Çarşamba, Eylül 28, 2011

Assos' tan Kalanlar : Balık Aşkı


Assos' tan döneli neredeyse bir ay olacak, ben en güzel kısmını yazmamışım. Assos' un en güzel tarafı kocanın tuttuğu, temizlediği tazecik balıkları yemekti. Kaptakiler tabii ki aynı gün tutulmamıştı, öyle olsa büyük ihtimalle balıkçılık yapardık, ama yine de sadece birkaç gündür buzluktaydı. Yeterli sayıya ulaşılınca sahilde temizlendiler, akşamına da yendiler.



Hamilelikten önce de balık severdim ama sadece küçük balık (hamsi gibi) yerdim. Hamileyken o kadar çok balık yedim ki, hem de çok severek. Hala da seviyorum, hamileliğin bende bıraktığı nadir güzelliklerden :)

4 yorum:

  1. Ne kadar güzel.. Bende balık yemeği severdim.. malesef taa ki hamile olana kadar.. Kuzum için kendimi suçlu hissediyorum :(

    YanıtlaSil
  2. Bende balığı çok severim ama ne yazık ki benim kocam ne balık tutabiliyor ne de temizleyebiliyor sizin adınıza sevindim .

    YanıtlaSil
  3. Biz de dün hamsi, çupra yedik tazecik :) Karadenizli olarak İstanbul da balık bulmak biraz zor oluyor ama olsun. Bulunca tadını çıkarmak lazım. Afiyet olsun :))

    YanıtlaSil
  4. Bende senin gibi hamsiden başka balık yemezdim ama 2. hamileliğimde levrek çupra falan yiyince hoşuma gitmeye başladıiŞimdi dört gözle zamanının gelmesini bekliyorum :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.