Salı, Şubat 07, 2012

Grip Nedeniyle Kapalıyız



Bir önceki yazıda da bahsettiğim gibi hastalık hala sürüyor. Cumartesi günü annemlerde ben çok iyiydim, Nil de iyileşiyor gibiydi ama gece Nil -hiç- uyumayınca ailecek perişan olduk. Tıkanıp nefes alamadığı için yarım saatte bir kalkıp yirmi dakika ağlayıp on dakika uyudu. Bütün gece.. Eşim de ben de kalkıp sakinleştirmeye çalıştık ama nafile, çok rahatsızdı. O kadar çok kalkınca ben hiç uyuyamamaya başladım, ve bu dün geceye kadar sürdü.



Pazar günü kalkınca (aslında teknik olarak kalkmış sayılmıyoruz ya) Nil çok kötüydü tabii ki ben de. Bütün günümüz yataklayarak geçti. Nil bulduğu yerde, halı üzerinde, tırmandığı koltukta, her yerde uyudu ama kuş uykularıyla. Eşim de bir köşede kestirdi ama ben gözümü kırpmadım bütün gün, denedim olmadı.

Pazar gecesi cumartesi kadar değildi, bu sefer çok ağlamadı daha az uyandı.

Dün de baktım olacak gibi değil aldım Nil' i kayınvalideme gittim. İlk başta yine uyuyamasam da öğleden sonra bir saat falan uyumuşum biraz toparlandım. Dün gecemiz de çok şükür çok daha iyiydi.

Şu an Nil de ben de tıkalıyız, grip hala gitmedi. Bir de Nil ilk azısını da çıkarıyor gibi, griple birleşince perişan oldu diye düşünüyorum.

38 yorum:

  1. Çok çok geçmiş olsun, inşallah anne-kız en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz

    YanıtlaSil
  2. geçmiş olsunn, geçen hafta da bize cok zordu. Allah'ın izniyle orada atlatırsınız. Bebekler hasta olunca ömründen ömür gidiyor insanın çoook zor.

    Uyuyamadığın anlarda zihnini boşaltmak için ezgsersiz yap, sana huzur verecek boş külfetsiz bir kare düşünerek gözlerin kapalı konsantre ol. onun dışında aklına birşey girmesine izin verme. İşe yaradığını göreceksin.

    YanıtlaSil
  3. sevilay dinçer7 Şubat 2012 11:54

    sevgili laçin...resimleri görünce dayanamadım yazıyorum ..hiç kıyamam ben ona.. benimde 3 yaşında bir begümüm var daha doğrusu iki sene gelip giderek ben baktım..babaanneyim .ankaradan zor oldu ama gün içinde bile gidip geldim... inanır mısın ...gece oniki otobüsüyle bile gittim, onlar ateşle hasteneye giderken ben yoldaydım..şunu söylemeye çalışıyorum..hiç dayanamam bu güzele öyle tatlı ki..seni takipteyim ve samimi, şeker ve hamarat!!! buluyorum..canımsın, hiç tanımasam da bu tür dostluklarla.. şimdi anılarım canlandı gözümde.. ben de gribim şu an ve sinüzitim berbat ...ama allah çocuklarımızı korusun hastalıktan..ateşliyken alnını yıkadığımda maanne yapma noolur deyişi hiç aklımdan çıkmıyo...onlar bizim gözbebeğimiz.. çocuklar deli gibi sevilir, ama torunlar..!!! onları ifade etmeye kelime bulunamaz...haaaa bu arada begümün bu yaz bi kız kardeşi oldu,diğer oğlumdan da bi oğluşumuz var daha 9 aylık...senin anıyacağın tatlım,3 torunlu genç!! modaya ,güzelliklere düşkün sanat ve felsefe delisi bi babaanneyim... seni ,tanımak ,seninle yaşanmışlıklarını izlemek,marifetlerini görmek hoşuma gidiyor..torunlarımı da her an görebildiğim için ..yaşasın internet diyorum...sevgiyle kucaklarım.. allah nil e sevdiklerinle sağlıklı bir ömür versin..hep güzellikler göstersin

    YanıtlaSil
  4. inşallah çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Zihnimi boşaltmak benim için o kadar zor ki, deniyorum ama yapamıyorum :( Bunun için çalışmam lazım

    YanıtlaSil
  6. Çok geçmiş olsun Laçin hanım...
    Evet annede hasta olunca çok zor oluyor. Hasta bebeği sakinleştirmek..

