Çarşamba, Ocak 15, 2014

Nil' in Hello Kitty' li Doğumgünü Partisi

 

Bu sene Nil' in doğumgünüyle ilgili pek düşüncem yoktu aslında, aile arasında kutlasak yeter diye düşünüyordum, geçen sene alt komşunun verdiği rahatsızlıktan dolayı evde yapmaktan çekiniyordum. Babaannemizin sitedeki sosyal tesis bu tarz kutlamalar için gözümüze güzel gözükünce orada yapmaya karar verdik. Bu kararımız çok çok geç kaldığı için açıkçası ne tema düşünebildim ne de tam olarak istediklerimi yapabildim. Bu tarz programları erken yapmakta fayda var yoksa bir sürü aksaklık çıkabiliyor.

 
TASARIM :
Temayı Hello Kitty olarak belirledikten sonra Photoshop' ta vektör dosyalarıyla birkaç tasarım yaptım. Arka plan olarak genelde puantiye ve çizgili kullandım. Hazırladığım görseller : Bayraklar, amerikan servisler, su şişesi etiketleri ve çöp şişlere takılacak etiketlerdi. Bunları ozalitçiden çıktı alıp kestim, yapıştırdım. Ayrıca kardeşim ve nişanlısı da fotoğraf çerçevesi hazırladılar.

 
MALZEME :
 
Kurabiye ve cupcake' leri kendim yapacağım için onların malzemelerini önceden pastadizayn.com' dan aldım. Hello Kitty' li kalıpla kurabiyeleri hazırladım, üzerini beyaz şeker hamuruyla kaplayıp jel gıda boyasıyla boyamalarını yaptım. Bu işlemi cuma akşamı işten geldikten sonra yaptığım için en son gece geç satte yatarken çift görüyordum.
Peçete, karton tabak, plastik çatal-bıçak, metal kova, balon gibi süsleme malzemelerini ise magaza24.com' dan aldım. Onlar doğumgününden bir önceki gün ancak gelebildi, yetişmeyecek diye kalp krizi geçirecektim. 
 

PASTA :
Geçen seneki gibi Beyaz Fırın' ı tercih ettik. İçi güzeldi ama dış şekli daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum.

Yemeklere sağolsun herkes yardımcı oldu, bol bol yetti.

Günü vitaminlerle atlatıp ertesi gün 39,5 ateşle yattığım, doğumgünü çocuğunun huysuz(nedense bütün çocuklar doğumgünlerinde öyle oluyor) olduğu ama arkadaşlarıyla eğlenmesinin herşeye değdiği bir gündü.

Ne zaman üç oldun hiç anlamadım kuşum; sen hep neşeli kal, karşına hep iyi insanlar çıksın, nice güzel yaşların olsun meleğim.



SON :


Yalnız bizim fotoğraf çerçevesi bazı kesimler tarafından biraz yanlış algılandı sanırım :)
 

28 yorum:

  1. Nice yıllara, aksiliklaer hep var olacaklar!

    YanıtlaSil
  2. Ben bu kadar güzel göz az gördüm hayatımda. Boncuk göz; upuzun,sağlıklı,mutlu,hayallerini gerçekleştirdiğin,sevdiklerinin yanında olduğu harika bir hayatın olsun inşallah...

    YanıtlaSil
  3. Cok cabuk geciyo zaman nice yillaraツ

    YanıtlaSil
  4. Güzel yüzü hep gülsün İnşallah..Nice mutlu yıllar olsuunn..

    YanıtlaSil
  5. Aminn.
    Iyi ki dogdun Nilpot. Seni seviyoruz.

    YanıtlaSil
  6. Günaydın Laçin... Seni sürekli takip ediyorum çok fazla yorum yapmasam da. Ben de inşallah bir ay sonra doğacak bebeğim için kurabiye yapacağım ve eksik malzemelerim var. Bugünlerde sipariş vermeyi düşünüyorum. Mağaza24 e baktım burada gördükten sonra. Fiyatları uygun geldi ama sorun yaşadın sanıyorum. Teslimatın kaç günde yapıldı ve bunun dışında bir sorun yaşadın mı? Yardımcı olursan sevinirim. Sevgiler. Tuğba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimkinin sorunu tam yılbaşı üstüne denk gelmesiydi. O yüzden geç kaldı, başka sorun yaşamadım.

