Cumartesi, Kasım 09, 2013

Yulaf Maskesi

 

Daha önce de yazmıştım, uzun süredir geçtiğini zannettiğim rosacea tekrar geri geldi ve bu seferki biraz daha değişik. Burnumda ve yanağımın bir tarafında daha yoğun olmak üzere oldukça acılı ve ağırlık yapan bir durumda başladı. Şöyle anlatayım, kafamı eğdiğim zaman rahatsız eden ağırlığını daha çok hissediyordum, genel olarak kaşınıyordu ama dokununca çok acıdığı için elimi değdirmem imkansızdı.
Bu kadar kötü duruma bir anda geldiği için antibiyotikli krem ve sabah-akşam içtiğim bir antibiyotikle birazcık sakinledi. Bu sefer de o kısımlar kabuk haline dönüştü. Genelde bir şeyler sürmek bu durumu daha da kötüleştiriyor ama yulafın hem sürülmesinin hem de yenilmesinin iyi geldiğini deneyimledim, paylaşmak istedim.



İki kaşık yulaf kepeği ile çok az süt ve zeytinyağını karıştırdım. (yulaf kepeği yerine yulaf ezmesini blenderdan geçirip yulaf unu olarak da kullanabilirsiniz.) Bu karışımı özellikle pullanan bölgelere uygulayıp 10-15 dakika beklettim ve yıkadım.
Sonuç olarak şişlikleri biraz aldı ve kabuklanan kısımları nemlendirerek daha iyi hale getirdi. Bu maskenin bir tedavi olacağını zannetmiyorum, sadece yardımcı olabilir. Kuru ciltler bu şekilde bir hastalığı olmasa dahi kullanabilirler, özellikle kışın nemlendirici bir maske olarak aklınızda bulunsun.



Rosacea ile ilgili çok mail ve soru alıyorum. Bir çoğunda rosacea' ya yönelik diyetin faydalı olduğu söyleniyor. Bazı rosacea çeşitlerinde doğru olabilir, katılıyorum ama benimki için maalesef geçerli değil. Şöyle ki, bu hastalık neredeyse bir senedir hiç yoktu, sadece zaman zaman çıkan (alnımdaki gibi) kırmızı lekelerden ibaretti. O zaman da aynı şekilde besleniyordum, şu anda da aynı besleniyorum ama atak durumuna geldi. Doktor vücuttaki başka bir enfeksiyonun tetikleyebileceğini söylüyor (ki bronşitin ardından geçmek bilmeyen sinüzit geçirdim), tabii ki stres çok büyük faktör.
Kısaca bu hastalık da herkeste farklı seyrediyor, ki ben rosacea tanımlarına da uymuyorum-sarışın, 40 yaş üstü vs- ve etkileri de farklı oluyor. Bende kılcal damarlar gözükmüyor mesela, o yüzden lazer tedavisine uygun değilim. Çok acılı geçiriyorum, herkeste olmuyor o şekilde.
Hastalığın adı aynı olsa bile, birkaç tipi var ve herkesin farklı şekilde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

21 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Laçin abla merhaba;
    dün temre hakkında araştırma yaptığını yazmışsın.Ben küçükken dedemin, yüzü fena durumda olan bi abiye dualar ederek yüzündeki sıkıntılı bölgelere (kursun kaleme benzer, ucu ıslatılınca mürekkep gibi olan) bir kalemle Kur'an dan birşeyler yazdığını görmüştüm.üstelik bunu bir kaç kez tekrarladılar.ayrıca babama da aynı işlemi yapmış buna ek olarak da "sülük" tedavisi uygulamışlar kendi çaplarında tabi ama şu an cildi gayet iyi.sülüğü de bir araştırın olmazsa laçin abla biraz korkunç ama :)

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun. Tez zamanda sağlıklı cildine kavuşman dileğiyle..

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmiş olsun demek o yüzden yüzünü saçlarınla örtüyorsun.

