Salı, Aralık 20, 2011

Taze Anne' de benim Lohusalık Dönemim



Blog aracılığıyla tanıştığım arkadaşlarımdan biri güzel bir site kurdu, ismi taze anne. İnternette hep okuduğumuz kötü tecrübeler, umutsuzluklara inat güzel anılar, güzel hikayeler okuyacağınız bir site. Anne olmasanız bile kadın olarak paylaşımlarda bulunabileceğiniz bir yer.

Ben de kendi lohusalık dönemimi anlattığım hikayemle katkıda bulunmak istedim. Burada anlatmadığım şeyleri de anlattım yazımda, buradan okuyabilirsiniz.

Herkese mutlu bir hamilelik, mutlu lohusalık ve devamını diliyorum bu vesileyle.


Her biri ayrı bir güzellik, tadını çıkarmak lazım.

19 yorum:

  1. amin :)
    bu yazınız için de teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Ben de Şubat başı inşallah doğum yapacağım Laçin, aynen senin gibi herşey yolunda gözüküyor ama yaklaşık 1 haftadır felaket bir doğum korkusu sarmış durumda beni. Sezeryan mı normal doğum mu halen karar veremedim. Çevremdekilere soruyorum,herkes 'sen bilirsin' diyor,iyice sinirlerim bozuluyor :( Umarım benim de senin gibi anlatacağım mutlu ve sorunsuz bir doğum hikayem olur. Paylaşımların için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Benim korkularımın nedeni biraz farklıydı yazıda anlattığım gibi.
    Aslında bu çok doğal bir süreç (ben yapamasam da yine de savunmuyorum) ve gerçekten kimse seni yönlendirmemeli. Herşey güzel geçecek diye düşün, biraz akışına bırakmaya çalış bence.

    YanıtlaSil
  4. Anne olacağımı, öğreneli 2 gün oldu =) Ve ilk aklıma gelende sana çatlak kremlerini sormaktı, ki henüz erkende olsa. Sevindim bu siteye ve orada da yazmanıza...ellerinize sağlık =)

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı olsun :)
    Çatlak kremi olarak Mustela kullandım, düzenli kullandım sayılır. Doğuma giderken çatlağım yoktu, bir hafta sonra çıktılar. Sonuç olarak annemin beline kadar çatlağı var benim sadece göbeğimin çevresinde.
    Bence kremler belli bir oranda azaltıyor, ama eğer annene çektiysen mutlaka olacak çaresi yok :((

    YanıtlaSil
  6. aklınızda olsun anne adayları,doğumdan sonra yanınıza bebeğinizi getirir getirmez iki memeyide 20'şer dakida vermelisiniz diye bir baskıyla karşınızda bulunuyorlar.uzmantvde drdan öğrendiğim kadarıyla ilk gün 5 er dakika yetiyormuş.beni ordaki hemşireler yanlış yönlendirdi ve ziyaretçileri sınırlı tutmama rağmen bunalıma girdim.çünkü herkes mememi alıp bebeğimin ağzına tıkmaya çalışıyordu ve hemşireler uyuyan bebeğimin uyansında emsin diyerek burnunu sıka sıka yara yaptılar.siz yaşamayın aynı şeyleri...laçin paylaşımı için teşekkürler.buyrun,laçin seninde izninle linki paylaşıyorum http://www.uzmantv.com/yeni-dogan-bebeklerde-emzirme-duzeni-nasil-olmalidir

    YanıtlaSil
  7. Eklemek istediğim; lütfen bu en hassas döneminizde en yakınınız dahi olsa bilinçsiz insanların sizi yönlendirmesine izin vermeyin.Kırılacaklar diye düşünmeyin.Kendinize çok güvenin,emzirme dönemi çok sabır isteyen bir dönem...kendinize güveninizi hiç yitirmeyin ...

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar doğru yazmışsın, aynen öyle herkes bir tarafını tutup bebeğin ağzına sokmaya çalışıyor. O anlar zordu gerçekten, sadece bilen bir kişi yeterli ilk doğumda emzirmeyi bilmeyenlere. Gerisini dışarı çıkarttırmak lazım.

