Çarşamba, Aralık 14, 2011

Güneşli Kış

Ben kasım doğumluyum ya, o yüzden kışı severim. Ama güneşli olacak, giyinip çıkıldığında ne üşütecek ne terletecek. Çok şey istiyorum sanırım :)

Birkaç gündür hava böyle, biz de Nil' le dışarıdayız hep. Nil hava almayınca enerjisini atamıyor evin içinde. Zaten çok hareketli, dışarıda gezinmek biraz olsun rahatlatıyor onu. Ben de o yüzden hava yağmurlu olmadığı sürece çıkarmaya gayret ediyorum.

Bunlar dünün özeti :



1. Cildimin pürüzsüz olduğu günleri o kadar özlüyorum ki :( makyajsız gezmeyi. Emzirmeyi bıraktıktan sonra antibiyotiği de deneyeceğim, kararlıyım.

2. Nil' in doğumgünü kıyafeti için birşeyler karalamaya başladım. Büyük ihtimalle etek ve üst olacak ama değişebilir de.

3. Kışın benim için anlamı : kestane. Yalnız geçen sene öğrendiğim ve moralimi bozan birşey var ki o da dört kestanenin bir dilim ekmeğe eşit olduğu. Yirmi tane yediğimi düşünürsek beş dilim ekmek yiyorum gece gece. Offf..

4. Benim minik kuşuma hala leoparlı takımı oluyor. Büyük kıyafet almanın faydaları. Ben bunu daha çok giydiririm :))

32 yorum:

  1. NİL YÜRÜMEYE BAŞLADIMI

    YanıtlaSil
  2. cildindekiler doğumdan kalan pürüzler ise sana bi önerim var. benim de 17 aylık oğlum var cildim hamileliğimden beri pütür pütür. medikalpark göztepede uzm.dr. mehmet deniz boral( dermotolog) bir krem verdi bir haftadır kullanıyorum cildim pürüzsüzleşmeye başladı.hem de 9 tl lik basit bir krem. çok memnunum isterseniz siz de bir gidin. emzirmenize bir zararı olacağını sanmıyorum.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ben de aynı hastanede başka bir doktora gidiyorum, benimki bir hastalık olduğu için (rosacea) etki etmiyor herşey. Tek çare şu an antibiyotik gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil
  4. Yok birkaç adım atıyor sadece.

    YanıtlaSil
  5. çok geçmiş olsun.. eminim düzelir canınızı sıkmaya değmez..

    YanıtlaSil
  6. Evet Nil'in doğum günü yaklaşıyorr...
    Ama ben şanslıyım benim kızımında sizden 15 gün sonra doğum günü..
    Fikirleriniziden bende yararlanırım inşallah :)))

    Fikirlerinizi bizimle paylaşırsınız dim ?

    YanıtlaSil
  7. benim diyet listeme göre2 kestane 1 ekmeğe eşit desem :)

    YanıtlaSil
  8. Kestane hakkındaki gerçekler beni yıktı :) ama ben bu gerçeği görmezden gelip yemeye devam edeceğim, o zaman kalori almıyormuşum gibi geliyor ;)

    YanıtlaSil
  9. Benim de taktik aynı, yerken düşünmüyorum :))

    YanıtlaSil
  10. vuhuu. desene benim ekmekler 10 oldu :))

    YanıtlaSil
  11. Laçincim evet enerjiyi atmalarının en güzel yolu açık hava gerçekten. Biraz daha büyüdüğünde daha da gerekli olacak açık alanlar, oyun parkları. Yoksa evin içinde koltuktan koltuğa nasıl geçerim, masanın üstünden yere atlasam başıma bişey gelir mi gibi deneylere kalkışabiliyorlar :)) Kask şart oldu :)

    Yazın verdiğim emzirme sonrası kiloları ekim-kasın kestaneleri sayesinde aldım malesef. Emzirirken pek kilo almamıştım, ara sıra alıp düzenli besleyince hemen veriyordum, emzirmek güzel şey. Ama meme süreci bittikten sonra vücudumu kilo almaya çok meyillenmiş halde buldum. Emzirme bittikten sonraki 2 ayda 3 kilo aldım, tabi bunda Şırnak'tan kurtulma sonrası yediğim Özsütlerin Madoların da payı yok değildi. Sonra hafif bir diyetle verebilmiştim o meşum kiloları lakin ah işte o kestaneler.... Büyüklerinin 2 tanesi küçüklerinin 4 tanesi 1 dilim ekmek... ve hala dolapta bir miktar pişmemişi var, cevdet yesin diye ellemiyorum, kendimi tutuyorum.

    YanıtlaSil
  12. Ben de 1 yıl önce doğum yaptım hamileliğimde aşırı hormon ilacı kullandım , erken doğum riskini önlemek için onlar da akneyi tetiklerdi , 1 yıldır yüzüm perişan makyajsız gezemiyorum , yüzeysel tedaviler de emzirdiğim için işe yaramıyor , seni çok iyi anlıyorum emzirmeyi keser kesmez ilaç başlayacağım... Bebişler sağlıklı olsun da gerisi halloluyor...Nil çok şirin maşaallah...

    YanıtlaSil
  13. Hamilelikte ben de çok hormon iğnesi oldum. Aynen erken doğum riskine karşı.
    Acaba benimkileri de onlar mı azdırdı bilemedim şimdi.

