Çarşamba, Temmuz 02, 2014

İtalya Gezisi Son Gün : Milano


İtalya gezisinin son durağı Milano' ydu. Floransa' dan Milano' ya arabayla ulaştık. Yine navigasyon sayesinde kalacağımız otel olan NH Milano Touring' i rahatça bulduk. Otel şehir merkezine oldukça yakın bir konumda, tam şehir oteli olarak dizayn edilmiş bir otel. Tur otobüsleriyle turistlerin geldiği, bizim Talimhane' ye benzer konumdaki Via Ugo Iginio Tarchetti' de bulunuyor.
Bu gezideki Venedik ve Floransa hem benim daha önce gitmiş olmam hem de biraz araştırmamız dolayısıyla az çok bilgi sahibi olduğumuz şehirlerdi. Ama Milano için hiç hazırlık yapamamıştık. Otele giderken geçtiğimiz Via Buenos Aires' teki mağazaları görünce biraz internette araştırdık. Bu cadde ve devamında bağlanacağımız Duomo ile günü bitirmeye karar verdik.



Milano' nun caddeleri, Floransa ve Venedik' ten sonra çok büyük geldi. Büyük yapılar, daha fazla kat yükseklikleriyle dokusu tamamen farklıydı. İnsanlar yine şık ama özellikle erkek modasındaki kısa paça pantolonlar oldukça dikkat çekiciydi :)

Yürümekten tükenince en yakın (neredeyse 50 m. de bir vardı)
H&M den bir terlik alıp giymiştim.
 



Duomo yine inanılmaz görkemliydi. Her şehrin Duomo' su gerçekten kendine has özellikler taşıyor. Milano' dakinin gotik havası ve meydan kullanımıyla biraz daha farklı olduğunu düşünüyorum.

İtalya gezisi yazılarının sonuna gelmiş bulunuyorum.
Bu gezinin diğer yazıları :

İtalya Gezisi 4. Gün : Floransa
İtalya Gezisi 3. Gün : Floransa
İtalya Gezisi 2. Gün : Venedik
İtalya Gezisi 1. Gün : Venedik-Mestre

2 yorum:

  1. Ne güzel yerler..
    kolyene bayıldım bu arada:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Arkada görünen Massimo Dutti mağazası dikkatimi çekti, fiyatlar Türkiye ile yakın mı, kıyaslama şansınız var mı?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.