Cumartesi, Nisan 25, 2015

Dekorasyon : MUTFAK FİKİRLERİ


Yarın evliliğimizin yedi senesi bitiyor ve artık hem evdeki bazı eşyalar eskimeye hem de memnun olmadığımız yerler netleşmeye başladı. Bu yüzden mutfak, banyo ve salonda bazı değişiklikler düşünüyoruz. Mesleğim gereği bu konuya aşinayım ama hep işin inşaat tarafında çalıştığımdan açıkçası dekorasyon-iç mimari konusunda bir çok yenilikten uzak kaldım. Şimdi kendi evimiz için tekrar baştan araştırmalara başladım. 
İlk konumuz mutfak : 
Tezgah ve duvar seramikleri için fikirler üstteki fotoğraflardaki gibi. Ahşap tezgah kesin gibi gözüküyor. Ama beyaz küçük dikdörtgen seramik (veya tuğla şekilli) ile çini desenliler arasında kaldım. 


Mutfağımız çok çok küçük olduğundan ve şu anki mevcut salonla arasındaki boşluğu (burada yazısı var) kapatmayı düşündüğümüzden mutfak masasının minicik bir şey olması gerekiyor. Optimum boyutlarda, hatta en büyük tabağımı ölçüp artık ona göre üç kişilik bir şey olmalı. 

12 yorum:

  1. Beyaz küçük dikdörtgen fayans ve çinileri bende çok seviyorum. Ikisini bir arada kullanabilecek imkanınız olabilir belki. şimdiden kolay gelsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası oldukça küçük, birini seçmem gerekecek :)

      Sil
  2. Ne tesadüf bizde taşıncağımız için mutfak bakıyoruz ve bizde kesinlikle üst dolap istemiyoruz mutfakta, çünkü çok daraltıyor. Bu renkli fayansları bende çok beğendim pinterestda görüp ama emin değilim :/ Sonra bıkmak da var.. Size de kolay gelsin, dilerim istediğinizden daha çok daha güzel olur ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrencim benim üst dolapları atma gibi bir imkanım yok çünkü mutfağım küçük, maalesef başka şansım yok. bizim üst ve alt dolaplar duracak. Sana da kolaylıklar :))

      Sil
  3. Ahşap tezgah kullanım açısından rahat oluyor mu? Sıcak ya da ıslaklıktan dolayı kabarma durumu söz konusu olabilir mi? Dekoratif duruşu çok güzel. Yenilikler için de kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuçta tezgah olarak yapıldığı için bir sorun olacağını zannetmiyorum ama ilk araştıracağım konulardan biri bu zaten. Bir de laminatlar bile ısıya o kadar dayanıklı değil anında şişip patlıyor. Nihalesiz olmaz :)

      Sil
  4. sevdim renkleri laçincim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bakınca hoşuma gidiyor ama evde çok öyle renk kullanamıyorum ben daha doğal tonlardan yanayım. ama bu sefer biraz mavi katacağım sanki.

      Sil
  5. beyaz fayanslarla ahşap tezgah uyumu çok güzel bayılıyorum :) benimde mutfağım çok küçük.. İkea dan duvara monte masa almıştık bizde üstlerine de raf yaptırdım. Çünkü dolaplarımda çok az : ) belki ilham verir bu hesaba bir bakın isterseniz. https://instagram.com/sammydemmy/

    YanıtlaSil
  6. Yaklaşık 1.5 yıldır dekorasyon işleri ile yakından ilgiliyim, yeni evimiz dolayısıyla. Mutfağımız yeni olduğu için biz hiç değiştirmedik ama duvarkağıdı ve mozaik araştırmalarım sırasında ahşap mutfak tezgahlarına bayılmıuştım: http://www.homeist.com.tr/ web adresi ama gidip gözle görmek en iyisi...

    YanıtlaSil
  7. çiniyi bende çok begeniyorum ama beyaz country tarzda cok guzel aralara baska renk mutfak malzemelerı kucuk ev aletlerı ile renklendırebılır her mevsıme gore sekıllendırebılırsınız ben beyazdan yanayım :) naçizane fikrim ...

    YanıtlaSil
  8. Ev içinde değişiklik yapmak hem çok zevkli hem çok yorucu, mutfak için çini desenleri ben de çok beğeniyorum ama sonradan sıkılma veya göz yorma ihtimali olduğu için beyaz tuğla deseni tercih ederdim.. senin seçimlerini merakla bekliyoruz kolay gelsin :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.