Salı, Kasım 03, 2015

Mutfak Masası


mutfak_masasi_minder1

Tadilat sırasında mutfak ve salon arasındaki açıklığı alçıpan ile kapatmıştık. (İlk halini seneler önceki bu yazımda görebilirsiniz) Kesinlikle çok memnun kaldık, hem salon hem de mutfakta daha fazla yer kazandığımızı düşünüyorum. Eski açıklıkta yemek yemek için kullandığımız banko gidince mutfakta bir masaya ihtiyacımız oldu ve bir türlü bir şey beğenemediğimiz için en sona kaldı. 
Yine kulağı tersten tutup masadan önce demir ayaklı ahşap sandalyeleri ikea' dan almıştık. Onlar aylarca masa beklediler :)) Sonrasında Bistro ayak denilen alüminyum döküm ayaklardan bulduk. Özellikle göbekten ayak aradık ki sandalyeler masanın altına girdiğinde yer kaybetmeyelim. En sonunda mermer tabla ve bistro ayağa karar verdik. En beğendiğim mermer çeşidi olan Carrera' dan 60x90 cm lik bir tabla yaptırdık. Tablanın altına inşaat yapıştırıcısıyla 28 mm lik bir ahşap takoz yapıştırdık ve ayağı vidalarla bu ahşaba monte ettik. Genelde de mermer tablalar bu ayaklara bu şekilde monte ediliyormuş, ayağı aldığımız yerdeki adam anlatmıştı. 

Masadaki en büyük sıkıntımız mevcut radyatörün önüne gelmesiydi. Yüksekliği kurtaracak mı, sığacak mı derken, neyse ki hallettik. 

mutfak_masasi_minder3

Sandalyelerin hem biraz rahat olması hem de biraz yükselmesi için mindere ihtiyacı vardı. Tabii ki kendim dikmeye karar verdim. İlk defa bu tarz bir minder kılıfı dikeceğim için önce içine ne doldurabilirim diye düşündüm. Daha önce yaptığım minik yastıklardan gördüğüm kadarıyla boncuk elyaflar başta güzel duruyor ama sonra biraz çöküyordu. Ben de döşemecilerin kullandığı gri süngerlerden aldım.

mutfak_masasi_minder2 Başta bu 2cm lik süngerleri tek kat kullanacaktım ama o da gözüme az geldi, kılıfları diktikten sonra iki kat sünger geçirdim. Döşemelik -kir tutmadığını iddia ettikleri- bir kumaş kullandım ama yine de fermuarlı yaptım ki yıkanabilsin.

mutfak_masasi_minder4

6 yorum:

  1. Çok güzel olmuş ellerine sağlık ve Güle güle kullan ;)Sevgiler .
    Bu arada renk uyuma bittim.

    YanıtlaSil
  2. laçin hanım merhaba;
    çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. Ama bana öyle geliyor ki siz sandalyalerin yaslanma kısmında ki o iki tahta (yada malzemesi artık neyse) parçasına da bir güzellik düşünürsünüz. Belki oyarak desen verme belki oyma belki kaplama..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Fotoğraf çekmek için allanıp pullanmamış, yaşayan bir masa görmeye hasret kalmıştık, böylesi süper.

    YanıtlaSil
  4. sarı rengin güzelliği ve fayaslarınız hepsi çok hoş çok beğendim... elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. kaloriferin üstünün kapanması sorun yaratır mı ya da ısı kaybına neden olur mu acaba ben de mutfağımda kalorifer üstüne birşeyler düşünüyorum ama bilgim olmadığından bir şey yapamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Isınmaya çok da etki edeceğini zannetmiyorum. Bir de ev zaten sıcak oluyor, kayıp olsa bile sıkıntı yaratmaz bizim için.

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.