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun demek o yüzden yüzünü saçlarınla örtüyorsun.

    YanıtlaSil
  6. Laçinciğim seni öyle iyi anlıyorum ki..benim cildim 29 yaşında olmama rağmen hala sorunlu( biraz akne,kızarıklık,izler vb) ve üstüne rosea denilen illetle boğuşunca çok daha hassas bi hale geliyor.sivilcelerimde acayip bi kaşıntı,kabuklanma:( tabi bu illetin en kötü tarafı insanların tepkileri ( ayy senin boynuna ne olmuuuuş ,ayyy bişey sürüyo musun,ay bak bişey var şunu dene şunu yap bunu sür öfff) doktorlar stressten uzak durulmazsa sedef vb gibi hastalıklara çevirebileceğini söylüyorlar.aslında tek çare bu dertsiz tasasız yaşamak ama onu yapabilseydik zaten bu illetle boğuşuyor olmazdık di mi:)

    YanıtlaSil
  7. Çok kötü bir durum bu hastalığı ilk defa sizden duymuştum umarım bir an önce geçer :(

    YanıtlaSil
  8. çok geçmiş olsun. umarım en kısa zamanda atlatırsın...

    YanıtlaSil
  9. Laçincim geçmiş olsun, bir ara geçmişti sanki öyle hatırlıyorum. Demek ki Rosacea kendini tekrarlıyor. Yulaf gerçekten pek çok cilt rahatsızlığına iyi gelliyor. Peeling olarak da kullanılıyor bildiğim kadarıyla. Umarım tekrarlamamak üzere geçer hepsi.

    http://nils-mum.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. laçin geçmiş olsun .temre duasını yapacaksan yazayım araştırma yaptıgını bilmiyordum .

    7 kere ,yada 5 kere yada 3 kere .tek sayı olmak kaydıyla .

    ignenin ters kısmı ile .

    besleme çekilerek

    em ebraamü emren ve inna mübrimun

    ayetini her halkaya okursan inşaAllah geçer .

    yine söylüyorum aklık kullanırsan göçmen kremi kökünü kurutursun .

    YanıtlaSil
  11. Çok geçmiş olsun. Tez zamanda şifalar dilerim...

    YanıtlaSil
  12. Geçmiş olsun sizi uzun süredir takip ediyorum. Budurumdan zaman zaman bahsediyorsunuz sıkıntılı bir durum umarım biram önce kurtulursunuz . Bazı hastalıkların teşhis ve tedavisinde her doktorun iyi bunlara akademisyen olan yani Prof veya doçentlerde kesinlikle dahil tekrar söylüyorum iyi olmadığını düşünüyorum onların içinde yaşayan birisi olarak çünkü eşimde doktor. Size Muğla'da yaşayan ben Ankara'da yaşıyorum arkadaşlık vs gibi bir durumumun asla olmadığı ama hiç bir en iyi denilen hekimlerde tedavi olmayıp bu doktora giden insanlardan biliyorum Reha Sanver özlü adlı doktoru önermek istiyorum . Yulafa gelince yine bir tecrübe mi söyleyeyim tv lerde çıkan bitkisel güzellik kürleri anlatan çok ünl kilolu bayanı dinleyip sivilcemin üzerine limon sürmüştüm skar oluştu sivilcemin üstündeki deride ve asla geçmedi iz olarak kaldı .uzzattım biraz ama paylaşmak istedim

