benlik değil.


Çift katlı tül etek yapımını anlattığım videom :

Pazartesi, Mart 25, 2019

Diktiklerim : Süet Anvelop Etek


Cuma günü arkadaşım Exquise' in Mercedes Benz Fashion Week kapsamındaki defilesinde yeni diktiğim süet eteğimi giymiştim. Aslında yayınlamak aklımda yoktu ama istek gelince basit bir çizim yapıp anlatmak istedim.
Bu süet kumaşı dokusuna bayılıp astarsız bir ceket yaparım diye almıştım ama kahve tonlarını yüzüme yakın yerde kullanmayı sevmediğimden bir köşede kalmıştı. Etek olarak daha rahat kullanabileceğimi düşünüp anvelop modelde karar kıldım.


Kalıp bilgisi veremiyorum ama bir çok kişinin klasik pensli etek kalıbı olduğunu varsayarak basit bir çizim yaptım. Bu model için kalıbın belini yükselttim. Ön ve arka parçayı normal kumaş katında kestim. Ve ön ve arka parçanın bir yan dikişini çektim. Ekstra parça olarak ön anvelop parçayı kullandım. Bu parçayı arka parçanın diğer yan dikişine birleştirdim.


Ön anvelop parçanın üst ucuna bir kuşak, ön parçanın da yan dikişi olmayan üst kenarına bir kuşak daha taktım. ön anvelop parça ile arka parçanın birleştiği dikişte ön parçanın kuşağının geçeceği bir boşluk bırakıp bu şekilde kuşakları dolayıp önde bağladım.


Süet kumaşlar dikişte biraz zorlayabilir. Ben bu etek için 100 numara iğne ve teflon ayak kullandım. Özellikle üst spor dikişlerde çok rahat hareket ettim.

Pazar, Mart 17, 2019

Yeni Video : Kolay Etek Dikişi


Youtube kanalıma yüklediğim bu videoda çok kolay bir etek dikişi anlattım. Sadece istediğiniz uzunlukta etek ve  lastikle yapabileceğiniz, kalıpsız bir etek modeli.
Yeni başlayanlar veya sadece yarım saatte bir şey üretmek isteyenler için ideal bir proje.

iyi seyirler

Pazartesi, Mart 11, 2019

Çizgili


Dolapta kaç tane çizgili tshirt olursa olsun bana kesinlikle yetmiyor. Biraz kalın çizgilisi, biraz incesi, siyahlısı, lacivertlisi derken bir sürü çizgili ürünüm oluyor.
Ama her şeyle giyiliyor, çok seviyorum.



Shein alışverişlerinde kullanabileceğiniz indirim kodu : laci10


tshirt-shein / pantolon-zara / ayakkabı-skechers / gözlük- h&m(premium quality)

Pazartesi, Mart 04, 2019

Yeni Video : Batik Boyama


İki farklı bağlama tekniği kullanarak yaptığım batik boyama videosunu youtube kanalıma ekledim.
Batik için kullanılan kumaş boyalarını aktarlardan bulabilirsiniz.

Kahverengi Ceket


Bu sene bahar için çok heyecanlıyım. İçimde kalanları silip götüreceğini ve hiç tahmin bile edemeyeceğim güzellikleri getireceğini hissediyorum. İnanıyorum ki iyi gelecek.



Biraz farklı fotoğraflar koymak istedim bu sefer umarım beğenmişsinizdir.


Shein alışverişlerinizde kullanabileceğiniz %10 indirim kodu : laci10




ceket-shein / pantolon-bershka / sweatshirt ve ayakkabı-zara

Perşembe, Şubat 28, 2019

DİKTİKLERİM : Siyah Jile ve Kalıbı


Geçen hafta Kumaş Fırsatı ile Seyrantepe' deki mağazalarında bir jile workshop u düzenledik. Benim yönettiğim ilk workshop olduğundan çok kıymetliydi, şansıma katılan herkesin enerjisi bu heyecanı destekler nitelikteydi.
Ben çok sevdim ve geri dönüşler de çok olumluydu, inşallah devamı gelir.

 O jilenin kalıbı katılamayanlar tarafından çok soruldu, ben de çizimini yaptım. (tabii ki autocad ile :)) Bu jilenin dikiş aşamalarıyla ilgili fotoğraf yok ama yazı olarak ekliyorum alta.
- Kalıp 36 bedendir ve en-boy likra gabardin tarzı kumaşa göre hazırlanmıştır.
- Benzer nitelikte tok ve esnek kumaş kullanın.
- Ön ve arka parçalar kumaş katında birer adet kesilecektir.
- Askı parçasında 4 adet kesilip 2 adet askı oluşturulacaktır.
- Kol oyukları verev biye ile temizlenecektir.
- Askılar arka parçaya monte edip öne gelen kısmında ilik açılacaktır.
- Ön gövde parçasında askının geleceği yerlere düğme dikilecektir.

Çarşamba, Şubat 27, 2019

Yeni Video : Dikiş Makinesi Nasıl Seçilir?


Bu videoda bana devamlı sorulan sorulardan birini cevaplamaya çalıştım.

- Dikiş makinesi nasıl seçilir?
- Dikiş makinesi seçerken nelere dikkat etmeli?
- Benim makinemin (Janome TR1018) özellikleri

Hepsini videoda bulabilirsiniz. İyi seyirler.

