Çarşamba, Ocak 11, 2012

Bugünkü Misafirler, Fotoğraflanan Adımlar



Bugün misafirlerimiz vardı. Defne' yle annesi mordolap geldiler bize. Uzun zamandır Nil ve Defne kaynaşsınlar, biz de iki çift laf edelim diye çağırmayı istiyordum ama ancak fırsat bulabildim. Daha önce de yazmıştım çevremizde Nil' in yaşıtı neredeyse yok, en akranı Defne.

Nil' le onlara yemekler hazırladık. Pufidik poğaçalar (zeytinli ve lorlu) ve yazdan kalma börülce salatası yaptım. Kayınvalidem börülceleri buzluğa atmam için vermişti yaz sonunda, arada çıkarıp salatasını yapıyorum iyi oluyor. Bir de tatlımız vardı ama onu fotoğraflamamışım.

Bizim bebekler poğaçaları götürdüler. Arada bir hamur işinden zarar gelmez :)



Bizim hanımefendilerin tahtları. Bir normal mama sandalyesi, bir de benim diktiğim kumaş mama sandalyesi. (Burada nasıl yaptığımı anlatmıştım) Çok uzun süre oturmadılar tabii ki.

Bugün sonunda Nil' in adımlarını fotoğraflayabildim. İlk kendi başına adım attığından beri (iki-üç haftadır) fotoğraflamaya çalışıyordum ama fotoğraf makinesine heyecanlandığı için bir an önce ulaşma yolu olarak emeklemeyi seçiyordu. Sonunda bugün adımları kayda geçti :)

43 yorum:

  1. hııııııyyy çok tatlı laçin yaa bu şapşal :)) O nasıl bir sevinme halidir öyle :))
    Birde ebeveyn olarak kutluyorum, böyle tepede su fışkiyesi gibi olan saçları çok yakıştırıyorum minik kızlara :9
    tüü tü tüü maşallah diyelim ;)

    YanıtlaSil
  2. Yiyecekler enfes gözüküyor.Bence sen bundan sonra iyice iğne ipliğe döneceksin laçin.Burdan bile Nilin heyecanını görüyorum.Kıpır kıpır.Maşallah ona.

    YanıtlaSil
  3. dünya için minik ama prenses nil için büyük adımlar kutlu olsun...çocuklarımız ne yazıkki evde yalnız büyüyorlar bi yaşa kadar...

    YanıtlaSil
  4. Evet o kadar hareketli ki, hala kilo vermeye devam ediyorum peşinde koşturmaktan. Yürüyünce daha da artacak bu koşturma. Sağlıklı olsun da ben koşarım hiç sorun değil.

    YanıtlaSil
  5. Çok mutlu adım atıyor diye :)

    YanıtlaSil
  6. Maalesef öyle, eskisi gibi değil yalnız büyüyorlar :(

    YanıtlaSil
  7. sen ne tatlı şeysin öyle, koş yakala makineyi hadi:))) yerim ben senin fındık burnunu:))

    YanıtlaSil
  8. Allah ımm o takoz minnak ayaklarla dolanıcak şimdi bacaklarının arasında hepten,
    neşeli ayaklar olmuş tam:D

    bir de azıcık geniş alan çek merak ediyorum bazen odanın bütününü mesela sandalyelerin önündeki masayı fln
    mor koltuklu odayı hiç görmemişim (çok mu şey istedim ne^^)

    YanıtlaSil
  9. Masayı daha önce fotoğrafladım diye hatırlıyorum.
    Mor koltuklu oda dikiş-oturma odası :)

    YanıtlaSil
  10. maşallah nil'e, herşey çok güzel görünüyor. afiyet olsun laçin'cim. arada böyle kaçamaklar şart :)
    buarada poğaçanın tarifi nerden,çok güzel görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Poğaçalar bir arkadaşımın tarifiydi ama ben değiştirdim biraz

    -yarım su bardağı sıvı yağ
    -1 su bardağı süt
    -1 paket kuru maya
    -aldığı kadar un
    -1 tatlı kaşığı şeker
    -1 tatlı kaşığı tuz (tuz zevkine göre değişebilir)
    -üzerine sürmek için yumurta sarısı

    Malzemeleri karıştırıp unu yavaş yavaş ekliyorum. Homojen bir karışım elde edince mayalanması için üzerini kapatıp 30-40 dak. bekliyorum. Mayalanan hamurdan parçalar koparıp bir kısmının içine lor-maydanoz karışımı bir kısmına da doğranmış siyah zeytin koydum. Peynirlileri yarım ay şeklinde zeytinlileri yuvarlak şeklinde yaptım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürdüm. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirdim.

