Pazartesi, Temmuz 08, 2013

Hafta Sonu Dikişleri


Geçen salı eşim Nil' le beraber Assos' a yazlığa gitti, ben çalıştığım için gidemedim. İlk defa bu kadar ayrı kaldık ve benim için çok zor geçti bütün hafta. (dün gece sağ salim geldiler çok şükür) İşten çıkışta eve gitmek istemedim hiç, dışarıda dolanıp durdum. Hafta sonu ise artık sıkıntımın en üst noktasıydı. Bütün pazar gününü dikişle geçirdim. 
Arkada gözüken kırmızı maksi eteği instagram' da paylaşmıştım, onu terzim dikti. Gri üzerine simetrik desen kumaştan girik kollu elbise Burda nisan sayısındandı. ( Daha önce bu elbisemi de aynı kalıptan dikmiştim.)
Siyah-mavi etek bir pratik dikiş kalıbıydı, ön ve arkada çift pensli yandan fermuarlı bir model. Neon etek cepli ve önde dört plili bir model. Kumaş esnek olduğu için fermuar kullanmadım, arkada beline lastik geçirdim. 
En arkadaki çiçekli elbisenin modelini ise kalıp dosyamdaki eski kalıpları karıştırarak uyguladım. Üstü için ön ve arkası v yakalı kuplu bir kalıp kullandım, bel bandı ekleyip plikaşe etek kalıbıyla alt kısmını diktim. 

2 yorum:

  1. Çiçekli kumaşa bayıldım, üzerinde görmek için sabırsızlanıyorum hepsini :)

    Ellerine Sağlık.

    İyi haftalar ;
    http://yagmurunmodasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Bu sıcaklarda kullanışlı parçalar olmuş hepsi çok güzel.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.