Cuma, Haziran 15, 2012

Evde Röfle Rengi Değiştirme

Bodrum' a gelmeden bir süre önce röflelerimin rengini değiştirmeyi kafama koymuştum. Bu sefer hem tam istediğim ton tutmamıştı, hem de yıkandıkça rengi daha da bir bozulmuştu. Turunculaşan sarı hiç sevmiyorum, o yüzden mecburen küllü yapılıyor; bu sefer de saç yeşilleşiyor. Bana önerdikleri hep gövde renginin de açık ton olması, onu da ben istemiyorum. Neyse, yani yine bir röfle beğenmeme durumuna geldim.
Kendi saç tonumda bir boya alıp komple hepsini boyayabilirdim, ama artık kat kat boya olduğu için sadece röfleleri nasıl koyulaştırabilirim diye düşündüm. Kuaförlerde yapılan cilayı evde yapmak için yazılar okudum, ve iki seferde koyulaştırdım.
Kuaförlerdeki cilayı evde yapmak için istediğiniz ton boyanın yarısını yaklaşık bir çorba kaşığı peroksit ve bir çay bardağı su ekleyerek karıştırıp ıslak saçınıza sürüyorsunuz. Peroksit çok az olduğu için saçın diğer kısımlarını etkilemiyor bu işlem. Yalnız ben ilk başta hiç peroksit kullanmadan bu işlemi yaptığım için çok çok az etkiledi röfleleri, belki yalnızca bir ton kadar. İkinci yapışımda (6.45 kullandım sanırım) bir çorba kaşığı peroksit kullanıp yarım saat kadar beklettim, bakır tonuna kadar koyulaştı; şu an gölgeli gibi saçım. Beyazlar olduğu gibi duruyor, onları etkilemiyor.
Bu işlem özellikle sarı boyalı saçlarda çiğliği almak için kullanılıyormuş, internette aratırsanız baya yazı var bununla ilgili.

7 yorum:

  1. Çok yakışmış, inşallah akmaz :(

    YanıtlaSil
  2. yok laçin yok röfle möfle hikaye sen hep bu renklerde kal en çok yakışanı bu bence..röfle olmuyor sanki kuaföre verdiğin paraya yazık olmasın en azından kendi boyadıkların daha güzel:)) güle güle kullan..

    YanıtlaSil
  3. saçın kesimine bayıldım yaa tam da bu aralar kısa saç aşkım tutmuşken:) renk de harika görünüyo bayıldım resmen:)

    YanıtlaSil
  4. canım ya... çok yakışmış çok.bu tonlar tam senlik zaten.inan röfleden çok daha avrupai duruyor.tanımadan bir insan bir insanı sevebilir mi bilmiyorum:) ama seni seviyorum.! (deva):)

    YanıtlaSil
  5. sevgili laçin,
    sağdaki fotodaki top küpe nasıl bişey? Ben küpeyi çok sevdim.Onun fotosunu tam bir görebilir miyim ?Nereden aldın ?

    YanıtlaSil
  6. Ben de röfleli halini beğenmemiştim.Böyle daha güzel olmuş.Güle güle kullanın ve bir daha röfle yaptırmayın n'olur:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.