Perşembe, Mayıs 07, 2015

LG G4 Lansmanı



Geçtiğimiz günlerde LG’ nin yeni nesil cep telefonu G4’ ün lansmanı 6 ayrı şehirde eş zamanlı olarak yapıldı. Ben de bloggerlar için düzenlenen etkinliğe katıldım. Eskiyen telefonumla cebelleştiğim bir dönemdeyken sunumdan sonra denemek için sabırsızlandığımı söylemeliyim.

G4’ ün ilk bakışta dikkati çeken özelliği LG’ nin klasikleşmiş ince hatlarının kavisli, kavramayı kolaylaştıran tasarımının birleşimi oluyor. Arka kısmında kullanılan deri ve diğer malzeme seçenekleri ise kılıf kullanmayı bir kenara bıraktıracak gibi gözüküyor.


Fotoğraf özellikleri benim açık ara en çok ilgimi çeken konuydu. Akıllı telefonlar aynı zamanda fotoğraf makinemiz de olduğundan özellikleri çok önemli. Gün ışığında bir şekilde fotoğraf çekebiliyorsunuz ama az ışıklı ortamlarda sonuç almak oldukça zor. Fotoğrafçılıkla uğraşanlar veya en azından DSLR makinesi olanlar daha iyi anlayacaktır; manuel mod ile bir çok ayarı yapar ve istediğiniz kareyi yakalayabilirsiniz. LG G4’ ün manuel modu aynı bir fotoğraf makinesi gibi F değeri, ISO, pozlama ve beyaz dengesi ayarlarını yapmaya olanak sağlıyor. Bahsettiğim az ışıklı ortamlar için F değerini düşük tutmak gerekir. Kendi fotoğraf makinemin lensinde en düşük F değeri 2.8 iken LG G4 1.8 diyafram aralığına sahip. Sosyal medyanın vazgeçilmezlerinden selfieler için ise ön kamera çözünürlüğü 8 mp’ e çıkarılmış (arka kamera 16 mp) ve “el algılama” nın yanı sıra kamera kapalıyken dahi arka tuşa iki kere basarak kamerayı aktif hale getirebilme özelliği eklenmiş.

Çektiğiniz fotoğrafları ekranda birebir renklerinde görebilmek de bu telefonun üstün özelliklerinden biri. LG’ nin –televizyon ürünleri ile de- ekran konusunda çok iyi olduğu hep konuşulur, LG G4 de gerçek renkleri birebir yansıtmakta oldukça iddialı.

Daha detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde benim kullanım deneyimlerim de burada olacak. 

1 yorum:

  1. Teşekkürler bilgilendirme için:)
    Çok hoş görünüyorsunuz söylemeden gitmeyeyim:) sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.