    YanıtlaSil
  7. tuğba doğan7 Şubat 2012 12:10

    BEN ŞİDDETLE UYARDIM PROSPEKTÜSLERE... AMA Kİ UYUYAMAYAN, HIRIL HIRIL HIRILDAYAN BİR MİNİK YORUNCA İNSANI NE YAPACAĞINI ŞAŞIRIYOR İNSAN. VİCKS MERHEM VARDIR ESKİLERİN FAVORİSİ HANİ ŞU SIRTA FALAN SÜRÜLÜR. GÖRÜMCEM ISRARLA BURUN DELİKLERİNE BİRAZCIK SÜR AÇAR BURNUNU DER DURURDU. PROSPEKTÜSÜNDE DE AMAN YAPMAYIN YAZIYOR.. NE YAPTIM.. YAPTIM.. VE NE OLDU.. AÇILDI BURUN VE DE KOCA KOCA SÜMÜKLERİMİZ OLDU YAKALAYABİLDİĞİMİZ.. YANİ SEN BİLİRSİN TABİ Kİ AMA BEN DENEDİM İYİ GELDİ TIKANIKLIĞA. ÖNCE KENDİNDE DENE İSTERSEN.. BU SENEKİ GRİP MİKROBU BİR ACAYİP. SEVİYOR İNSANI GELDİ Mİ GİTMEK BİLMİYOR.. 17. GÜN BUGÜN VE HALA TOPARLANMADIM.. ALLAH ACİL ŞİFALAR VERSİN SANA DA MELEĞİNE DE..

    YanıtlaSil
  8. Torunun evlattan öte olduğunu söylerler, Nil' in anneannesinde de babaannesinde de bunu görüyorum. Belli ki sizin de öyle.
    Eminim torunlarınız sizin gibi bir babaanneleri oldukları için çok şanslılar.

    YanıtlaSil
  9. Nil' in çok şükür akıyor burnu, her tarafımız batıyor ama sen de bilirsin aksın diye dua ediyor insan.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,
    Geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Benim çocuklarım da sık sık grip olup tıkanıyorlar. Özellikle kızım gece uyurken de burunu tıkanıp nefes alamıyor. Yüksek yastıkta yatırıyorum O zaman daha rahat nefes alıyor, uykusu da bölünmüyor.

    YanıtlaSil
  11. Yastığı deniyorum ama Nil hiç rahat edemiyor yastıkla. Devamlı döndüğü için yastığın altına giriyor :(

    YanıtlaSil
  12. Galiba bu aralar çoğu evde durum aynı, bizde kızımla tıkalıyız, ben mecburen ayakta atlatmaya çalışıyorum, Sezen'e de verdiğim şurup uyku yapıyor dinleniyorum neyse ki.
    Bebeklerimiz biran önce iyileşirler işallah, hasta olunca çocukların huyu değişir derler, yeni yeni düzene giren iştahı bozulacak diye ödüm patlıyor.

    YanıtlaSil
  13. Çok geçmiş olsun Nil e ve sana Laçin salgın sanırım inşallah kısa sürede toparlarsınız...

