Pazar, Aralık 04, 2011

Turuncu Sweatshirt Kumaşı ve Siyah Suni Deri



Son günlerde diktiğim üç parça bunlar : önü kısa arkası uzun kalem etek (kalıp kullanmadım) , deri şort ve Nil' e şalvar pantolon.

Geçtiğimiz perşembe günü kumaşçılara gitmiştim, gezinirken turuncu sweatshirt kumaşından buldum. Genel olarak bu tarz kumaşları dikmeyi çok seviyorum, tok olduğu için esnekliği dikerken problem yaratmıyor. Özellikle de asıl kullanımı dışında kibar elbise ve eteklerde çok hoş duruyor. İki sene önce diktiğim gri sivri omuz elbisemin kumaşı da aynı tarzdı.



Siyah imitasyon deri, obi kemer yaptığım zamanlardan kalma.  Deri şortun kalıbı bu ayın (aralık) Burda dergisinden, oldukça kolay bir model. Bir saatte bitti bütün dikişi. Paçaları ve pervazı yapıştırarak bitirdim. Cuma gecesi biçtim, dün sabah diktim hatta giydim bile.



Nil' e diktiğim şalvar pantolonun kalıbını ise hazır bir pantolondan çıkardım. Yine bu ayın Burda dergisinde aynı modelin daha büyük çocuklar için olanı var. Bacak arası giderek açıldığı için çok rahat bir kalıp.

 

13 yorum:

  1. Diğer diktiklerinizde harika görünmekle beraber ben turuncu eteğinize bayıldım . Elinize sağlık ,güzel günlerde giyin minik Nille birlikte :))

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, sizi uzun zamandır takip ediyorum. Mavi desenli elbiseyi görünce etek kısmını biraz değiştirerek kırmızı bir kumastan kestim hemen. Aldığınız kumaşlar çok güzel. Kumas alışverişinizi nereden yapiyorsunuz

    YanıtlaSil
  3. Turuncu eteği üzerinde görmek için sabırsızlanıyorum.
    Çok güzel görünüyor çünkü :)
    http://yagmurunmodasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Ben Ümraniye kumaşçılar sokağına gidiyorum genelde, bir de Kadıköy cuma pazarında aldıklarım var.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık hepsi çok güzel ama nilin kıyafeti favorim doğrusu süper ;)) laçin hanım yalnız bu kumaşları ben nereden ala bilirim özellikle penye kumaşlara ihtiyacım var .. teşekkürler ayrıca bilgileriniz için ;))

    YanıtlaSil
  6. Bunlar Ümraniye kumaşçılar sokağından. İgdaş' ın karşısından aşağı inince karşınıza çıkıyor.

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuşlar :) ellerine sağlık. ben de deri ya da farklı kumaşlardan bir şeyler dikmek istiyorum ama hangi kumaş için kaç numara iğne kullanacağımı bilmiyorum. kumaş aldığım yerler de bilmiyor. suni deri için özel bir iğne var mı?

    YanıtlaSil
  8. Laçin hanım o kadar çok imreniyorum ki size hoşunuza giden modelleri kafanızda tasarlayıp bir çırpıda dikip giyiyorsunuz..benimde kafamda tasarlayıp dışarıda bulamadığım ürünler oluyor kafamda hayal ettiiğim ama dikemiyorum:( ben hiç dikiş bilmiyorum bir dikiş makinası alsam kendikendime öğrenmem çok mu zor ..sizin uzman tv ye çektiğiniz videoları izledim..o tarz videolarla ufak ufak bişeyler öğrenmem mümkünmü..çokta kolay gözükmüyor.. kalıp çıkarmak:(

    YanıtlaSil
  9. kumasin kalinligina ve yapisina gore secmeniz lazim. benim kullandigim suni deri ince oldugu icin normal dikis ignesiyle diktim. ama daha kalin deriler icin 110 numara daha uygun olur.

    YanıtlaSil
  10. Eğer hiç bilginiz yoksa biraz zor dikişe sıfırdan başlamak. İlk başlarda biri size öğretebilirse veya bir kurs bulabilirseniz sonrasında kendiniz ilerlersiniz.

    YanıtlaSil
  11. ben o niloş'un turuncu, annesiyle bir örnek olan baggy pantolonunu yerim ama!

    YanıtlaSil
  12. [...] Turuncu Sweatshirt Kumaşı ve Siyah Suni Deri [...]

    YanıtlaSil
  13. canım benim çok beğendim satış yapıyormusun peki turuncu etekden bende istiorum lüpmennn:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.