Pazartesi, Mayıs 25, 2015

Diktiklerim : Bir Kalıp Üç Bluz


Bluzlarda bu ara tercihim hem basit modeller. Ama mutlaka bir minik detay içermesi gerekiyor. Beğendiğim bir model yakalayınca üç tane birden diktim.
Bluz kalıbı çalışması belki en kolaylardan ama nedense iyi bir kalıp bulmak çok kolay olmuyor. Bu kalıp için de çok çok iyi diyemem ama yakasının kapalı ve düzgün durması en büyük artılarından. Burda dergisinin pek sevdiği kayık yakalardan benim gibi pek hoşlanmayanlar için ideal. 




Kalıp Burda dergisi 05.2012 sayısında 131 numaralı model. Gövde pensini çalışmadığım için benimki bol oldu. Bluzun boyunun kısa olduğunu dikmeyi planlayanlara hatırlatmakta fayda var, eğer uzun seviyorsanız keserken boyunu uzatmak gerekiyor. 


Yaka bu kadar kapalı olunca mutlaka arka ortada bir açıklık düşünmek gerekiyor. Kalıptaki gibi düğme patıyla uğraşmak istemedim. Sarı olanda normal düğme, fistoda biritli düğme pötikarelide ise fermuar kulladım. ( fermuar dikişinde biraz atma olmuş, bir tadilata almak lazım) 


Bluz bu kadar sade olunca kolda detay eklemek istedim. Pötikareli ve sarı olanda kol ağzına büzdüğüm bir dikdörtgen parçayı ekledim. Fisto kumaşta ise hazır beyaz ponpon şerit diktim. 

7 yorum:

  1. Yine cok güzel olmus Lacin, güle güle giyin..

    YanıtlaSil
  2. nasıl güzel olmuş ellerine sağlık
    keşke elimden gelse de ben de dikebilsem

    YanıtlaSil
  3. siz 10 elinde 10 marifet olanlardansınız bayılıyorum sizee :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba. Tamamı şahane gözüküyor gerçekten :)

    Ben de sizden aldığım ilhamla bu kalıbı kullanarak bir tane kolları fırfırlı bluz ve etek boyunu uzatıp dümdüz bir elbise diktim. Dikişte nispeten acemi sayılırım ve en büyük takıntım da içerde kalanlar da dahil tüm dikişlerin bir şekilde temiz bitişli olması. Mesela siz fırfırlarla kolların birleştiği yerler için temiz bitiş açısından herhangi bir şey yapıyor musunuz yoksa sadece sürfile yapıp bırakıyor musunuz?

    Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık.. harika olmuş :)

    YanıtlaSil
  6. ellerıne saglık renk ve model harıkaaa

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.