Cuma, Aralık 09, 2011

Online Eczanem Alışverişi

Sevgili makyajcantam' ın bu yazısında okuyunca hemen online eczanem sitesine bakmıştım. Almak istediğim birkaç şey vardı, fiyatları ve hediyeli ürünleri sebebiyle online almak daha çok işime geldi. Aslında cilt ürünlerimi hala çay ağacı toniği, yağı ve aynı sefa kremi olarak kullanıyorum ama cilt doktorumun önerdiği bir kremi de denemek istedim.



  • Avéne Trixéra Emollient Cream : Artık kuru, atopik cildime hiçbir şey iyi gelmeyince doktorum bunu önermişti. Kremlerin son raddesi herhalde. Hem hassas hem çok kuru ciltler için uygunmuş. Sadece yüz değil tüm vücuda da kullanılabiliyor o yüzden dev gibi boyu. Ben aslında 400 ml olandan sipariş vermiştim herhalde ellerinde yoktu iki tane 200 ml. göndermişler. Daha iyi oldu, kremin kullanım süresi 6 ay olduğu için diğeri taze kalacak. İnşallah bu nemlendirir artık, şu pul pul olan cildimden kurtulurum. Bir süre deneyeyim, memnun kalırsam mutlaka yazarım yine.

  • Bioderma Sensibio Eye : Sensibio H2O' yu uzun zamandır kullanıyorum ve çok memnunum, bu da aynı serinin göz kremi. Göz çevrem de kışın inanılmaz kuruduğu için artık bir göz kremi kullanmam gerektiğini düşündüm, bakalım nasıl olacak. Bu ürünle beraber minik boy H2O yu da hediye göndermişler, tam seyahat boyu.

  • Beyaz çanta da hediye geldi. Portföy olarak bile kullanılabilir, o kadar büyük bir makyaj çantası.




  • Orly Space Cadet : Bu ojeden o kadar övgüyle bahsediliyordu ki açıkçası meraktan aldım :) Şişede bile muhteşem gözüküyor. Mor-yeşil-bakır ışıltılı, renk tayin etmek çok zor.

  • Sally Hansen 660 : Bu da şu "siyah gibi ama siyah olmayan" oje sevdamdan. Siyahtan bir adım altta çok koyu mürdüm moru diye geçiyor.


Orly' yi en kısa zamanda deneyeceğim, kremlerle ilgili de yorumlarımı tekrar yazarım dediğim gibi.

17 yorum:

  1. Benim de cildim çok ama çok kuru. ben de la roche posay kullanıyorum ama yetmiyor bu kremi deneyeceğim.. Sen memmun kaldın mı?

    http://trendsum.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. benim hamileleliğimin başında cildim pul pul dökülüyordu kuruluktan (ki normalde de kurudur zaten) eczacı Avene tavsiye etmişti, kullandım çok memnun kaldım. krem bitti fakat şimdi bebekle ilgilenmekten cildimle ilgilenmeye vaktim kalmıyor :)

    YanıtlaSil
  3. Orly gorunce cok begendim ama tirnakta nasil durucak onuda cok merak ediyorum.Yuzumde ayni problemi,bende yasiyorum benim t bolgemdede kuruluk var umarim ise yarar:)

    YanıtlaSil
  4. Ben de ayni tavsiyeyle biodermanin peeling+foaming gel setini aldim, cok hesapli bir alisveris oldu. Zaten sadece dermokozmetik kullaniyorum, o yuzden Strawberryden sonra indirimli almak cok iyi geldi...

    YanıtlaSil
  5. özellikle orly ile ilgili yorumunuzu bekliyorum renk harika
    http://semforever-semforever.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Kuru cilt, yanaklarda dağınık kızarıklar, aşırı hassasiyet. Nemlendiriciyle ilgili yorumlarını merakla bekleyeceğim.

    YanıtlaSil
  7. Oğlum için kullanmıştım avene'i, (atopik dermatit için)fakat cok iyi sonuc alamadım daha sonra mustelanin atopikli ciltler için olan serisini (sampuan+krem) kullandım cok faydasını gördüm,artık tamamen gecti.atopikse cildiniz yıkama ürünlerinizi de gözden geçirmekte fayda var bence.saglikla kalın.

    YanıtlaSil
  8. Laçin sebamed denedinmi hiç?

    YanıtlaSil
  9. denedim onu da, yeterli gelmedi.

    YanıtlaSil
  10. benimki dermatit degil aslinda rosacea ama bunu nemlendirmesi icin onerdi ayni zamanda kuruluk da var cunku.

    YanıtlaSil
  11. yıllar oldu herkes aldı başını gitti hala dikiş hala oje. yazık çok yazık

    YanıtlaSil
  12. "alıp başımı gitmek" gibi bir niyetim olmadığı için olabilir mi acaba :))

    YanıtlaSil
  13. başını alıp gidenler nereye gitmiş merak ettim :)

    YanıtlaSil
  14. umarım ürünlerinden memnun kalırsın gülegüle kullann :)

    YanıtlaSil
  15. Laçin hiç allerji testi yaptırdın mı? Yıllarca platin rengi boyattım. Birgün kuaför sonrası yüzüm ve boynumda döküntüler oluşmaya başladı. O ara dükkan vardı, çok yoğun bir şekilde tellerle, çivilerle, çeşitli metallerle, polimer kille takı tasarımı yapıyordum. Polimer kilde renk geçişlerinde elimi temizlemek için de sürekli ıslak mendil... Neyse şikayetlerim ellerimde de başlayıp artınca cilt dr. na gittim. Nikel sülfata allerjim varmış ve çocukluktan beri varsa bile artık doymuş ve bu şekilde tepki veriyormuş. Normal bir insanın ömrü boyunca alacağı nikeli ben 3-4 yılda almışım. Az önce yazdığım tüm malzemeler ve ağartıcı içeren deterjanlarda varmış. Hayat tarzımı tamamen değiştirdim. Amvay'in deterjanlarını kullanıyorum, eğer bittiyse ve çamaşırda normal deterjan kullandıysam, yastık ve havlulardan ötürü yüzümde döküntüler oluşuyor. Sen de saçlarını sık boyuyorsun. Nikele değilse bile amonyağa veya içindeki başka bir maddeye tepki veriyor olabilir. Aklıma gelmişken yazayım, dedim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Yok yaptırmadım ama bu hamilelikte çıktığı için ve hamileyken saçımı hiç boyamadığım için olmadığını düşünüyorum.
    Bir de bu rosacea denen şey alerjiyle çok benzese de (hassasiyet bakımından) hiç alakası yok. Yani birşey tetiklemiyor. Tabii sıcak sevmiyor mesela o ayrı.
    Bilmiyorum ki doktor kesin şekilde tanı koyuyor zaten, başka bir şeye gerek duymadı. Ama aklımda olsun yine de.

    YanıtlaSil
  17. Evet oldukça güzel nemlendiriyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.