Salı, Haziran 04, 2013

Geç Olsa Da


Hiçbir zaman politikayla ilgilenmedim, partici hiç olmadım. Bu zamana kadar hep umutsuzca boşa gideceğini bilerek oy verdim. Gezi Parkı Direniş' i başladığından beri takipte olmaya çalıştım (bozuk telefonun el verdiği ölçüde) ve bunun ne mimarlık ne de şehircilik etiğine sığmadığını yazdım twitter' da. Sonra olaylar bambaşka bir hal aldı ve bu yapılan haksızlıkların, hayatlarımıza müdahalenin bardağı taşıran son noktası oldu.
Bu hepimize müdahaledir, siz-biz ayrımı yoktur, taraf-parti değildir. O yüzden birlik olmanın zamanıdır.

Uzun zamandır bozuk olan telefonumla ne instagram' a ne twitter' a girebildim,
ancak işte bilgisayardan bakabildiğim sürelerde twitter paylaşımlarında bulunabildim. Neyse ki telefonuma kavuştum, instagram' a da girebileceğim artık.

34 yorum:

  1. Birgün eşim birgün ben oradayız. Değilsek oğlumla biryerlerde yürüyüşteyiz. Çapulcu ailesiyiz. Canı gönülden tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bu konuyla ilgili yazmayacaksın diye çok korkmuştum. Bazı bloglarda ses seda yok hayretler içindeyim. Burası binlerce insanın takip ettiği bir sayfa, ve duyarlı davranıp bu mesajı vermene çok sevindim...

    YanıtlaSil
  3. Sizede bu yakışırdı.. Hep destek.. tam destek..

    YanıtlaSil
  4. Herkes özgür olsun bu ülkede. Polis de kimse kimsenin özgürlüğüne müdahele etmesin diye çalışsın. Bir parkta namaz kılınacak yer de olsun, insanlar eğlensin diye de yerler olsun. Biz saygıyı bilen insanlarız, nimeti öpüp başımıza koyup basılmasın diye yerden alan insanlarız, komşularımızı mahallemizi ailemiz kadar seven koruyan insanlarız. Bir ağaç istiyor diye karşısındakini küçük gören, benim dediğim olacak diyebilecek kadar kibirli olan insana taviz verirsek bundan sonra başımıza gelecek olan insanlar için de taviz vermiş oluruz. Her bireyin isteği önemli olmalı ve istekleri karşısında insanca cevap almalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esimin gozu onunde Eylem yapanlar neden ozaman carsaf giyen bayana saldirirlar sizin demokrasi anlayisiniz bu galiba

      Sil
  5. birde bizi hidayete çağıran bloglar var görseniz şaka gibi şeyler yazılıyor hala ağaç sayısı hesaplayanlar bak tema ağaç sertifikam böyle korunur diyenler son yayınımdan sonra takipçi sayım bile düşüyor hayret:)umrumda değil oraya gidemeyen evlerindeki milyonlar da biziz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güldüm ya ağaç sayısı hesaplayanlara bende denk geldim. hatta birisi; göstericiler kaldırım taşlarını söküyor içki içiyor çimenleri çiçekleri yoluyor ağaçlara zarar veriyor. hemde polise taş atıyor. diye yazmış.

      nasıl bir grupmuş bu diye düşünmeden edemedim vallahi:)) hem alkol alıp hem polislere o kafayla nasıl yakalanmıyorlarmış geçtim ayakta nasıl duruyorlarmış taşları sökerken. onuda geçtim çimenleri çiçekleri niye yoluyorlarmış durduk yere :))

      böyle yorumları yazıları gördükçe gülüyorum. panzerle saldıran polismi daha çok zarar verir yoksa yürüyen göstericimi hiç düşünmüyorlar. birde okadar savunuyorlar ki bu saçma olayı:))

      Sil
    2. İYİ DE POLİS TAŞKINLIK YAPANLARA PANZERLE SALDIRIYOR. SAĞA SOLA ZARAR VERENLERİ. BENDE GİTTİM ORADAYDIM BALYOZLA POLİS ARACINA VURUYORLARDI ÇEVREDEKİ İŞ YERLERİNİN CAMLARINI KIRIYORLARDI BUNLARA POLİS MÜDAHALE ETMESİN Mİ? NEDEN POLİSİ DÜŞMAN GÖRÜYORUZ.