    YanıtlaSil
  12. BİZ TEKİRDAĞ DA OTURUYORUZ. SİZ YAPIYORMUSUNUZ BİLMİYORUM AMA BİZİM BURADA ADIM ÇÖREĞİ DİYE BİR ADETİMİZ VAR. MİSAFİRLERİNİZE YAPTIĞINIZ POĞAÇALAR DAN YAPIP KOMŞULARINIZA VE AKRABAĞLARINIZA DAĞITIYORSUNUZ .TEYZE,DAYI,ANNEANEE,BABAANNEGİBİ EN YAKINLARINIIZA POĞAÇASINI HİJYENIK HALE GETİRİLMİŞ PARA KOYUYORSUNUZ.BÖYLECDE POĞAÇASINDAN PARA ÇIKAN KİŞİLER DE ÇOOCUĞA HEDİYE ALIYORLAR... ARTIK EV HALKINDAN KİME PARA ÇIKARSA=)DENEMEYE NE DERSİNİZ...=)))

    YanıtlaSil
  13. Hiç duymamıştım, çok hoşmuş :)

    YanıtlaSil
  14. biraz kötü yazdım ama annem söyledi ben yazdım=) sıla

    YanıtlaSil
  15. kayhan bilge11 Ocak 2012 23:14

    yaaa ne şeker şeysin sen nil, yemek istiyorum o ayaklarını ::))

    YanıtlaSil
  16. Laçin ben normalde çocuklardan çok hoşlanmam.. ama nil'in resimlerini her gördüğümde resmen aşk yaşıyorum dünya güzeli kızınla.. Maşallah.. İnşallah tüm ömrü yüzü kadar güzel olsun!

    YanıtlaSil
  17. biliyormusun senin hayatını gördüğümde yalnızlığım aklıma geliyor ve içim acıyor.ama senin adına çok mutlu oluyorum.bir bebeğim oldu şimdi iki aylık.ailem izmirde.annem vefat etti maalesef.şimdi istanbuldayım.burada kimsem görüşebileceğim tek bir arkadaşım bile yok.sen nasıl çevre ediniyorsun nasıl sosyalleşebiliyorsun banada söyler misin:( bebeğimle tek başıma delircek gibi oluyorum bazen...:( bende mi blog açsam:D nasıl açılıyor,site mi alıyoruz ? banada fikir verebilir misin:)
    yine herşey çok güzel ellerine sağlık,yaşamınıza sağlık,evinizden huzur hiç eksik olmasın.

    YanıtlaSil
  18. blogunu her açışımda maşallah maşallah diyorum içimden. süper tatlı olmuş senin miniğin. ayaklanmış epey de. Kolaylıklar diliyorum sana:)

    www.ebygale.blogspot.com

    YanıtlaSil
  19. Aslında arkadaşlık konusunda en son konuşabilecek insanlardanım çünkü ergenlik çağımdan beri kurduğum arkadaşlıklarda hep fazla güvenmemin zararlarını gördüm ve üzüldüm. O yüzden de yeni bir dostluk kurmak benim için çok zor. Benim arkadaşlarımın neredeyse hepsi eşlerimizin de görüştüğü en az 6-7 senelik grubumuzdan. Şansımıza bebekler de ard arda geldi yoksa bebekliler ancak anlıyor birbirlerini. Veya çok yakın olmak gerekiyor derdini çekmesi için.
    Blog arkadaşlıkları için de aynı şey geçerli, birebir görüştüğüm çok az insan var zaten onlar da çocuklu hep. Zaten tanıdığım ama çocuktan sonra yakınlaştıklarım.
    Onun dışında benim ailem de çok uzak, iki-üç haftada bir görüşebiliyoruz ancak, o yüzden ben de yalnız hissediyorum genelde kendimi. Evde çocuk bakmanın eksilerinden biri de sosyal hayattan uzaklaşmak maalesef. O yüzden ben mümkün olduğunca dışarı çıkmaya çalışıyorum, kimseyle olmasa da kızımla.
    Şimdi bebeğin küçük, paylaşımların arttıkça daha az yalnız hissedeceksin bence kendini.

    YanıtlaSil
  20. bayıldım gercekten Masallah! :)

    YanıtlaSil
  21. börülce salatası muhteşem görünüyor, elinize sağlık. zaten en sevdiğim yaz salatasıdır :) biz hep yazın tüketiyoruz. dondurup kullanınca farklılık oluyor mu merak ettim..

