Perşembe, Haziran 29, 2017

DİKTİKLERİM : Pötikareli Çuval Elbise


Üstü beyaz tshirt, altı kumaş olan elbiselere her sezon rastlıyorum. Tabii ki hemen aklım evde hazır bekleyen tshirtlerime gidiyor. Zara' da benzer modeli kırmızı çizgili bir kumaşla yapmışlardı, ben de pötikareli kumaşla diktim.

Önce tshirtü bir tarafı daha uzun olacak şekilde kestim. Bu sırada kısa taraf ile uzun tarafın arasındaki farkı ölçtüm. (Bu fark a ile gösterilen ölçü, kendi zevkinize göre belirleyebilirsiniz. Eteği biçerken de lazım olacağı için bu a sayısını ölçmek şart)
Sonra kullanacağım pötikareli kumaşın bir kenarını a ölçüsünde işaretleyerek diğer kenara birleştirip bir çizgi çektim ve kestim. Ön ve arka etek aynı olacak. Ben ön ve arka eteğin genişliği için kumaşı boyuna ikiye katlayıp kestim. Böylece ön ve arka etek üst üste geldi, o şekilde ikisini birden kestim. 
Tshirtün kesilen kısmına etek parçalarının üst (yamuk) kısmını büzerek ekledim. Yan dikişleri çekip etek ucunu da yapınca bitmiş oldu. 



3 yorum:

  1. Çok güzel olmuş. Bende bu tarz bir elbise kendime ve kızıma dikmeyi düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar rahat görünüyor bu arada Nil ne kadar çok büyümüş maşallah size anne kız..ayrıca laçin belirtmek istiyorum ki Blog yazarlığına senin sayende başladım,örnek oldun :)

    YanıtlaSil
  3. ne kadar basit ve orjnal fikir, hiç aklıma gelmemşti... çok yakışmış

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.