      Sil
  6. Çevreceilik adı altında ortalığı cehenneme çeviren bu duyarlı insanlar her gün gencecik ana kuzularının tabutları gelirken nerelerdeydi acaba, kimsenin hayatına müdahale edilmesini tasvip etmeyen biriyim zira bunun en çok zararını bizler gördük Üniv. sınavlarında biz İmamhatiplilere yapılan hazsızlık nedeni ile benden çok daha düşük puan alanlar istediği yere yerleşirken ben mecburen bir yerlere yerleştim bunun ceremesini ömür boyu çekeceğim Ağaçlar kesilmesin, Yeşil huzurlu bir dünyada yaşayalım inş. şimdiden çocuklarımıza nefret tohumlarıni miras bırakmayalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu insanlara o olurken bu olurken nerdeydiniz diye sormak gibi bir hakkınız yok bence.bunu sorabilmek için, o sorduğunuz konularda sizin tepki gösteriyor olmanı gerekirdi. zira bu insanlar birşeylere tepki gösteriyorlar ve istediklerini yaparken de sizden onay almaya ihtiyaçları yok, buna tepki gösterelim mi, izin verir misiniz? diye!!!

      Sil
  7. laçin seni zaten çok seviyodum bu konuya değindinya daha bi çok sevdim. evet gün birlik olma zamanızaten yıllardır göz yumduk taviz verdik bu adamlara. heleki kadınların tüm hak ve özgürlüklerine saygısızca saldırdılar. her ortamda her türlü eylemimizi yapalım. doğru moda makyaj zamanı değil.

    YanıtlaSil
  8. bizler Atatürk'ü seven onun ilkelerini benimsemiş, öte yandan inanmış müslümanlarız. bu ikisi birden aynı anda olabilir. ama burada amaç farklı. amaç insanları istediği gibi yönetmek. bu insanların dediği şu: biz böyle kibirli başbakan istemiyoruz... seni de tebrik ediyorum laçin... sessiz kalacaksın sanmıştım...

    YanıtlaSil
  9. sizin gibi herkesin sevgisini, beğenisini kazanmış ve yön veren bloggerların desteğinin ve bunun bir parti olayı olmadığının altını çizmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tebrikler duyarlılığınız için!

    YanıtlaSil
  10. tam destek. tebrikler. çapulcuyum alkoliğim marjinalim ama özgürüm kardeşim ve elimden
    alamazsın bunu.

    YanıtlaSil
  11. Insanlarin kaygilarini anliyorum ve paylasiyorum. Alkol almam ama alkolle yapilan aciklamalar kirici, rencide ediciydi, polisin tavrini da elestirdim, hakeza Gezi Parkiyla ilgili projeyi de. Ama insanin burada kendine bir samimiyet testi uygulamasi gerekiyor, testi gecersek Turkiye olarak kazanabiliriz. Insanlar simdi hayat tarzimiza mudahele ediliyor diyor, katiliyorum. Ama Lacin diyorsun ya, biz siz yok burada diye, mesela sormali insan kendine `siz`in hayat tarzi kisitlandiginda ben neler dusundum, buna aktif veya pasif karsi ciktim mi diye. Belli kesimlerde son 12 seneye kadar hep dislanmislik vardi, basortu taktigi icin universiteye gidemiyor, is bulamiyor, fisleniyor. Genel olarak cahil, entellektuel birikimden yoksun, tek derdi ekmek parasiymis gibi gosterilen milyonlarca insan var. Secimlerde bile oyum cobanla bir mi, bidon kafali, gobegini kasiyan adam denmesi bu dislamanin tezahurleriydi. Kim ister kendisine cahil veya coban denmesini? Sayet boyle anlarda empati yapip, en azindan bu iste saygisizlik var diyebildiyseniz ne mutlu size/bize. Herkes birbirini anlamaya calismali, ucu sadece kendine dokundugunda degil, her haksizlikta bunu ortaya koyabilmeli. Hatta insanlar birbirini anlamaya calismasa da olur, sadece birbirlerine yasamak icin alan biraksinlar. Yuzde 50ye yakin oyu ekonomik istikrarla veya insanlari yobaz, gerici, cahil diye etiketleyerek aciklamaya calismak isin kolayina kacmak ve bu insanlarin zekasina hakarettir. Bunun derin bir sosyolojik analiz gerektirdigine inaniyorum. Velhasili kelam, herkes birbirinin hayat tarzina alan birakmali, diger hayat tarzlarini kucumsememeli ve kendininkini dayatmamali, hayat bayram olmali :)