      Sil
  7. bu konudaki cehaletimi hoş görerek, bende bir doğum günü çerçevesi hazırlamak istiyorum aslında çerçeveyi kalın mukavva kutudan keserek yaptım. doğum günü hatırası gibi bir yazı yapıştırmak istiyorum. bende ozalitçiden karton kağıda baskı alabilirmiyim acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aslında fotoblok malzemesine sıvama şeklinde yapılıyor. Sonrasında da özel makinede kesiliyor. Ozalitçiden biraz kalın kağıda (300gr) çıktı alabilirsin.

      Sil
    2. çok teşekkür ederim, hemen deneyeceğim;)

      Sil
  8. Maşşallah.Nice huzurlu yaşlara.Ne çabuk büyüyor çocuklar.Annele nasıl fedakar.Gecelere kadar kurabiyelerle uğraşmışsınız.Ama ellerinize emeğinize sağlık.Her şey çok hoş görünüyor.

    YanıtlaSil
  9. Tatlı Nil'e sağlıklı, mutlu, güzel yıllar diliyorum. Ben de kızıma bu tür temalı doğum günlerini geçen yıla kadar yapıyordum. Bu yıl 13 olacak ve doğum günü istemiyor. Onun için bu yorgunlukar değerli diye düşünüyorum. Zaman çok hızlı akıyor ve süratle büyüyorlar. Size de geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  10. harikasın.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir doğum günü olmuş. Nice güzel ve sağlıklı yaşlara...

    YanıtlaSil
  12. Huzurlu, mutlu, bereketli ve sağlıklı bir ömrü olsun nil'in! birlikte nice yaşlar kutlayın laçincim :)

    YanıtlaSil
  13. Herşey çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Nil'e sağlık,mutluluk ve güzel bir ömür diliyorum:)

    YanıtlaSil
  14. Sağlıklı mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  15. daha nice mutlu , sağlıklı güzel yaşları olsun güzel Nil'in.. nice seneleree

    YanıtlaSil
  16. Sağlıklı nice güzel yılların olsun prenses. Annen yine döktürmüş süper bir 3 yaş partisi olmuş. Öperim kocaman

    YanıtlaSil
  17. Mutlu yıllar kızımın tatlı adaşı dünyalar güzeli Nil, öperim yanaklarından seni!

    Noni Teyzen :)

    YanıtlaSil
  18. Mutlu yıllar güzel meleğe:).
    Ben bi'şey sormak istiyorum acaba fotoğraf çerçevesini ozalitçiler mi kesiyor yoksa baskıdan sonra siz mi o şekilde kestiniz? Bi'de uzun çöp şişleri nereden bulabilirim acaba yardımcı olursanız çok memnun olurum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Mutlu yıllar güzel meleğe:)
    Ben bi'şey sormak istiyorum acaba fotoğraf çerçevesini ozalitçiler mi kesiyor yoksa baskıdan sonra siz mi o şekilde kestiniz? Bi'de uzun çöp şişleri nereden bulabilirim acaba yardımcı olursanız çok memnun olurum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozalitçilerin keseceğini zannetmiyorum, benim kardeşim yaptırdı. Onun anlattığı vektörle çizildiğinde cnc makinesinin o vektörü takip ederek kesim yaptığı. Maalesef çok anladığım bir konu değil.
      çöp şişleri marketten aldık.

      Sil
  20. Bende 12 subatta dogum gunu yapAcagim kizima 2 yasi icin.sizden kart ve sticker satin alabilir miyim? Cerceve icin de fiyat verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  21. Bende 12 subatta dogum gunu yapAcagim kizima 2 yasi icin.sizden kart ve sticker satin alabilir miyim? Cerceve icin de fiyat verebilir misiniz?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.