    YanıtlaSil
  22. oyyy şu ufak adımlara bak yerim seni ben...

    LAçin hanım nasıl başladı adım atmalara..
    Benim kız taytay yapıyor sadece...
    daha adım aşamasına geçmedi :)))

    YanıtlaSil
  23. aslinda cigden de atabilirsiniz buzluga ama biz genelde sokluyoruz. once kaynayan suya atip sonra soguk suya atip cikarip oyle posetliyoruz. buzluktan cikarinca koku falan olmuyor bu sekilde

    YanıtlaSil
  24. bizim kose koltukta butun gun siraliyordu cok uzun zamandir. bir sure sonra koseyi donerken elini birakip adim atmaya basladi ama bu surec de nil'de bir aydan fazla surdu

    YanıtlaSil
  25. -yarım su bardağı sıvı yağ
    -1 su bardağı süt
    -1 paket kuru maya
    -aldığı kadar un
    -1 tatlı kaşığı şeker
    -1 tatlı kaşığı tuz (tuz zevkine göre değişebilir)
    -üzerine sürmek için yumurta sarısı

    Laçin birşey sormak istiyorum, bu tarif içerisinde yumurta yok değil mi? Nette baktıklarımda genelde hamur karışımına yumurta eklemişler o yüzden sormak istedim?

    YanıtlaSil
  26. birde bu tarife göre kaç poğaça çıkıyor ortalama?

    YanıtlaSil
  27. yumurta sadece uzerine suruluyor bu tarifte.
    ben buyuk pogacalar yaptigim icin 12 tane cikti.

    YanıtlaSil
  28. süper fikir! çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  29. Merhaba Laçin,uzun zamandır seni okuduğum için arkadaşım gibi oldun o yüzden laçin diyorum :)
    Benim oğlumda 13 aylık,bende tek başıma ailemden uzak bakıyorum oğluma,herşeyi kendim yapmak zorundayım mesela,bu güzel yiyecekleri yapmana nasıl izin veriyor Niloş? Oğlumla hamur yoğurmak imkansız mesela,park yatağında veya mama sandalyesinde durmayı hiç istemiyor.Yemeği bile zor yapıyorum.Tavsiyen var mı?

    YanıtlaSil
  30. nil sabahlari daha sakin oluyor genelde o yuzden bu hamur yogurma isini onu mama sandalyesine oturtup yaptim.
    minik kitaplari var mutfakta da bir sure onlarla ilgileniyor. ama cabuk yapmam gerekiyor cunku cok oturmuyor.

    YanıtlaSil
  31. Laçincim..ilk önce prensese maşallah demeliyim:) benim kız nil den 1 ay küçük hala emekliyor benimle birlikte adım atıyor kendi basına 2 yada 3 adım atmıstır herhalde o kadar:D Allh yardımcın olsun..Birde deva hanım yalnızım ailem izmirde burda kimsem yok demiş...okuyunca dedim aa aa aynı ben:( benimde ailem izmirde ve istanbulda yeni biri olarak pek arkadaşım yok...eşimin arkadaş eşleri falan..sizin gibi çok hayalkırıklığı yasadım ınsanlara hemen guvenemıyorum...valla siz ayarlasanız bir yerlerde bu yalnız bayanlar için kaynaşma ortamı ben gelenlerin ilk sırasında olurum:)

    YanıtlaSil
  32. özlem dimbaş13 Ocak 2012 01:26

    merhaba Laçin,yaklaşık 3 yıldır siteni takip ediyorum,birkez yorum yazmıştım kızın doğduğunda.Maşallah kocaman oldu birinci doğum gününüzü kutladınız....Yürümeye de başlamış hayırlı olsun...benim de iki kızım var
    küçük kızm martta iki yaşına girecek seni yani biz artık baya rahatladık.Ben de bir şeyler dikiyorum ve nil in doğum günü için diktiğin hırkanın kalıbını burdadan mı çıkardın,çok beğendim ..Sanada çok yakışmış ... öğrenebilirsem çok sevinirim..