    YanıtlaSil
  12. Insanlarin kaygilarini anliyorum ve paylasiyorum. Alkol almam ama alkolle yapilan aciklamalar kirici, rencide ediciydi, polisin tavrini da elestirdim, hakeza Gezi Parkiyla ilgili projeyi de. Ama insanin burada kendine bir samimiyet testi uygulamasi gerekiyor, testi gecersek Turkiye olarak kazanabiliriz. Insanlar simdi hayat tarzimiza mudahele ediliyor diyor, katiliyorum. Ama Lacin diyorsun ya, biz siz yok burada diye, mesela sormali insan kendine `siz`in hayat tarzi kisitlandiginda ben neler dusundum, buna aktif veya pasif karsi ciktim mi diye. Belli kesimlerde son 12 seneye kadar hep dislanmislik vardi, basortu taktigi icin universiteye gidemiyor, is bulamiyor, fisleniyor. Genel olarak cahil, entellektuel birikimden yoksun, tek derdi ekmek parasiymis gibi gosterilen milyonlarca insan var. Secimlerde bile oyum cobanla bir mi, bidon kafali, gobegini kasiyan adam denmesi bu dislamanin tezahurleriydi. Kim ister kendisine cahil veya coban denmesini? Sayet boyle anlarda empati yapip, en azindan bu iste saygisizlik var diyebildiyseniz ne mutlu size/bize. Herkes birbirini anlamaya calismali, ucu sadece kendine dokundugunda degil, her haksizlikta bunu ortaya koyabilmeli. Hatta insanlar birbirini anlamaya calismasa da olur, sadece birbirlerine yasamak icin alan biraksinlar. Yuzde 50ye yakin oyu ekonomik istikrarla veya insanlari yobaz, gerici, cahil diye etiketleyerek aciklamaya calismak isin kolayina kacmak ve bu insanlarin zekasina hakarettir. Bunun derin bir sosyolojik analiz gerektirdigine inaniyorum. Velhasili kelam, herkes birbirinin hayat tarzina alan birakmali, diger hayat tarzlarini kucumsememeli ve kendininkini dayatmamali, hayat bayram olmali :)

    YanıtlaSil
  13. olayı siz biz yaptınız yine.yine ayrımcılığı yapmayı başardılar .bravooooooo gönülden bravooooooo.....bu türkiyeden bi bok olmazzz..ne çabukta gaza geliyoruzzzz ...helede biber gazına iyi dayanılıyomuşşşş....çok dirençlisiniz maşalllahhhh....bi birlik olamadık bi türküz hep beraberiz diyemedik...ewet bu türkiyeden bi bok olmazzz....

    YanıtlaSil
  14. laçin hiç tanışmadık, görüşmedik ama yıllardır seni arkadaş dediğim bir çok insandan daha sıkı takip ettim, daha çok sevdim, bu davranışın da beni çok mutlu etti, senin gibi konu hakkında yüksek eğitim almış insanların da tepki vermesi çok önemli ve güzel. haddime düşen bir şey değil ama lütfen iyi niyetime ver, seninle çok gurur duyuyorum.

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  15. Size de bu yakışırdı...Kendi adıma teşekkür ediyorum.
    Haksızlıklar boyumuzu aştı nasıl hesap verecekler bilemiyorum.Biz de Bursadan direnişe destek veriyoruz.Kalbimiz Taksimdeki kardeşlerimizle...

