Pazartesi, Ocak 07, 2013

Emanet


İki sene önce bugün bana bir emanet verildi. İlk çocuğu olduğunda insan kendisinin zannediyor, hemen "benim" diye sahipleniveriyor. Sahiplenmek, müthiş bir aşkla bağlanmak çok güzel ama eksik. Ancak biraz büyüdüğünde onun bir birey olduğunu ve sadece yetiştirilmek, bakılmak, sevilmek üzere emanet edildiğini anlıyor insan.
Çocuk çok zor, bazen kolay, uykusuz, aslında hep eğlenceli, kirli, dağınık, sabır sınayan, aşkı her gün büyüyen bir varlık. Her gün yeni bir şey öğretip, yeni bir hata yaptırıyor. Devamlı düşündürüp devamlı endişelendiriyor. O büyürken elimden sadece takıldığı yerlerde yardım etmek geliyor ve sanırım hep böyle olacak.

37 yorum:

  1. çok doğru söyledikleriniz

    YanıtlaSil
  2. Bir koca omur boyunca melek emanetinle huzur dilerim....

    YanıtlaSil
  3. Laçin nasıl güzel bir düşünce bu, ne güzel anlatmışsın...Bu güzellik Rabbimin sana hediyesi ve emaneti. Bizim olduğunu sandığımız her şey gibi... Allah seni onsuz onu da sensiz bırakmasın, tüm sevdiklerinle birlikte size hayırlı ve uzun ömürler nasip etsin, iki dünyada da saadetler sizin olsun...

    YanıtlaSil
  4. Doğum gününü kutluyorum Nil'in :)) Öptüm her ikinizi de.. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. doğru söze ne denir...
    emanet...
    dokuz ay boyunca bile(hamileliğinde) kendinin sanıp büyüttüğü bebeğinin doğumuna erişip,üç ay önce doğuma gidip bebeğini ertesi günü kaybetmiş bir anne olarak. emanet kulaklarımda, beynimin her kıvrımında dolaşan tek kelime şimdi...
    allah hayırlı ömürler versin kızınıza...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeliha hanım öncelikle başınız sağolsun.
      Çok yakın bir arkadaşım yaşadı bu durumu ama o bebeğini görmemişti. Siz bir de bir gün görmüşsünüz. Acınızı yalnızca tahmin edebiliyorum.
      Ne kendi ömrümüzü ne de bebeğimizinkini bilemiyoruz maalesef, yazılı olanı yaşıyoruz. O sizin hep aklınızda olacak ama eminim yeni bebekle inşallah biraz olsun teselli bulacaksınız sakın umutsuzluğa kapılmayın.
      size de söylemişlerdir muhakkak, büyükler söyler, cennette de bir tane lazım diye.

      Sil
    2. gerçekten tek tesellimiz o zaten. inş bizi cennette karşılayacak. rabbim evlatları olanlara sağlıklı ömür nasip etsin.olmayanlara da bir an evvel tadabilmeyi inş.
      maş.kızınız çok güzel. size bağışlasın allah. 32 sini de 42 sinide birlikte görün inş.
      iyi dileklerin içinde çok sağol.
      blogu yeni gedim.çokta beğendim .ellerinize sağlık..

      Sil
  6. Kısa, öz ve mükemmel bir yazı olmuş.Rabbim acısını göstermesin.Dileyen herkese nasip etsin inşallah.

    YanıtlaSil
  7. Ben sadece maşallah diyorum. Dünyalar güzeline maşallah...

    YanıtlaSil
  8. Çok dokundu bu yazı bana, evet emanetler gerçekten. Sanki hep dizimizin dibinde oturacaklar gibi sahipleniyoruz ama besleyip, büyütüp, eğitiminden, kişiliğinden sorumlu olup kanatlarıyla uçmalarını izleyeceğiz bir gün. O gün galiba çok zor olacak

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel yazmışsınız, çok haklısınız.

    YanıtlaSil
  10. Ne güzel anlatmışsınız.Ağzınıza sağlık.Allah emanete hayırla bakanlardan eylesin...

    YanıtlaSil
  11. Cok icten bir yazi ve cok dogru...

    YanıtlaSil
  12. Vallahi duygulandım Allahım nazarlrdan saklasın maşallah,, 5 ay sonr evleniyorum içimden geçirdim benimde böyle bir prensesim olacak mı iye,, eminim annelik harika bir duygu..
    Sözleriniz harika anlatımınız harika ..

    YanıtlaSil
  13. Allah evladınızın güzel, sağlıklı, hayırlı, mutlu günlerini göstersin. Benim oğlum bu sene üniversteye başladı. Her yaşı ayrı güzel evladın. Her yaşta da daha büyümeleri gerektiğini seziyorsunuz. Her tökezlediğinde yanında olmak gerektiğini düşünüyor, her sevinçlerini görmeyi istiyorsunuz. Bebekliğini yeterince doya doya yaşayamadığımı düşünüp üzülüyorum. Allah evlatlarımızı korusun, iyi yarınlar göstersin.

    YanıtlaSil
  14. ne yazacagımı bılemedım...Bana unuttugum cok onemlı bırseyı hatırlattıgın ıcın sonsuz tesekkurler...

    YanıtlaSil
  15. Ağzına sağlık çok güzel anlatmışsın. Yalnız resimler dikkatimi çektide. Bazı yeni doğanlar hiçkimseye benzemez çok çirkin olurlar. nilin gözleri maşallah o günden belliymiş güzelliği.