    YanıtlaSil
  33. Laçin hanım,Nilciğin yürüme fotoğraflarına bakarken gözüm kanepenin altındakilere,masanın altındakilere,çekmecelere takıldı. Benim kızım 13 aylık ve evde mutfak salon ve gezdiği tüm odalarda dolaplar vs. bantlı,bağlı.11 aylık yürüdü ve 2 aydır her an her yerde.nasıl oluyorda tüm eşyalarınız yerli yerinde.(kendimde eksiklik bulmaya başlıyorum:) )
    Deva hanımı hem anlıyorum hem anlayamıyorum.Dışarıda çalışan bayan olsa,çocuğumla ilgilenemiyorum,zaman ayıramıyorum,hem ev hem çocuk yetişemiyorum diyecek.Sosyalleşmeyi,eve arkadaş çağırmayı bile zamansızlıktan düşünemeyecek.Eğer çalışmayan bir bayansa,evde zaman o kadar uzun gelecekki.Oflamalar başlayacak.Monotonluğa teslim edecek kendini.Oysa büyük bir şehirde yaşıyorsun.Çocuğunu alıp çıkma,dolaşma imkanın var.İnternetin var.İnanki sadece bu iki madde bile insanı rahatlatıyor.Evinden çıkmadan günleri geçen ve sonunda depresif yaşayan o kadar çok kadın tanıyorum ki.
    3 aydır çalışmıyorum bende 15 gün sonra başlayacağım.Hem çalışmayı hemde çalışmamayı bilen biri olarak konu yakın geldi ve yazdım.Yoksa akıl vermek kesinlikle amacım değildi.

    YanıtlaSil
  34. Fotoğraflar beş dakikada çekiliyor, sonrasında o gördüğünüz bütün kutular yerinden çıkıyor kumaşlar halıya seriliyor. Çekmecelerdeki fermuarlarım tek tek savruluyor. Bu işlemi belki on kere yapıyor Nil, ben de topluyorum. Devamlı koşturuyorum yani. Salon ve mutfak dolapları için kilitleme sistemini yapmamız lazım artık çünkü içindekiler düşerse zarar verebilir. Ama bunlar önemli değil, sadece dağınıklık.

    YanıtlaSil
  35. Evet Burda' dan o kalıp ama 2010 yılı olması lazım. Bir kürk ceket kalıbıydı aslında.
    Bulmam lazım, bulabilirsem yazarım.

    YanıtlaSil
  36. herşey çok güzel diyecek hiçbirşey bulamıyorum ben... sadece maaşallah... ama ben yemek tabaklarını merak ettim...;) az gözüküyo ama bence güzel bir asarıma benziyo... Mudo mu yoksa...:))

    YanıtlaSil
  37. deva hanım, 6 ay önce dğum yapmış biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. ben doğum yaptığımda herkes tatile gidiyordu dışardaydı tvde bile bişey yoktu herşey tatildeydi yani:) hatta laçin'in tatil fotolarını görünce içim cız etmişti ne yalan söyleyeyim annesinin yazlığında olasım gelmişti benim de:) oların yanında olsam bi çay içsem diye geçirdiğimi çok iyi hatırlıyorum..bu dönem bi süre sürse de geçecek, bunu bilerek sabret..bebeğin bi süre sonra sana tepki vermeye başlayacak, gülecek, geçirdiğiniz vakit artacak, inan kitap okumaya bile çok zaman bulamayacaksın.. ben de ailemden uzağım 15 yaşımdan beri..arkadaşlarım da laçin'in dediği gibi hep eşimin arkadaşlarının eşleri..okuldan, işten görüştüğüm arkadaşlarım daha az ve zaten şuanda hepsi çalıştığı için buluşmalara zaman ayıramıyorlar haftasonu..kış da olsa canım sıkılınca oğlumu alıp dışarı çıkıyorum, hiç olmazsa bi avmye gidiyorum ben de..kendime şeklini çok sevdiğim bardaklar aldım, tatlılar yapıp (hafif tatlılar tabi:) ) çay demleyip içiyorum, çayıma karanfiller aromalar ekliyorum, bunlar bile mutlu ediyor insanı..insan tek başına da mutlu olabiliyor ufacık şeylerle..blog fikri çok işe yarayabilir, ben de günlük tutuyorum, oğluma hitaben..ona hediye edeceğim büyüdüğünde..eşim de arada okuyor, ne hissettiğimi ona anlatacağımdan daha iyi anlıyor bence:)

    YanıtlaSil
  38. çoook tatlısınnnn nillllllllllllllllll.çok öpüyorummmmmmmmmmmm

    YanıtlaSil
  39. çok tatlı. aman allahım sevince bakın:))

    YanıtlaSil
  40. aralik 2010 sayisindanmis.

    YanıtlaSil
  41. Ay sevimliliğe bak, ne kadar mutlu adım attığı için :) Maşallah minnoşa :))

    YanıtlaSil
  42. Maşallah Allah bağışlasın.

    Alışveriş sitemizi de incelemenizi tavsiye ederim www.yokyok.net

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.