Pazar, Ocak 11, 2015

NİL 4 Yaşında ve Doğumgünü Pastası TARİFİ


Bu sene Nil' in doğumgünü için hiç heyecanım yoktu.
Geçen seneye göre çok eksildik, o gün de çok eksiktik.

Neyse, son anda "bari evde pasta keselim" diyerek son anda program yaptık. Aynı gün alınan iki balon, bir süsle salonu hazırladık. Gerçi işin özü bu kadar zaten de kendimiz büyütüyoruz her zamanki gibi.
Cuma günü pastayı Nil' le beraber yaptık. Doğumgünü kutlaması bir yana, pasta yapmaya yardım etmesinin heyecanı her şeye bedeldi. Tarif istendiği için aşağıya yazacağım ama özellikle keki lezzetli olmasına rağmen pek iyi olmadı. Çok dağıldı. Belki benim gibi son dakikaya sıkıştırmayıp önceden yapar da buzdolabında bekletirseniz çok daha iyi sonuç alırsınız.
Tarif pinterest te bulduklarımdan ama bu sefer pin lememişim, sadece defterime not almışım. Maalesef kaynak veremiyorum.



Pasta Keki :
- 3/4 cup tereyağı (oda sıcaklığında) (ben yarım paket kullandım)
- 2 cup şeker (1,5 cup kullandım)
- 3 yumurta
- 2-3 olgun muz
- 1 çay kaşığı vanilya
- 3 cup un
- 1 paket kabartma tozu
- bir fiske tuz
- 3/4 cup krema

Tereyağı ve şekeri çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Ezilmiş muz ve vanilyayı ekleyin. Un-kabartma tozu- tuz ekleyin. En son kremayı da ekleyip iyice çırpın.
İki adet 8 inch lik (yaklaşık 20 cm çapında) pişirme tepsisine karışımı aktarıp 180 derecede pişirin. ( tarifte 45 dak. yazmış ama benimki 30 dakikada pişti)
 
İç :  
- 1 Paket vanilyalı dolgu kreması
- kakao
- bitter küvertür çikolata
- krema
 
-3 adet muz
 
Vanilyalı dolgu kreması (hazır pakette satılan) nı paketin üzerinde yazdığı gibi hazırladım. İçine biraz çikolatalı ganaj ve kakao ( iki çorba kaşığı kadar) ekledim. Çikolatalı ganaj için biraz kremayı (yarım bardak kadar) ısıtıp içine bir bitter küvertür çikolatanın yarısını koyup erittim. dolgu kremasına ekledim.
 
İki keki de ikiye bölüp dört ayrı kek elde ettim. Kelepçeli kalıbın içine birini yerleştirdim, üzerini biraz sütle ıslatıp iç kremasını sürdüm ve muzları dilimledim. Aynı şekilde diğer kek katlarını da yerleştirdim ve bu şekilde 2 saat kadar buzdolabında beklettim.
 
Frosting (Dış Kaplama Kreması)
- 1 kutu krema peyniri (migros)
- çeyrek paket tereyağı ( oda sıcaklığı)
- 1 cup şeker
- birkaç damla vanilya
 
Hepsini mikserde karıştırıp iyice soğumuş pastanın üst ve yanına sıvadım. Önceki günden yaptığım şeker hamurundan çiçekleri önce hem üste hem yanlara koymuştum ama bu hali hoşuma gitmedi. Çiçekler sadece yanlarda kaldı, üst kısma renkli pasta şekerlerinden serpiştirdim.


 
 
tshirt ve babet-Zara / etek-sixkisses

7 yorum:

  1. Çok güzel olmuş,ellerinize sağlık.Nil'e sağlıklı, mutlu ve şans dolu yıllar diliyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Nice yıllara Nil! Benim kızım da 19 Ocak'da 4 olacak.Ben her sene bu kadar sade kutluyorum.Bu sene bir heves parti yapayım istedim gün yaklaştıkça hevesim söndü:)) Biz de bir pasta, bir küçük aile yemeği ile kutlarız muhtemelen.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Nice mutlu yıllara herşey küçük Nil' in gönlünce olsun

    YanıtlaSil
  4. nice güzel mutlu yıllara :)

    YanıtlaSil
  5. mutlu yıllar güzel aileniz hiç bozulmasın Nil hep sizinle birlikte büyüsün :)

    YanıtlaSil
  6. Insallah ALLAH gonlunuze gore yasam sunar bundan sonra...Tekrar basınız sagolsun. Malesef yıllar gecctıkce azalacagız :( Nılpot cok ama cok mutlu olsun sevgıler

    YanıtlaSil
  7. NİL'in yeni yaşı kutlu, mutlu olsun. Allah sevdikleriyle bir ömür versin tüm çocuklara.
    Ben sizden bir yardım isteyecektim. Blog için yazıyı ets 'den aldığınızı yazmıştınız instagram da.şimdi bilgisayarın başına geçtim birşeyler karalamak için.Sizin bloğunuzu görünce çok özeniyorum, bende elimden geldiğince yaptığım işi en güzelini yapmak isterim fakat ben acemi bir blogger ım acaba blog düzenleme ile ilgili beni yönlendirebileceğiniz bir site var mı? bun işler nasıl yapılıyor pek anlayamıyorum açıkçası:(

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.