    YanıtlaSil
  14. laçin merhaba, ben de kasım doğumluyum, ve havadan beklentim seninki ile aynı :) hele ki bebekler için hava almak şart, bir de bizimkiler gibi hareket halleri ve enerjileri yüksekse.
    kestaneler süper görünüyor.
    cilt problemin için üzüldüm, umarım hiç ummadığın kadar hızlı düzelir.
    niloşu da, onun leoparını da yerim ama!
    sevgiler, bol güneşli kışlar :)

    YanıtlaSil
  15. Evet yürüyünce park diye kendisi tutturacak kesin.
    Emzirirken insan alışıyor yiyip yiyip bir de üstüne kilo vermeye. En azından benim öyle oluyor, ama bu süreç bitince normal insan moduna dönmek gerekecek :))
    Kestane kadar lezzetli ve yararlı birşeyin bu kadar kalorili olması haksızlık ama :((

    YanıtlaSil
  16. kasım doğumlu biri olarak ben de kestaneye bayılırım ama bu 4 kestane bir dilim ekmek olayını keşke öğrenmeseydim de rahat rahay yemeğe devam edebişlseydim :)
    nil'in leopar kıyafeti de çok şirin kendisi gibi... maşallah...

    YanıtlaSil
  17. laçin doğum çatlakları için bi önerin varmı gerçi sende az vardı galiba

    YanıtlaSil
  18. Var bende de maalesef. Önerim yok, çözümü de yok doktorla da konuştum. Boşuna para dökme diyor :((

    YanıtlaSil
  19. Kantoron ( kantaron ) yağını denemeni isterim.

    YanıtlaSil
  20. rosacea hamile kadinlarda genelde 8-10 haftalarda cikmaya basliyormus.benim 2.hamileligimde 9.haftada cikti,hormon ignesi kullanmadim baska bir tedavi nedniyle ilacta kullanmadim kendiliginden cikti doktorum 2.ergenlik gibi dusun dedi. tetradox kullanmam gerektigini soylediler yada reacutan.sizinki su an nasil bilmiyorum ama benim yuzum yanik gibi kizarik ve kizariklik asla hafiflemiyor sokakta birde soranlara laf anlatiyorum.

    YanıtlaSil
  21. Benim de o zamanlarda çıktı. Zaman zaman hafiflese de genel olarak kabartılı kızarıklıklar var yanağımda. Gerçekten cildim bozuk duruyor bakınca.
    Aynen benimkini de sivilce zannedenler oluyor, anlatmaya çalışıyorum.

    YanıtlaSil
  22. bende kantaron yağını tavsiye ederim yaraları iyileştiriyor.
    dışarıda nil e ne yediyorsunuz? özel olmazsa evden yapıp mı alıyorsunuz? güvendiğiniz yerlerde çorba falan veriyor musunuz?teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  23. sadece yanima meyve falan alabiliyorum. disarida corba veya et turu seyleri veriyorum guvendigim yerlerde.

    YanıtlaSil
  24. Nilin doğum günü kıyafeti çok şık bir elbisede olabilir bence ilk doğumgününde küçük bir prenses gibi mesela .....

    YanıtlaSil
  25. lacin ne kadar emzirmeyi dusunuyorsun?

    YanıtlaSil
  26. 1,5 yasina kadar en az. yani insallah

    YanıtlaSil
  27. NEDEN BAZI YORUMLARI CEVAPSIZ BIRAKIYORSUNUZ MERAK ETTİM.KISA DA OLSA YAZSANIZ SANIRIM SİZE VE DÜŞÜNCELERİNİZE DEĞER VEREN BU NEDENLE SİZİ TAKİP EDEN KİŞİLERİN HOŞUNA GİDERDİ.BUNUN KÜÇÜK BİR BEBEKLE ZOR OLACAĞINI BİLİYORUM AMA İŞTE.......

    YanıtlaSil
  28. Soru soran bütün yorumları cevaplamaya çalışıyorum. Özellikle cevapsız bırakmak gibi bir düşüncem yok.
    Arada atladıklarım da olabiliyor lütfen kişisel algılamayın.

    YanıtlaSil
  29. Selam...Benimde 14 subata dogan bir kizim var Nilin dogum gunune hazirladiklarindan bende fikirler edinecegim insallah..Sizlere bir sorum var benimde dogumdan sonra kahverengi lekeler olustu buyukce ve hala gecmedi bir oneriniz varmi sizlere sormak istedim..Yardimci olursaniz cok sevinirim...

    YanıtlaSil
  30. Bildiğim kadarıyla açıcı kremler var ama bir doktora görünseniz iyi olur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  31. Lacin nil'e oyun parki aldiniz mi?? Kizim artik durdugu yerde durmuyor ve korkuyorum onu tek basina birakmaya oyum parki alsak mi acaba diye dusunmekteyim siz kullandinizmi fikrin nedir merak ettim :))

    YanıtlaSil
  32. Nil' in kuzeninden kalma park yatak vardı, onu oyun parkı gibi kurmuştum bir ara. Ama çok sıkıldı içinde, Nil' e göre değil kısıtlı kalmak.
    Her bebeğe göre değil bence.
    Devamlı peşinde geziyorum, ben de tek bırakamıyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.