Salı, Kasım 06, 2012

Bir Boyama Bir İncili Kolye


Uzun zaman önce aldığım uçuk mavi kumaşı boyamıştım, açık pembe gibi bir renk olmuştu. Açıkçası sonucu pek beğenmediğim için bir köşeye atmıştım. Geçen gün kırmızı toz kumaş boyası alınca hem o kumaşı hem de rahmetli anneannemden kalan dantel örtüleri boyadım.
Çamaşır makinesinin veya tencerenin temizliğiyle uğraşmamak için uzun zamandır sadece kovanın içine batırıp boyuyorum. Renk her zaman için biraz açık tutuyor gördüğünüz gibi, kırmızı boyayla ancak mercan gibi bir renk elde edebiliyorsunuz.



Bu kolye ise Chanel' in iri incili kolye ve bileziklerinin (buradan bakabilirsiniz) nispeten daha küçük inci boncuklarla yapılmış bir versiyonu. Zincire çivilerle önce altın rengi minik boncuk ve üzerine inci geçirip takıyorsunuz, ben orta kısmı daha kalabalık yaptım.

12 yorum:

  1. İncileri ben de çok seviyorum, çok hoş olmuş, boyama kumaş ile de güzel şeyler yaparsınız eminim, yalnız çamaşır makinesinin gözünde benim de hep lekeler oldu, kovaya batırıp kaç dakika bekletiyorsunuz acaba? Ben de öyle mi yapsam?.. Çamaşır makinesinde laci-vişne-koyu yeşil ayrı zamanlarda yaptım her biri ayrı bir iz bıraktı deterjan gözünde.. Yeni birşey yapmaya korkuyorum, kovada boyamak daha akıllıca olabilir. Kaynar su mu kullandınız mı kova içerisinde? Yanıtlarsanız çok memnun olurum, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kovaya sıcak su koyup 10-15 dakika bekletiyorum. Eldiven giyip karıştırıyorum mutlaka.
      Çamaşır makinesine de çamaşır suyu koyup temizlik bezlerini falan yıkayın, temizleniyor.

      Sil
  2. of anlayamadım sabahtan beri o boyama yaptığın şeyle yaka kolye yaptın sanıyorum, nasıl nasıl diye anlamaya çalışıyorum :D ilk boyadığn rengi de sevdim ben... Bende de o kolyeden var, yapamam diyenler burdan satın alabilir https://www.facebook.com/photo.php?fbid=263578810420900&set=a.263577983754316.53564.100003063486372&type=1&theater

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki konunun hiç alakası yok aslında :))

      Sil
    2. Evet ama kolye deyince aklıma direkt yaka kolye geldi şimdi dantelden falan yapıyorlar ya :)

      Sil
  3. Boyama konusunda bir sorum var. Beyazlamış bir kotum var. Fosforlu sarı ya da kırmızı boyamak istiyorum. Açık yerleri renkli daha koyu yerleri koyu renk olmasını temenni ediyorum :) Kovada boyamayı nasıl yapıyorsun? Renk sabitleyici kullanıyor musun? İlk yıkamada çok renk veriyor mu? Teşekkür!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kovaya sıcak su doldurup boyayı kaynar suyla çözdükten sonra ekliyorum ve boyayacağım şeyi önce ıslatıyorum. Renk sabitleyici veya sirke+tuz kullanabilirsin. Yıkamada öyle renk vermedi hiç.

      Sil
  4. Dantel boyamayı hiç düşünmemiştim hemen deneyeceğim

    YanıtlaSil
  5. dantel boyama işi harika hiç aklıma gelmemişti ,griv koltuk ve beyaz ahşaplarıma zıt bir renk istiyordum sanırım dantelleri sarı veya mora boyayacağım ama ama boyama işini detaylı anlatsan ne güzel olur yukarda anlatmışsın tabi ama uygularken birşeyler çıkıyor gene o nekadar şu ne kadar diye bocalıyor insan:)emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  6. kolye çok güzel olmuş, küçük inci ile büyük incileri aynı zincir halkasına mı taktın,keşke daha detaylı yapımı olsa ben de yapmak istiyorum süper olmuş


    Canan

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.