Cumartesi, Ocak 28, 2012

İlk Ayakkabılar



Nil yazdığım gibi bir süredir kendi başına adımlar atıyordu. Önce bir adım, sonraları dört-beş, şimdi kaptırırsa on adıma kadar çıkıyor. Böyle olunca da bir ayakkabı almak şart oldu. Aslında tam yürüyene kadar da bekleyebilirdim ama dışarıda da yürümek istediği için ilk ayakkabılarını aldık. (Hatta aynı konuyu geçenlerde bir arkadaşımla konuşmuştuk, bahara kadar sabretsek diye :))

Evin içinde de uzun süredir Bobux' un deri patiklerini giydiriyordum, unnado' dan almıştım uzun süre önce. Çok yumuşak, topik ayaklarına rahatça oluyor ve parkelerde kaymıyor. Kumaş patiklerin altı pıt pıtlı olsa bile onlarla çok kayıyordu. Ama bu deri patiklerle dışarıda yere basması mümkün değil çünkü çok inceler.

Doktorumuza da danışarak, yeterince yumuşak (ikiye katlanabilecek kadar) ama tabanı yere basabilecek kadar kalın olan ve bileğini tutan bir ayakkabı aradık. Joker' de şu anda %50 indirimde olan Kickers' ın cırtcırtlı botlarından aldık. Burnu oldukça geniş, rahat giydiriliyor (ki bu en önemlisi bence) ve rahat yürüyebiliyor. En azından Nil rahatça adım atıyor. İhtiyacı olanlar bir baksın derim.



Bunlar en küçüğü, yani 20 numarası. Çok az büyük aslında (yarım numara gibi sanki) ama daha küçüğü yok ve olsa da onu çok az giyebilirdi diye düşünüyorum. Bu ayakkabıların haricinde limango' daki bir kampanyadan i-walk almıştım. (e-bebek' te de satılıyor) Bobux' un dışarıda giyilebilecek versiyonu, yumuşacık ve rahat o da. Mesela onlarda 19 numara oluyor, almayı düşünürseniz aklınızda olsun kalıpları büyük.

Bir de iki yaş ve üzeri kız anneleri kışlık bot bakıyorsanız lütfen kızınıza bundan alın, ben alamadım küçüğü yoktu ama büyük numaraları var. Açıp fotoğrafına bakıyorum devamlı :)

14 yorum:

  1. Oğlum böyle hafif boğazlı ayakkablar giyemedi çünkü ayaklarının üstü çok tombikti..İlk ayakkabıları siyah nike cırtcırtlı spor ayakkabılarıydı...

    YanıtlaSil
  2. Aslında Nil' in de aynı o şekilde üstleri çok tombik ama bunların kalıbı geniş, oluyor.

    YanıtlaSil
  3. lacincim oyle sayfalara bakma annesi al koy bikenara cocuklar okadar hizli buyuyorki inanamazsin:)

    YanıtlaSil
  4. Laçin merhaba kızın çok tatlı Allah nazarlardan korusun..bende benim bücüre ugg benzeri bot arıyorum ama bulamıyorum 2 yaşında..hiç rastladın mı?

    YanıtlaSil
  5. çok güzelmiş güle güle giysin..

    YanıtlaSil
  6. Ee alın bu leoparlı ayakkabılarıi ilerde giyer, Öyle güzel ki çocuğum olmamasına rağmen alasım geldi yani :)

    YanıtlaSil
  7. yaaaa ben o minnak topik ayakları yerimmmm maşşallah onaaa...:)

    YanıtlaSil
  8. valla şu anda aynı konuyu bende araştırıyorum yürümekle yürümemek arasında gidip gelen bir kızım var,ben şu anda nike'ın spor ayakkabısını kullanıyorum ama acaba ortopedik özelmi yaptırsam diyede düşünüyorum ama en kısa sürede bu botlarada bakıcam.Bu güzel paylaşım için sağol........
    http://hayatkayraylaguzel-esra.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Maşaallah :) Benim oğlum 1,5 yaşını geçince yürümüştü. Ve özenip alınan bütün ayakkabıcıklar doğru düzgün kullanamadan hediye verildi :)

    YanıtlaSil
  10. nike ın tüm çocuk botlari su aliyor Laçin Hanım almayı düşünenlere bir not olsun bu. 5 yaşındaki kızıma aldım giydiği ilk gün ayak parmakları ve ayagının büyük kısmı ıslandı. Satın alırken malesef uyarmıyorlar geri götürünce de su geçirmez özeliği olmadığı bilgisini veriyorlar.

    YanıtlaSil
  11. Seneye ayağının kaç numara olacağını kestiremiyorum ki :(

    YanıtlaSil
  12. güle güle giyin,küçük paticiklere çok yakışmış.bizde bugunlerde bir arayışdayız.fikir oldu ,hemen jokere bakıcam

    YanıtlaSil
  13. nıke ın bu modeli küçük numaralarda çok hoş fakat 28 ve üzeri çok kaba bende geçen gördüm bu modelini ama ayağında astronot ayakkabısı gıbı durdu

    YanıtlaSil
  14. pembesini arkadasimin 1,5 yasindaki kizi giyiyor ama o dedigin gibi kucuk numara

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.