    YanıtlaSil
  14. GEÇMİŞ OLSUN KEŞKE HİÇ HASTALANMASA MİNİK MELEKLER

    YanıtlaSil
  15. lacincim geçmiş olsun biz de ailecek fenayız, babadan kızına kızından bana şeklinde griple yaşıyoruz, minik kuzuda perşembe başladı haftasonu şiddetli olmak üzere devam ediyo, teşhisimiz grip ve ilacı yok:( tıkalı burun, karda yatmış gibi öksürük, ve gece hafif 38 gibi ateş, en zoru da tıkalı burun ,, o burna kolları ve kafayı tutarak serum fizyolojik damlatana kadar bir kaç yıl yaşlanmış oluyorum çok zor malesef, buhar biraz rahatlattı dün gece ama tıkanıklık halen devam ediyor, inşallah hep beraber tez zamanda atlatırız

    YanıtlaSil
  16. çok geçmiş olsun ,
    limonlu ıhlamur ikinizede iyi gelebilir ,bize odasına taktıgımız soguk buhar makineleride iyi geliyor rahatlatıyor..
    birde drumuz buguseptille ıslatılmış havluyu petek üzerline koyun demişti birkeresinde..dogalgazlı evlerde kuruluk oldugundan özellikle gripken dahada rahatsız edici olabiliyor..

    YanıtlaSil
  17. çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin

    YanıtlaSil
  18. çok geçmiş olsun inş biran önce toparlanırsınız

    YanıtlaSil
  19. Merhaba Lacin,

    Annem yegenim yastık kullanmaya basladıgında yastigi carsafin altinda koyarak yatagini yapardi bu sayede yastigi kaydirma sansi olmazdi bebislerin. İkinize de cook gecmis olsun..

    YanıtlaSil
  20. çok büyük geçmiş olsun bazen sadece diş bile grip sebebi olabiliyor...öksürük ve tıkanıklık bizimde en büyük sorunlarımızdan özellikle mevsim geçişlerinde...kendine dikkat et...

    YanıtlaSil
  21. Lacin cok gecmis olsun. Anlattigin ayni durumu birkac hafta önce biz yasamistik.Bizimkisi disle alakali rahatsizlikti.Bende 3gün uykusuzluk sonrasi hasta olmustum.Cok cabuk iyilesmenizi dilerim,gecmis olsun..

    YanıtlaSil
  22. Kıyamam..çok geçmiş olsun..o yaşlar hep böyle zor geçer..çabuk toparlanmanızı diliyorum..

    YanıtlaSil
  23. Çok geçmiş olsun ikinize de ama bebişler için daha da zor hele bir de diş çıkıyorsa. Allah şifa versin.

    YanıtlaSil
  24. Acil şifalar diliyorum Laçin,inş.tez vakitte iyileşirsiniz. Nil'in gülücük dağıtan hallerini görmek isteriz.

    YanıtlaSil
  25. cok gecmis olsun Lacin hanım ben de geciriiyorum agır bi grip ama cocukla olunca cok daha zor oluyordur eminim ,insanın kendine bakıcak hali yokken bi de minik yavrusunun da derdine dermak olmak durumunda olması ,gercekten kolaylıklar dilerim

    YanıtlaSil
  26. insallah atlatirsiniz bir an evvel. bizim bebis de hastaydi gecen hafta aynen yasadik yasadiklarini. ben dise baglamistim ama baktik baska birsey dr goturduk roselea virusu dedi. sabaha kdr toplamda 1 saat fln uyumustu benim de uyku duzenim alt ust oldu hala uyuyamiyorum o uyusa bile :( sanirim herkesin bunyesi farkli bende de ise yaramiyor dinlendirici caylar bos noktaya bakmalar :)

    YanıtlaSil
  27. canım çok geçmiş olsun.. Nil nerde olursa oraya buhar makınanız varsa goturun... nefes problemıne cok ıyı gelecektır... bir an önce iyileşmenizi dilerim.. sevgıler

    YanıtlaSil
  28. Çok geçmiş olsun.Bence burun tıkanıklığına soğuk buhar yerine ketıl ,sıcak buhar daha iyi geliyor.