    YanıtlaSil
  16. Verdiğiniz tepkiye gönülden katılıyorum. Merakla bekledim bu konuda yazacaklarınızı. Çünkü tahmin edebiliyordum tepkinizi ve yanılmadığımı bir kez daha gördüm. Size ve blogunuza hayatımda ayrı yer açmış biri olarak bir kez daha hayran oldum size. Eskişehir'deki direnişimiz de devam etmekte. Hem de öyle güzel bir hal aldı ki, öğrenciler caddelere kurdu çadırlarını, kimse alanı terk etmek istemiyor. Sanki uyursak vatana ihanet edecekmişiz gibi geliyor. Sokakta olmak, direnmek ve dirilmek istiyoruz. Bu sınavı da hakkıyla verecek ve birlik olduğumuzu daha da iyi kavrayacağımızı umut ederek geçiyor her günüm. Dilerim omuz omuza, bir ağızdan ve tek yürekten arzuladığımız demokrasi umudumuz tez zamanda gerçekleşir. Duyarlılığınız için gönülden teşekkürler... Her Yer Direniş. Ve Bİr BÜtün olarak Diriliş...

    YanıtlaSil
  17. "Ömer "in söyledigi herşeye a dan z ye katılıyorum.Laçin hanım ben seni sessizce takip ediyorum , benim fikrimin karşıtını savunsan bile sana olan saygımve sevgimi değiştirmez..Keşke bu birlik beraberlik tablosu; ben dışlanırken de yaşansaydı,gene Fadime şahin geliyo dedikleri için sokağa çıkmaktan korktuğum günler...nasıl olsa puanımı kıracaklar mecburen hoca olacağım diye çocukluk sevdam doktorluktan vazgeçirildiğim günler...eşi subay diye evdeki başörtülü fotolarını konu komşudan köşe bucak saklayan ablamı teselli ettiğim günler...Birbirimizi anlamaktan ve empati yapmaktan başka çaremiz yok.Bence verilen mesaj alındı .Daha fazla uzatmanın alemi yok.Gökkubbede söylenmemiş söz kalmadı...

    YanıtlaSil
  18. hayatınıza ne şekilde müdahale ediliyor çok merak ettim. giyim tarzınıza karışan veya siz yolda yürürken hakaretler edip, sizi tartaklayanlar oluyor mu? bunlar benim başıma geldi, ama hiçbir zaman ülkemi dünyaya karşı küçük düşürecek bir harekette bulunmadım.
    ülkemiz daha iyi bir ülke olmaya doğru giderken, bu bazılarının hiç hoşuna gitmiyor. ve bu sözde direniş hareketi altında güzel şeylere engel olunmaya çalışılıyor. keşke herkes gerçeklerin farkında olsa. ne için direndiğini bir düşünse...
    bundan 15 yıl önce herşey çok mu yolundaydı? tekrar o günlere mi dönmek istiyorsunuz? bu mu yenilikçilik ve çağdaşlık?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 yıl önce değil 1985'te İzmir İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Buca Dokuzçeşmeler Kampüsünde kapıda görevli polisler okula askılı elbiseyle geldi diye bir kız öğrenciyi tartakladı.28 yıl önce İzmir'de arşivleri tararsanız basında bulabilirsiniz.Biz öğrencilerin, yaptığımız oturma eylemine bir tek başörtülü arkadaşımız katılmadı ki fakülte de o yıllarda da gayet örgütlüydüler.O zaman nerdeydiniz, falanca olayda nerdeydiniz diye edebiyat yapanlara soruyorum.O zaman kendi dışlanmışlıklarını da dile getirmeleri, kimsenin kimseye kendi inançlarını ve yaşama biçimini dayatmaması ve empati kurmasını talep etmeleri neden mümkün olmamış?
      Geziparkı direnişinde antikapitalist Müslümanlarda var. Sözcülerini dinledim. Düşünen, sorgulayan, saydı duyan, saygı gösteren insanlar. Helal olsun dedirtiyor.
      Birbirimizi dinlemeyi, anlamayı, kendi doğrularımızı dayatmamayı ve zulmetmemeyi, saygı duymayı öğrendiğimiz gün İNSAN oluruz.
      Sevgiler Laçin.
      Nilay AVŞAR

