Cuma, Şubat 01, 2013

Anneanne Dantelleri


Pinterest' te birçok kez pinlenen fikirlerden biri dantel runner yapımıydı bir süre önce. O zamandan beri aklımdaydı bu proje. Geçen ay da uygulamaya geçirdim, ama bir türlü paylaşamadım.
Rahmetli anneannem sağolsun (keşke!) o gözlerine, ellerine kıymış; tek kız torunu olan benim için senelerce dantel örmüş.
Yatak takımları, yuvarlak örtüler, havlu kenarları hatta mutfak perdesi bile var. Kullanabilecek kadar süslü bir evim olmasını arzu etsem de iş uygulamaya gelince olmuyor, o süsler gözüme batıyor çok. Bazılarının kullanım alanını anlayabilmek için büyüklere sormam gerekiyor zaten. Mesela onlarca aynı boyutta küçük yuvarlak ve kare örtüler var. Meğer vitrinlere konulurmuş onlar :)


Fotoğraflarda da gözüktüğü gibi farklı şekillerdeki örtüleri elimde dikip birleştirerek asimetrik bir şekil oluşturdum. Tığ işi bilsem belki daha profesyonelce birleşebilirdi ama zaten minik dikişler olduğu için gözükmüyorlar bile.
Nur içinde yat anneanne...

16 yorum:

  1. anneanne dantellerini bile kendi punk tarzınıza uydurmuşsunuz. benim zevkim değil, ama mesele kendi hayatına göre uygulayabilmekte. tebrikler.

    YanıtlaSil
  2. Gerçektende ne güzel örmüş... sizde göze batmadan gayet güzel birleştirmişsiniz :) değerlenmiş kadıncağızın emekleri.. nur içinde yatsın anneanneniz

    YanıtlaSil
  3. Ayni sekilde annecigimin senelerce el emeği göz nuru ordugu dantelleri birkere bile kullanmadım elimde değil sevmiyorum ama fikrine bayıldım, herzamanki gibi coook yaraticisin, seni birkez daha tebrik ediyorum Laçin:)

    YanıtlaSil
  4. Ayy dantel mi annem sağolsun kendimi bildim bileli örür bu yüzden bpyn fıtığı zaten benim çeyizde dolu bunlarla :) Allah rahmet eylesin nur içine yatsın anneannenen :/

    YanıtlaSil
  5. vintage tarzını çok seven ben dantalleride severek kullanırım.ilk yıllarda hazır kullanırdım ama 3 yıldır annemin ördüğü dantelleri kullanıyorum.seviyorum yaa...laçincim çok şık olmuş.mekanı cennet olsun.

    YanıtlaSil
  6. MEKANI CENNET OLSUN ...SİZİNDE ELLERİNİZE SAĞLIK PEK GÜZEL OLMUŞ... BENİMDE VAR BENDE YAPAYIM...GÜLE GÜLE KULLANIN

    YanıtlaSil
  7. cok hos olmus. benimde annecigim bir suru ormustu.. bende kare olanlari yan yana birlestirip runner yaptim... cok modern durmasada el emegi oldugu icin orta sehpama koydum..

    YanıtlaSil
  8. iste bunu merak ediyordum..elbisene bu dantellerdenmi boyayacakmiki die dusundum du cok hos olmys ama ben yapsam varya annem veni keser takimi bozuldu die.

    YanıtlaSil
  9. yaa, maalesef ben dantel olayına pek sıcak bakmıyorum. bakamıyorum. nostaljik bile gelmiyor bana...

    YanıtlaSil
  10. Benimde böyle kare dantellerim var kullanmadığım deneyebilirim aslında hoş bir fikir ellerinize sağlık güzel görünüyor,dikişler de belli bile değil gerçekten...

    YanıtlaSil
  11. ayy laçin süper bir fikir, bir dolu çeyizen kalma danteli olan benim için süper oldu bu denemeli hemen..

    YanıtlaSil
  12. Allah rahmet etsin.sanırım bunlar su sevisini yaparken kullanılan ,(benim de enayi gibi harıl harıl ördügüm,:))) bardak atllıkları.öyle su içmek ayrı bir keyif ama.

    YanıtlaSil
  13. harika olmuş ben de deneyeceğim annemin yaptıklarıyla,bu arada izin alındı mı bilmiyorum o nedenle uyarmak istedim facete bazı sayfalarda Nil'in fotoğrafını gördüm sözlerin yanına koyulmuş şekilde yayınlanmış her ihtimale karşı bildireyim dedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir arkadaş daha uyardı beni, facebook' a şikayette bulundum. Kesinlikle izin alınmadı benden :(

      Sil
  14. O minik yuvarlaklardan belki 50-60 tane var bende. Dantel yatak örtüsü, perde. Nerede saklayacağımı şaşırıyorum. Dediğin gibi insan kıyamıyor dağıtmaya. O kadar emek verilmiş. Bekletiyoruz zamanı gelecek elbet:)

    YanıtlaSil
  15. danteller harika görünüyor fakat en başka bir şeyi merak ettim acaba resimde görülen halının markası nedir?:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.