    YanıtlaSil
  29. lacin cok gecmis olsun insallah bir an once sende kuzuda iyilesir..hic dayanamıyorum onlarin hasta olmasina insan perisan oluyor..yaklasik bir ay once biz hastalandik ana-ogul cok kotuydu Sarp cok uyanıyordu geceleri nefes alamadıgı icin ama bir arkadasimiz Calpol'un bir urununu verdi cok rahat ettik.Prize takiyorsun icinde dikdortgen bir tablet var mentol okaliptus cesitli yaglar varmis ve burunu aciyor ve rahat uyuyorsun bebekler icin ama biz bile rahat ettik.tek dezavantaji sadece ingilterede var ama internetten satiliyor bir bak istersen link burda
    tekrar gecmis olsun
    http://www.amazon.co.uk/Calpol-Vapouriser-Night-Plug-Refill/dp/B0017TN0OG/ref=cm_cr_pr_pb_i/280-4628067-0293501

    YanıtlaSil
  30. laçincim çok çok geçmş olsun öncelikle. ben bu grıpten geçen yıl kızım 3/4/5aylıkken çok çektım buyuk kızım okuldan grıp getırdıkçe bebeğim ben ailece grıpten bır ayda 3 kere olmak şartıyla kurutlamadık. ara ara bronşite farenjıte kanda enfeksıyon çoğalmasına dönerek mahvettı bızı. ne ilaçlar ne damlalar ne buharlar kesmedi o tıkanıklık yokmu. çocuk uyuduğunda ağzını kapatasıya bas bas bağırıyo. grıp geçincede bitmiyokı sorun o burun arkasında kalan mukus nasıl rahatsz edıyor çocuğu. ben çareyı gunluk diye bıtkısel birşey var. çam ağacı sakızına benzıyor. onu kalın tabanlı bir tencerede kısık ateşte tutuyorsun. üstune tulbent tarzı birşey kapatıp hafif hafif çocuğa solutoyrsun baktın olmadı . odada şöle bir dolandırsan yeter. grıbede ii gelıyo ama bronşit ve astımlar için bırrrr numara. 2, ise xlear adında greyfurt çekirdğinin asıdınden yararlanarak yapılmış bır damla. çocuk versıyonlarda var. her ne kadar doğru bılmıyorum ama ben çareszilkten kaptım ve bır numara. istediğin kadar damlatabılırsın demesine ragmen ben bır sabh bır akşam biirer damla yettı bıle. 3, ise grıp aşısı. her ne kadar çelişkili konuşsalarda dr umuz kızlarımın ve benım bu kadar sık grıp geçirmesı kulak zarına çökme serozotıt e dönmesi sıkıntııs olduğundan aşıyı önerdi. çok tereddutte kalarak yaptırsamda. Rabbım e şükür bız bu yıl daha hiççç grip olmadık.buyuk kızım okuldan bıle getırmedı düşün. bır araştır istersen.

    YanıtlaSil
  31. çok geçmiş olsun...umarım çabuk atlatırsınız ....

    YanıtlaSil
  32. Lacincim cok gecmis olsun :( bizde malesef ayni durumdayiz Antalya da bir bahar bir kis ayaz :(
    Sen Nile yapiyorlusun bilmuyorum ama ben igluma yapiyorum cok faydasini goruyorum seninlede paylasmak istedim
    Burnuna serum fizyolojik sikip otri bebe ile temizliyorum. Ozelikle yatmadan once Burun aciliyor ve kuzu rahat nefes aliyor :)))bence dahiyane bir bulus :) cocugun burnunun icinden cikanlara unanamiyor insan. :)

    Saglikli mutlu gunler

    YanıtlaSil
  33. cok gecmis olsun.. cok seker bir kız masallah :)

    YanıtlaSil
  34. Laçin çok geçmiş olsun.bir damla var cold mix..yastığına iki damla damlatıyorsun.ben yastığa değil de bir peçeteye damlatıyorum yakına bi yere koyuyorum.gece tıkanmaları için.istersen bir araştır.

    YanıtlaSil
  35. Kullandım onu, azıcık da olsa fayda etti bize de.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.