Perşembe, Nisan 25, 2013

Simli Converse Yapımı

 
Geçen sene bu yazımda anlattığım altın simli ayakkabının bir versiyonunu daha uyguladım. Converse boyama yazımda da belirttiğim gibi o gün turuncu ayakkabılarımı da çamaşır makinesinde siyaha boyamayı denemiştim ama rengi kahverengiden öteye geçememişti maalesef. Kurtarmak için simlemek aklıma geldi.
Bu tarz projelerimde ürünlerin temini hakkında çok soru alıyorum, o yüzden yapmadan önce araştırdım, hatta online alışverişle aldım ki onun hakkında da yorum yapabileyim. Hem sim hem de Mod Podge' u tahtakale hobi den sipariş ettim, iki günde de elime geçti.
(mod podge yerine kırk kat vernik gibi ürünler de kullanılabilir ama denemediğim için dayanıklılığı hakkında bilgi veremiyorum maalesef.)


malzemeler :
- fabric mod podge (outdoor olanı daha iyidir ama bunu da çok kullandım oldukça dayanıklı)
- siyah sim (içinde başka renkler de karışık olduğu için istediğim görüntüyü verdi)
- fırça
- maskeleme bandı (kağıt bant)


1. Önce burun ve tabandaki lastik kısımları bantlıyoruz.
2. Bir kabın içinde mod podge ve simi karıştırıyoruz.
3. İlk katı sürüp kurumasını bekliyoruz. Sonra bir-iki kat daha sürebiliriz.
4. Bağcık deliklerinin boyanmaması için ya baştan çok dikkatli boyamamız gerekiyor ya da benim yaptığım gibi önce boyayıp sonra temizlemek. Kulak çubuğuna aseton veya alkol döküp temizlerseniz rahatça çıkıyorlar.

 
Bir kat da sadece mod podge' u bu sefer koruma için sürüp yine kurumasını bekliyoruz. Sabırsızsanız saç kurutma makinesi kullanabilirsiniz. Sonunda maskeleme bandını söküp bağcıklarını takıyoruz.
Ve hazır :
 
 
 
 

20 yorum:

  1. Simin içinde başka renkler de olduğu için çok şık olmuş, eline sağlık:) sırf yardımcı olabilmek için başka yöntemler araştırmışsın, çok düşüncelisin, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. gerçekten çok başarılı olmuş, ellerinize sağlık.

    Bayıldım ben bu haline :)

    YanıtlaSil
  3. Eskimiş ayakkabıları yada önce beğenip sonra beğenmediğimiz ayakkabılar için çok güzel bir çözüm olmuş ellerinize sağlık çok hoş görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  4. Eskiden beğenerek aldığımız daha sonra beğenmediğimiz ayakkabılar için güzel bir çözüm olmuş ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  5. harika olmuş ya pembiş converside çok beğendim benimde conversimin kenarları yırtılır gibi oldu bu şekilde yapıp bi nebze ömür vericem ona ellerine sağlık kullandığınız sim http://www.tahtakalehobi.com/artdeco-toz-sim-glitter-318-siyah.html bumudur

    YanıtlaSil
  6. bende yaptım, burunlarınada taş yapıştırdım çok hoş oldu ama mod podge kullanmadım simlerim döküldü malesef:( acaba bu yapıştırıcıyı alıp üzerine bir kat daha geçsem olurmu Laçin? yoksa üzerindekileri kazımaya çalışşam mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence olur, hiç kazımaya gerek yok. Çünkü bu hem yapıştırıcı hem de koruyucu cila görevi görüyor.

      Sil
  7. muhteşem olmuş :)


    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel olmuş.
    Bilgiler için de teşekkürler...

    YanıtlaSil
  9. Şu blogda şimdiye kadar "keşke deneyebilsem" demediğim bir şey çıkmadı henüz. Bu da harıka, ayrıca öncekinden daha da şık durdu bence.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba; Ben şu çok moda olan lastik yağmur botlarından almıştım.Ama çok pembe gelince rengi siyaha boyamaya karar verdim.Ve boyacıya söylediğimde sprey siyah bir boya verdi ama boya tutmadı.Çok kötü oldu. Plastik yağmur çizmeleri için öneriniz varmıdır?
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Merhaba; Ben şu çok moda olan lastik (fuşya pembe:))yağmur botlarından almıştım.Ama çok pembe gelince rengini siyaha boyamaya karar verdim.Ve boyacıya söylediğimde ahşap ve metal eşya boyamak için olan sprey siyah bir boya verdi ama boya tutmadı.Çok kötü oldu.Boya her yere yapışıyor. Plastik yağmur çizmeleri için öneriniz varmıdır? Nasıl kurtarabilirim?
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Süper olmuş güle güle giyin :)
    Bir sorum olacak suni deri için de kullanılabilir mi bu yöntem, yapıştırıcı aynı tutuculuğu kumaş olmayan yüzeyde de gösterir mi acaba?

    YanıtlaSil
  13. peki kirlenen converse bağcıklarını nasıl bu kadar bembeyaz yapıyoruz?

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Laçin hanım:)) mod podge ile bi çantayı simle kapladım ama sonradan sonucu pek beğenmedim. Acaba üzerindeki kaplamayı nasıl çıkarabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim:))

    YanıtlaSil
  15. Siyah converse üzerine başka renkte sim dökebilir miyiz? Nasıl duruyor ? Örneğin mavi

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.