    YanıtlaSil
  16. daha güzel bir tarif olamazdı. anne - kız ilişkinizin hep yazınızdaki gibi olmasını dilerim. beraber nice mutlu yıllarınız olsun.

    YanıtlaSil
  17. sağlıkla mutlulukla huzurla büyüsün sevgili Nil, iyi ki doğmuş!

    YanıtlaSil
  18. Yüce tanrım emanetini bizlere lutfettiği gözümüzün nuru yavrularımıza sağlıklı sıhhatli uzun ömürler nasip etsin. Onların bizlerden ayrılığı beyaz gelinlikleriyle yada şık damatlıklarıyla olsun inşallah. Yavrularımızın acısıyla sınamasın rabbim.

    YanıtlaSil
  19. Canim ne kadar guzel buyudu, bin kere masallah diyorum. Allah guzel omur versin

    YanıtlaSil
  20. çok özel bir annesin ve çok güzel bir bebeğe sahipsin sevgili laçin.iyiki doğmuş güzel gözlü nil.Allah ona upuzun sağlıklı bir ömür nasip etsin

    YanıtlaSil
  21. harika harika harika ifade etmişsiniz yüreğinize sağlık, etkilendim ve eşimede okudum duygulandı o da benım gibi:( bizim kızımızda 19 aylık şuanda.
    rabbim yavrularımıza sağlıklı ömür nasib etsin...

    YanıtlaSil
  22. Ne guzel anlatmissiniz. Gercekten oyle. Allah uzun saglikli ve mutlu bir omur versin cocuklarimiza....

    YanıtlaSil
  23. o kadar güzel o kadar masum ki, fotoğraflarıyla o kadar güzel anlatmışsın ki vermek istediğini :)))

    nice güzel mutlu yaşlara :))

    YanıtlaSil
  24. emanetler evet!
    kesinlikle çok doğru!
    ben kızlarımı kucağıma alınca neden çocuğu olanlara 'Allah Bağışlasın' dendiğini çok çok iyi anladım daha doğrusu çok iyi hissettim !
    Emanetini ,analar yaşadıkça geri almasın bu fani dünyadan diye söylenen çok anlamlı bir dilek!
    Emanetin hep yanında kalmasını dilerim! mutlu yıllar!
    sevgiler

    YanıtlaSil
  25. Binlerce kez maşallah.. Nasıl güzel gözler onlar.. Birlikte sağlıkla nice yaşlarınız olsun inşallah..

    YanıtlaSil
  26. ne güzel anlatmışsın laçin.seni ve kızını kutluyorum .Allah hiiç ayırmasın.sevgiyle...

    YanıtlaSil
  27. ne güzel anlatmışsın laçin...Allah sizi birbirinize bağışlasın.uzuun zamandır seni takip ediyorum ve çok beğeniyorum.ayrıca nil in de yeni yaşı kutlu olsun.sevgiyle...

    YanıtlaSil
  28. Başlığı okumak yetti gözlerimin dolmasına.Sanırım bu gerçek büyüyüp,kendi kendilerine bir birey olduklarını iyice fark ettirdikleri zamanlarda çarpıyor yüzümüze.Zira bugünlerde yaptığı her yeni hareket,hem mutluluk hem de iç çektiriyor bana.Bu arada o güzel burnu hiç değişmemiş Nil'in:)Çok güzel bir ömrünüz olsun,hep birlikte sağlıkla..

    YanıtlaSil
  29. laçin aynı şeyleri söylüorum ben de oğlum için en çok onun hakkını yememkten korkarım bir hata yapıp onun hayatını etkilemekten çok zor çocuk sahibi olmak bir kadar da kolay onlar bizim emeğimiz nil de o kadar güzel ki maşallah allah ömrünü hep güzel kılsın beraberce sağlıkla mutlulukla yaşayın inş.

    YanıtlaSil
  30. Ben de çok duygulandım az ama öz kesinlikle çok etkileyici bir yazı olmuş. Sağlıklı mutlu ve beraber geçireceğiniz yıllar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  31. çocuğum yok ama bu düşünce çok etkileyici.herkes bu şekilde bakmış olsa çocuklar bu kadar istismar edilmezdi bence.herkes kendinin gibi hatta kendi malı gibi gördüğünden istenmeyen birçok şey yaşıyor çocuklar:(

    YanıtlaSil
  32. Doğduğu gün belliymiş ne kadar güzel bir kız olacağı, maşallah nice uzun yaşlara, hayırlı evlat olur inşallah

    YanıtlaSil
  33. Haklısın Laçin. Şu anda bunu düşünmek zor ama zamanı gelince emaneti kendi kanatlarında uçmasına destek olucaz, ve onu bu hayata en iyi şekilde hazırlamak da bizim görevimiz. Çocukların hepsini çok seviyorum. Nil kuzusu da nasıl büyümüş.. Tekrar doğumgünü kutlu olsun, Allah karşısına hep iyi insanlar çıkarsın, sağlıklı ve mutlu bir ömrü olsun prensesin. ;)

    YanıtlaSil
  34. yeni yaşı kutlu olsun ...
    daha nice yılları olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  35. Çok duygulu ve güzel yazmışsınız.. Rabbim bizi emanetleriyle sınamasın inşallah.

    Nil'e maşallah diyerek, mutlu, sağlıklı yaşlar dilerim..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.