      Sil
    2. 15 yıl önce değil 1985'te İzmir İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Buca Dokuzçeşmeler Kampüsünde kapıda görevli polisler okula askılı elbiseyle geldi diye bir kız öğrenciyi tartakladı.28 yıl önce İzmir'de arşivleri tararsanız basında bulabilirsiniz.Biz öğrencilerin, yaptığımız oturma eylemine bir tek başörtülü arkadaşımız katılmadı ki fakülte de o yıllarda da gayet örgütlüydüler.O zaman nerdeydiniz, falanca olayda nerdeydiniz diye edebiyat yapanlara soruyorum.O zaman kendi dışlanmışlıklarını da dile getirmeleri, kimsenin kimseye kendi inançlarını ve yaşama biçimini dayatmaması ve empati kurmasını talep etmeleri neden mümkün olmamış?
      Geziparkı direnişinde antikapitalist Müslümanlarda var. Sözcülerini dinledim. Düşünen, sorgulayan, saydı duyan, saygı gösteren insanlar. Helal olsun dedirtiyor.
      Birbirimizi dinlemeyi, anlamayı, kendi doğrularımızı dayatmamayı ve zulmetmemeyi, saygı duymayı öğrendiğimiz gün İNSAN oluruz.
      Sevgiler Laçin.
      Nilay AVŞAR

      Sil
  19. bu tarz sorunlar yaşayan kişilerin, baskı altında kalmış,susturulmuş ve kısıtlanmış hayatlara mahkum edilmiş bir kesimin çoğalarak iktidara ele geçirdiğinde yapacağı ilk iş, yaşadıklarını başkalarına yaşatmak,çektiklerini diğerlerine de çektirmek mi olmalıdır? yoksa "biz demokrasi adı altında görmezden gelindik,şimdi demokrasi bekçisi biziz,biz hepinizin,tüm toplumun sözcüsüyüz,herkesi dinleyeceğiz,bizim yaşadığımız baskıyı kimse görmeyecek" mi demeliydi? sadece oy verenlerin başbakanı değil, benim de başbakanım...beni rencide etmesi,aşağılaması ve görmezden gelmesi, onu,ona bunu yapanlarla bir tutar!

    YanıtlaSil
  20. İnsanların fikirleri farklı bile olsa sosyal medyada yazılı medyada mecliste mahkemede arkadaş toplantılarında yada yasal olan tüm mercilerde söylemesi çok güzel

    Ancak Biz halkız diyerek içinde hangi provatörlerin olduğu bilinmeden ,gösteri için izin alınırken muhatap alınan bir grup olmadığından orada olabilecek olayların sorumluluğu kimin olacak.Kimse bu noktadan bakmıyor :(
    Orda biz şu üniversiteyiz biz şu partiyiz yada biz şu toplumsal grubumuz topluluğumuz kontrol altındadır bizim söyleyeceklerimiz var diyerek çıkan bir grup olsaydı keşke
    keşke diyorum çünkü gezi parkına destek için giden öğrencilerimiz döner bıçaklarıyla kovalandı.Kimler tarafından derseniz bir grup taraftar yani bu gösteriler melesef ki çok kontrolsüz.
    Böyle kontrolsüzce herkesi sokağa çağırmak pek çok masumun zarar görmesin neden olabilir :(
    Eğer ki sisteme yada yönetime bir tepki yada memnuniyetsizlik varsa bu hangi görüşten olursa olsun ,bunu ifade etme yolu bence sokaklar değil !
    Birde gösteriye gidenler kahraman gibi gösteriliyor evet haklarını kendi doğrularını söylemek adına olağanüstü bir fedekarlık yapıyorlar bu kabul ancak şunu düşünmüyorlar bunun tek yolu sokaklar mıdır ? Çatışmak mıdır :( kavga mıdır bağırmak mıdır?
    Bence değil !!!
    BU ülkenin bir vatandaşı olarak yıllarca benimde özgürlüğüm saydığım ancak diğer insanların malesef ki tehdit saydığı bir hakkım elimden alınmıştı :(
    Ancak hiç bir zaman bu özgürlüğümü sokaklarda bir toplulukla aramak akıllıca gelmedi ben özgürlüğümü isterken orada yoldan geçen okuluna giden bir küçük çocuk zarar görürse !!??!!
    Ne zaman ki diğer insanlar tehdit olmadığına inandılar başörtüsünün o zaman özgürlük geldi...
    BU özgürlüğü veren hükümet yada iktidar değil bana göre bu özgürlüğün gelmesinde tüm insanların anlayışıdır...
    Ben çocuğuma şunu öğretmek istiyorum,
    İktidar senin gibi düşünmeyebilir insanlar senin gibi düşünmeyebilir hatta sana hakaret edebilirler .Senin doğrun farklı insanların doğrusu farklı olabilir.Ama senin doğrun kabul görmedi diye senin hakkın gasp edildi diye başkalarının hakkına girmeyi kendine hak görme. Hakkını araman icap ederse, sokaklarda değil yasal şekilde ara.