Pazar, Şubat 24, 2019

Yeni Video : Doğal Taş Görünümlü Boyama


Sonunda çok uzun zamandan beri aklımda olan ama bir türlü vakit ayıramadığım ilk projem için bir adım attım: 
Youtube kanalımı aktifleştirmek 

Videoların her zaman daha iyi bir anlatım sunduğu bir gerçek ama şu yüklediğim 8 dakikalık videonun hazırlanması 4 gün, sadece bilgisayarda düzenlemesi 1 tam gün aldı. Çok büyük emek ve kafa patlatma işi, hele ki her şeyini kendiniz yapıyorsanız.
Ama şu an zaten vaktim olan bir dönemdeyim o zaman bununla uğraşmak için tam da zamanı diye düşündüm. 

İlk videomda doğal taş görünümü elde edilen bir teknik olan fluid art ile bir tepsi yaptım. İnşallah beğenirsiniz.

Pazar, Şubat 17, 2019

Kaz Ayağı Yelek ve Yeni Saçlar


Kaz ayağı deseninin klasik havasını ve her kıyafetle uyum sağlamasını çok seviyorum. Özellikle siyah beyaz olması kullanım kolaylığı sağlıyor.  

Bir de dün saçlarımı yine saymadığım kez döndüğüm modelde kestirdim. (bknz. pixie) Yanların ve arkaların kısa, üstlerin ve önlerin uzun olduğu bu modele 10 senedir biraz uzatıp tekrar geri dönüyorum. Saçlarım kalın telli ve çok az dalgalı olduğu için çok rahat kullanıyorum. 

Shein alışverişlerinizde kullanabilmeniz için %10 indirim kodu : laci10




yelek-shein / gömlek-koton / tayt-h&m / bot-gökhan talay / çanta-mango

Salı, Ocak 29, 2019

Bej Kaban


Bej aslında hiç tercih ettiğim bir renk değil ama kabul etmek lazım ki jeanlerle en iyi duran renk. Bu aban da klasik bir parça olduğundan shein den verdiğim son siparişteydi.



Bu arada Shein' den alışveriş yaparken %10 indirim kuponu için laci10 yazmanız yeterli.

kazak-trendyol milla / kaban-shein / jean ve çanta-h&m / bot-deichmann / gözlük-quay 

Çarşamba, Ocak 09, 2019

Kırmızı


Arada unutsam da kırmızının enerjisi başka bir renkte yok. Ufacık bir kırmızı tonu bile günün enerjisini yükseltmeye yetiyor. Daha çok giyilmeli.



etek-shein / çorap-calzedonia / bot ve kazak-h&m
shein' den %10 indirim için özel kod : laci10

Pazartesi, Ocak 07, 2019

Nil 8 Yaşında ve Unicorn Doğumgünü Pastası



Cumartesi günü Nil' in 8. doğumgününü kutladık. 
Zaten elbisesini, süslemeleri falan ben yapacaktım da niyeyse bir pasta yapma aşkı da geldi bana. Daha önce denememiş olma riskini de alarak pastasını yaptım neyse ki birkaç ufak sorun dışında gayet iyi oldu. Tabii ki kusurları var mesela jilet gibi değil çünkü mozaik pasta ne kadar sert olsa da çok düzgün olamıyor ama ganajla uğraşmak istemedim. Ve çıkan sonuçtan da memnun kaldım.

Instagramda paylaştığım fotoğraflardan sonra pasta ile ilgili çok soru gelince kalıcı olsun diye bu yazıya detaylarını eklemek istedim. 

Öncelikle pastanın içi yapımı ve kaplaması daha kolay olduğu için mozaik pastaydı. Mozaik pasta, bildiğimiz klasik bisküvili buzluk pastası yani. Benim kullandığım tarif şuydu :  

 Mozaik Pasta Tarifi :
- 300 gr. petibör bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao 
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- portakal kabuğu rendesi, fındık

Bisküvileri dörde kırıp, diğer malzemeleri karıştırıp üzerine ekliyorsunuz ve yoğuruyorsunuz. Sadece bu kadar, pişmiyor. 

Bu tarifle çok az çıkıyor yalnız, ben bu malzemelerin 3 katını kullanınca ancak bir 24 cm lik, bir tane de 20 cm lik kalıbın içini doldurabildim. Streç film ile sarıp bir gün buzdolabında beklettim. 

Şeker hamuru figürleri : 
Hepsini birkaç gün önceden yapıp kullanana kadar kapaklı kapta sakladım.
Şeker hamurunu bir kaç renk hazır almıştım onlardan çeşitli çiçekler hazırladım. Çiçekleri kalıplarla yaptım. Unicorn boynuz ve kulaklarını çöp şişlerin üzerinde yapıp altın renkli toz gıda boyasıyla biraz boyadım.(Süs hazırlama işlemi çocuklarla çok rahat yapabileceğiniz bir aktivite, Nil bana çok yardım etti mesela bu işlemde)

Doğum gününden bir önceki akşam da pastaları buzdolabından çıkarıp (1 saat dışarıda bekletip) üzerini önce şeker hamuruyla kapladım. Bu işlemi ilk defa yaptığım için ilk açtığım şeker hamuru çok ince geldi ve yırtıldı. Bir sonrakini daha kalın açtım, hiç sorun çıkarmadan kaplandı. Önce alt katı kaplayıp pasta altlığına yerleştirdim sonra üst katı kaplayıp ortasına çöp şişler ile sabitledim.
Pastayı kapladıktan sonra şeker hamuru süslemelerini yapıştıracağım yerlere fırçayla ballı su sürdüm. Gayet güzel yapıştı bu şekilde.
En son unicorn un uykulu gözleri için az bir çikolatayı benmari usulü eritip bir plastik torbaya koyup köşesinden açtığım minik delikten sıkarak yaptım. 

Yıllar önce şeker hamurlu cupcake ler için bir workshop a katılmıştım. Şeker hamurunun kullanımını biraz oradan biliyorum ama hiç bilmeseniz de zor değil. İnternette aratırsanız bir çok bilgi bulabilirsiniz.