    YanıtlaSil
  13. Geçmiş olsun sizi uzun süredir takip ediyorum. Budurumdan zaman zaman bahsediyorsunuz sıkıntılı bir durum umarım biram önce kurtulursunuz . Bazı hastalıkların teşhis ve tedavisinde her doktorun iyi bunlara akademisyen olan yani Prof veya doçentlerde kesinlikle dahil tekrar söylüyorum iyi olmadığını düşünüyorum onların içinde yaşayan birisi olarak çünkü eşimde doktor. Size Muğla'da yaşayan ben Ankara'da yaşıyorum arkadaşlık vs gibi bir durumumun asla olmadığı ama hiç bir en iyi denilen hekimlerde tedavi olmayıp bu doktora giden insanlardan biliyorum Reha Sanver özlü adlı doktoru önermek istiyorum . Yulafa gelince yine bir tecrübe mi söyleyeyim tv lerde çıkan bitkisel güzellik kürleri anlatan çok ünl kilolu bayanı dinleyip sivilcemin üzerine limon sürmüştüm skar oluştu sivilcemin üstündeki deride ve asla geçmedi iz olarak kaldı .uzzattım biraz ama paylaşmak istedim

    YanıtlaSil
  14. merhaba geçmiş olsun uzun süredir takip ediyorum seni pek yorum yazmam ama sürekli okurum seni cilt hastalığın olunca dayanamadım benimde yoğun bir şekilde egzemam var çok hastane çok doktor gezdim en sonunda kolsuz agop denilen bir doktoro gittim kesin çözüm olmadı ama rahatlatıcı oldu en azında atak dönemlerinde söndüren bir ilacım var tavsiye edrim bu doktoru . Sağlıcakla kal.

    YanıtlaSil
  15. merhaba çok uzun zamandır takip ediyorum ama pek yorum yazmam rahatsızlığın söz konusu olunca kayıtsız kalamadım benimde uzun süredir egzemam var çözümsüz ama bir doktor buldum atak dönemlerinde söndüren bir ilaç verdi kesinlikle tavsiye ederim kolsuz agop doktorun adı osmanbeyde yeri sağlıcakla kal .

    YanıtlaSil
  16. çok geçmiş olsun.. benim bir arkadaşımda da var, onda daha çok gözlerine vuruyor lens kullandığı için rahatsız ediyor. Acaba alerjik bir şey tetikliyor olabilir mi?
    Ben de egzamadan çekiyorum, cilt hastalıkları çok zor gerçekten.. Yine de daha beter hastalık vermesin Allah demek lazım tabi.

    YanıtlaSil
  17. Yıllardır takip ederim LAçin seni,istersen yayınlama ama inanki senin yüzünün böyle olmadı nazardan.Bence mutlaka okut kendini

    YanıtlaSil
  18. Çok geçmiş olsun ama hala çok güzelsiniz...Her zaman böyle dermanı olan geçici rahatsızlıklar olsun Allah dermansız dert vermesin...
    15 gün önce babam beyin kanaması geçirdi inanın o hastanede olan yatan hastaları görünce babamın hastalığına şükrettim... Kafanıza takmayın daha çabuk geçer eminim ki birde ben bir şey duymuştum sizin açınızdan da faydalı olurmu bilmem ama bir araştırın saf zeytinyağının içine kantaron otu (egede yetişen bir bitki) konulur ve bekletilir ta ki zeytinyağı kantaronun kırmızı rengini alana dek o zaman egzama gibi veya hassasiyete bağlı oluşmuş yaralara sürülür... Bir bakın bakalım...Tekrar geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  19. merhaba co uzun zamandırı takıpcınım tavrın uslubun cogu ınsandan cok cok farklı ve kalıtelı bu denlı seckın bır ınsan oldugun ıcın kıtlen cok farklı dıye dusunuyorum ve uzun yıllar daha senı okumak ısterım:)cıldın ıcın ıstanbulda bu konuda ıkı uzman dr tavsıye edebılırım yaklasık 10 yıldır gecmeyen cılt hastalıgıma care oldular.bırı kolsuz agop denen profesor ucretı coook fazla oldugu ıcın son tercıh olarak gıdebılırsın bırde en az onun kadar basarılı olan benım de bayıldıgım dr serkis barış var muayenehanesı şişlı kurtulus da.sıddetle tavsıye ederım.sımdıden gecmıs olsun.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.