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel dile getirmişsin kalemine sağlık;)

    YanıtlaSil
  10. Lohusalık ve doğum çok özel anlar...Ben erken doğum yaptım 29+3 te sancım durdurulamadı ama tek korkum bebeğimi kaybetmekti .Kendim hiç mühim değildim , 10 gün çektim doğum sancısını .Bunu niye mi yazıyorum , korktuğumuz gibi değil hiçbir şey bir daha olsa yine çekerim ama bebeğim küçük doğduğu ve küçük bebeklerde normal doğum riskli olduğu için spinal sezeryan oldum ben , dolayısıyla şimdiden kaygıya düşüp hamileliğnizin tadını kaçırmayın , keyfine varın , doya doya yaşama bir can hazırlayın .Allah herşey e sabır ve güç veriyor en nihayetinde herşey de olacağına varıyor...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. LAÇİN YAZIN COK AYDINLATICI OLMUS CANIM TEBRIKLER FAKAT BEN FARKLI BISEY SORACAGIM NILI YAPNAK ICIN NE KADAR BI SURE UGRASTINIZ OZEL BISEY YEDINMI YAPTINMI AGIR KALDIRMAMAK GIBI FALAN BİZ ESIMLE 4 AYDIR UGRASIYORUZ FAKAT BI TURLU OLMADI TAMAM KISA BI SURE AMA COOOOOK ZORLU BI DONEM BUTUN BIR AY SADECE YUMURTLADIM MI ADET OLDUM MU DIYE GECIYOR YANI BENDE GEBELIK ONCESI DEPRESYONDAYIM SANIRIM

    YanıtlaSil
  12. Hayır hiçbir şey yapmadım. Doğum kontrol hapı kullanıyordum, ocakta bıraktım. Mayısta hamile kaldım.
    Sadece tavsiyem aklınızdan çıkarın, stres yapmayın. HAyırlı ve sağlıklıysa olsun diye düşünün. Öyle ağır kaldırmamak, bütün gün yatmak gibi şeylere hiç inanmıyorum ben pamuk ipliğine bağlı değil bu tutacaksa tutar zaten. Eğer tutunamıyorsa da sağlıksızdır o yüzden tutunamamıştır.
    İnşallah sağlıkla güzel haberi alırsın en önemlisi o.

    YanıtlaSil
  13. lacincim konuyla alakası yok ama senden bir yardım istiyorum.birçok okuyucun var güzl yorum bırakan..saç düzleştirici almak istiyorum(kıvırcık-dalgalı arası bir saçım var.).saçı yıpratmayan çok fazla...ücreti çok uçuk olmayan..acaba biliyor musun? marka model..ya da okuyucuların yardımcı olur mu? bu konuda..çok teşekkürlr

    YanıtlaSil
  14. bende philips in seramik kapli olani var cok memnunum. sicakligi da ayarlayabiliyorsun

    YanıtlaSil
  15. philips pro xl diye geçiyor galiba..nette araştırdım biraz az önce..kafam karışık..teşekkürler yorumun için...kendim yaparken çok uğraştırır mı..sonuç başarılı olur mu die endişe ediyorum..kullanmadan bilemem tabii cvpları değil mi:)

    YanıtlaSil
  16. bende aynından kullanıyorum,almadan önce interneti alt üst edip araştırmıştım.philips seramik kaplı,pro xl salon.5 yıldır çok memnunum...

    YanıtlaSil
  17. çok yorum okudum forumlarda vs.epey bilgi sahibi oldum bu alanda..özellikle braun es2 ve bu model açısından :) deva çok sağolun yorum için ben de tam sizin bahsettiğiniz modele karar verdim...en uygun fiyat nerede araştırmasındayım şimdi:)) tekrar sağolun..

    YanıtlaSil
  18. okudum okudum kendi ana fikrimi ortaya koydum.Demek ki neymiş?:Sezaryenle doğum yapanların göbeği de gidebiliyormuş:))Laçin Hanım diğer postlarınızdan gördüğüm kadarıyla doğum kilolarından hemen kurtulmuşsunuz,acaba genetik mi?egzersiz mi ne yaptınız da böyle hiçbir şey kalmadı.Ben bu göbeği hiç yok edemeyecek gibi hissediyorum da:)

    YanıtlaSil
  19. Sezaryenle göbek kalmasının bir ilişkisi olduğuna pek inanmıyorum artık. İki şekilde de kalan var bence.
    Biraz genetik ama annem 25 kilo alıp hemen vermiş, ben yine az aldım ona göre ve birşey yapmadan gitti. Yani biraz pilates yaptım bir de hareketliyim tabii :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.