Çarşamba, Mart 13, 2013

Biten Ceket ve Eski Bir Deri Etek


Geçen yazımdaki hırkamsı ceketi bitirdim, ütülenmesi için bekliyor. Bulabildiğim en düz ceket kalıbının -kumaş esnek olduğu için- 36 bedenini dikiş paysız biçtim. Burda pratik dikişteki yakasında pens olan bir modeldi, onları kapattım kalıbı çıkarırken. Yatay cepler için ön gövdeyi bel hizasından iki parçaya ayırdım kesme esnasında ve fitilleri cep girişlerine uyguladım.
Ceket gibi çalışmadım aslında, klapası ve arka yaka pervazı yok. Astarı yakadan direkt çevirdim, hırkanın astarlanmış hali gibi oldu.


Bu deri eteği ise annemden aldım. Kardeşime dört aylık hamileyken giydiğini hatırlıyor, yani en az yirmi altı senelik kendisi. Ama annem benden inceymiş o zaman baya, bana çok dar oluyor bel kısmı. Fermuar zar zor kapanıyor da çıtçıtın ilki kapanmıyor :) Ne yapacağım konusunda çok kararsız kaldım. Parçalı olduğu için yeteri kadar malzeme çıkar bozmaya karar verirsem ama kalem etek mi, kolsuz elbise mi, yoksa yine bu tarz bir etek mi yapsam bilemedim.

20 yorum:

  1. twitter'da bahsettiğiniz etek bu galiba. Gerçekten bu anne deri etekleri taş gibi oluyo yıllarca eskimiyor çok güzel değerleniyor. Ben annemin deri eteğinden kalem etek yaptım, gerçek deri bir parça olduğu için modası hiç geçmeyecek klasik birşey olsun istedim. Tabi ben yaptım derken derici dikti mecburen:)))
    ama sizinki parçalıymış derisi daha bol o gün de dediğiniz gibi, eminim farklı ve güzel birşey çıkacaktır bundan:)
    Buarada aztek neon ceket harika olmuş vazgeçilmez bir parça olacaktır, ellerinize sağlık! kombin bekliyoruz ceketle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz deri etekler cok moda kalem etekler bol bol mevcut heryerde ama bu tarz kloş deri etek pek göremedim. Benim fikrim vucut olcune gore yine bu tarz bir etek dikmenden yana:)

      Sil
  2. 36 bedenmi diye önce çok şaşırdım demek genlerdenmiş anneniz dört aylık hamileyken giydiğine göre :) maşaAllah çok imreniyorum böyle ince kalmayı başaranlara!

    YanıtlaSil
  3. ceket çook güzelve şık olmuş.eteğe naçizane bir fkrim var laçin.kemer kısmını çıkarıp benzer bir deriyle içe pervaz dönsen böylece biraz bel kısmı rahatlar sanki sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ben olsam, zımba gibi oturan, derin kare yakalı bir elbise yapardım :) ceket harika...

    YanıtlaSil
  5. Annemin kiremit rengi İspanyol paça bir pantolonu vardı.Paçası belinden geniş.Ablam ve abim doğduktan sonra bile giyebiliyormuş.Hatta birde fotoğraf var.Ben o pantolonun içine girmeye girdim de çok fenaydı.Güya kilom yok eee çocuğum da yok.Rezalet bence...Bu güzel eteğin bel detayı çok hoş. keşke o bölümü koruyarak bi'şey yapabilseniz,harika olur. Kapanmama problemi nasıl halledilir bilmiyorum.Merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  6. cekete bayıldım

    YanıtlaSil
  7. Cekete bayıldım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Ama bu etek çok güzel , modeli bile oldukça güncel duruyor. Ben olsam kıyamazdım ama eminim elinden iyi bir iş çıkar yine,cekette olduğu gibi :)

    YanıtlaSil
  9. Etek bu haliyle aslında çok güzel. Bel kısmından biraz genişleticek bir çözüm bulunabilirse, bu şekilde de kullanılabilir. derinin kaliesi fotoğraflardsan belli oluyor,eminim güzel bişeyler çıkıcak ortaya..

    YanıtlaSil
  10. Laçin ellerine sağlık yaaa. İç astar rengi farklı herşeye (ceket, çanta, bluz, pantolon vs...) karşı bir zaafım olduğundan bu cekete gözlerimde kalplerle bakıyorum. Süper olmuş, güle güle giy.

    YanıtlaSil
  11. Ben olsam kıyamaz ve hiç bozmazdım zayıflayıp içine girer aynı şekilde giyerdim. (Bu arada gayet güzel ve zayıfsınız sakın yanlış anlamayın, sadece hatıra ya, ne yapıp edip içine girin bence çok güzel bir etek.)

    YanıtlaSil
  12. Bence bu kadar yıl anneniz tarafından saklanmış eteği bozmayın derim ben, ve bence modeli çok güzel, eğer içine sığamıyorsanız da ilk aklıma gelen şey, iki yandan boylu boyunca 6-7 cmlik kırmızı bir kumaş şeritler (yada siyah dantel) yapın ve maxi etek olarak düz tshirtlerle kullanın, kafamdakini anlatabildim mi bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
  13. çok güzel bir ceket olmuş ellerinize sağlık ,etekte şahane:)

    YanıtlaSil
  14. çok güzelmiş gerçekten. bence modeli kısaltın sadece çünkü ben modeli de çok beğendim. artan kumaşları nasılsa kol olarak ve ya başka türlü değerlendirebilirsiniz nasılsa... bekliyorum merakla...

    YanıtlaSil
  15. ben olsam kıyamazdım heralde, beline çözüm bulsan kesip biçmeden değerlendirsen. deri kumaş nasılsa bulursun ama anneden geçen böyle vintage bir etek bir daha çok zor bulunur:) nacizane fikrim..

    YanıtlaSil
  16. Bu aralar aklim deli gibi guzel kolsuz pensli uste tam oturacak deri bir elbisedeydi oyum elbiseden yana buyuzden

    YanıtlaSil
  17. Merhaba :) ceket çok güzel olmuş rengi olsun deseni olsun çok hoşuma gitti ellerinize sağlık amaaa bu vintage eteğe nasıl kıyabileceksinizz :)

    YanıtlaSil
  18. Eteği kesinlikle bozma diyorum daha da birşey demiyorum :)

    YanıtlaSil
  19. Eteğe bayıldım ben ,derinin kalitesi nasıl güzel.sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.