Perşembe, Nisan 30, 2015

TANITIM VİDEOSU : Annem Haklıymış



Yaşımız ilerledikçe kendi kendimize en çok söylediklerimizden biri haline gelir bu : Annem Haklıymış. Bizim gençlik zamanlarımızda göremediklerimizi, bilemediklerimizi annemiz bize söyler ama hep kulak arkası ederiz. Ne zaman biz birer yetişkin oluruz, o zaman annemizin aslında ne kadar haklı olduğunu bir kere değil defalarca görürüz.
Nivea da anneler günü sebebiyle
#momwasright #annemhaklıymış diyerek genç kadınların annelerinden aldıkları en değerli tavsiyeleri ve “annem haklıymış” dedikleri anları anlattıkları bir video hazırladı.

Benim #annemhaklıymış dediğim an oldukça fazla. Ama en değerli anne tavsiyelerim bunlar :
  1. Önce kendine değer ver. Sen varsan herkes var.
  2. Sadece yaşadığın ana sahipsin, sonuna kadar tadını çıkar.

Tabii ki “dik otur” , “sağlıklı beslen”, “bol su iç” gibi gündelik hayata dair klasik anne öğütlerim de mevcut. Yaş ilerledikçe sağlıklı beslenmeye çalışmam, eskiden burun kıvırıp ittiğim sebzeleri şimdi kendime pişirip severek yemem de hep #annemhaklıymış aslında.

Ama işte insan gençken her şeyi kendisinin bildiğini zannediyor. Verilen tavsiyelerin değerini bir türlü anlamıyor. Annemi de rahmetli babamı da dinlemeyerek, hatta inat ederek seçtiğim mesleğimde şu an yaşadığım sıkıntılarda tek aklıma gelen :  #annemhaklıymış !
Üniversite sınavı sonrası tercih yapacakken bana defalarca başka meslek seçmemi tavsiye eden konuşmalarının hepsine kulak tıkamıştım. Şimdi hatırlamadığım sayıda ama oldukça fazla tercih yapma hakkım varken sadece üç tercih yapıp, üçünü de mimarlık yazmıştım. O zamandan işkolik bir insan olmayacağım, kendime-hobilerime vakit ayıramadığımda mutsuz olacağım belliydi. Şu an çalışma şartlarından dolayı yapamadığım mesleğimdeki yanlışı aradığımda aslında sevsem de yapım gereği belki de uygun olmadığımı anlıyorum. Beni benden iyi tanıyan ve gelecekte neyle karşılaşabileceğimi öngörebilen annemi dinleseymişim farklı olurdu diye düşünüyorum.
Ama yine de annemin dediği gibi “istediğini yapmak için hiçbir zaman geç değil”




Bu içerik Nivea sponsorluğunda yayınlanmıştır, 
tamamen kendi düşüncelerimi yansıtmaktadır.

1 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.