Salı, Mayıs 24, 2016

DİKTİKLERİM : Kırmızı Desenli Tunik


Instagram ve Snapchat' ten takip edenler bilecektir; pazar günü Zara' da bir tunik görmüş ve çok beğenmiştim. Hem modeli hem de deseni harikaydı. Ama biraz kumaşlarla haşır neşir olunca insan rahat edemeyeceği türlerini hemen anlıyor. Baktığım tuniğin de kumaşı kalın polyester bir kumaş olduğundan kendisiyle anlaşamadım maalesef. 
Eve gelince kumaş yığınımın arasında geçen sene aldığım pamuklu viskon kumaşı buldum. Kumaşın boyuna orta bölümünde ana desenin dışında bir deseni daha vardı. Biçmeden önce o kısımları nasıl kullanabilirim diye düşünüp kol ağzı ve etek ucunda kullanmaya karar verdim.


Model olarak temel uzun kol bluz kalıbına ihtiyacım vardı. Geçenlerde edikis.com sitesinden indirdiğim 38 beden temel kalıbı kullandım. Hazır kalıplarda ilk oynadığım şey omuzlar oluyor, bu kalıpta da omuzları daralttım ve kol altını rahat olması için biraz oydum. Penslerini çalışmayıp boyunu düz şekilde uzattım. 


Hakim yaka çalıştım, önünü düğmeli yapacağımdan pat payını verip biçtim. Kalan kumaştan bir kuşal yapıp diktim son olarak.

3 yorum:

  1. ben buna bayıldım. hemen dikmem lazım :3 kalıplarla uğraşmak bana yorucu gelmeye başladı, iyice kendi kalıbımı çıkarmayı öğrenmem lazım.

    YanıtlaSil
  2. Fotoğraf makinanızın markasını öğrenebilir miyim?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.