    Demokratik bir ülkede yaşamayı seçtiysen demokrasi ile seçilen senin seçmediğin kişiler yönetimde bile olsa ve hatta sana göre yanlışları bile olsa, demokratik yolların dışına çıkma.Çünkü her türlü kargaşa kavga sana ve tüm masumlara zarar verir bu kargaşadan sadece kargalar nebalanır.
    :(


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keske tesettur unıversıtelerde yasaklandıgında ya da puanlarınız kesılıp ıstedıgınız bolumlere yerlesemedıgınızde medenı bır sekılde hakkınızı savunsaydınız....ben doktorum.. Unıversıtede okurken tesetturlu arkadaslarımın erkek hasta muayene etmem dedıgını cok duygum...ya da sadece bır gruba dahil olmak için neye inandıgının farkında olmadan başını kapatanları..başını örtmek beynini de örtmemeli...ne demek biz zamanında sesimizi çıkarmadık siz de çıkarmayın? Ben çocuk psikiyatristiyim..5 yaşında çocuklar okula gidiyor artık!cavuze ugramıs gencecik kızlar hamile kaldıgında o çocukları doğurmak zorundalar! Okul müfredatı degısıyor..benim çocuklugumda okudugum kitaplar benim çocuguma yasaklanıyor.. Doktor olmak saygınken yonetım sayesınde doktorlar asagılanıyor sıddet goruyor..3 kurus parayla calıstırılıyor..ve evet bazılarının savunduğu oturup beklemek ya da halimize şükretmek eziklik artık!!

      Sil
    2. Merhaba
      Hakkımızı savunduk hemde medeni bir şekilde daha çok yazarak daha çok okuyarak daha çok severek ...
      bana göre medeni şekilde hakkımı savunmak sokakta slogan atmak olmadı çünkü masumlar zarar görebilir bir şekilde ben hakkımı savunurken orda yoldan geçenlerin hakkını gasp ediyorum yada ne bileyim benim fikrimi destekler görünüp orda birine zarar verecek insanlar olabilirdi o toplulukta....
      Ve hiç bir zaman sesinizi çıkarmayın demedim tam tersine demokratik her platformda doğru bildiğinizi söyleyin ki birbirimizi anlayalım yazalım çizelim anlatalım ama nacizane bunu sokaklarda yapmayalım dedim( bence)

      5 yaşında okul bence de çok erken ne yazık ki :( !!
      Ki bende öğretmenim eğitim konusu çok hassas müfredat konusunda ise tartışılır (her değişim bizim işimizi zorlaştırıyor aslında bugüne kadar hazırladığımız tüm dökümanlar yazdığımız kitaplar vs çöp oluyor sil baştan !!! ) ama kendi branşım adına değişimler başarılı ezber yerine deney odaklı .
      sonuç olarak
      Yönetim yada iktidar yanlış yapıyor olabilir bunu çözümü gene bana göre meclis ve demokrasidir.
      herkes doğru bildiğini SÖYLESİN (susmasın) ama sokakta tartışmalarla çatışmalarla çevreye zarar vermeden söylesin

      neyse
      sevgiler
      umarım yarınlar daha güzel olur bizler için
      ***

      Sil
  21. ne direnişinden bahsediyosunuz yaaa ne yapmak istiyosan git sandıkta yap bu yaşananlar baştan sona saçmalığın dik alası insanlar tutturmuş direniş siz gerçekten inanıyomusunuz yaa, yazık bu bu gençliğe kapılmışlar bi yalanın peşinden gidiyolar.

    YanıtlaSil
  22. Yaziniz her yerin Taksim, her yerin direnis oldugunun alcakgonullu ve onemli bir gostergesi. Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  23. Gezi eylemi icin dusuncelerin ve duyarliligin icin cok tesekkurler..Nil'i cok opuyorum..Ella ve annesi Deniz

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.