Salı, Haziran 14, 2011

Sling veya Bebek Taşıma Bohçaları

Bir önceki yazıma yaptığı yorumda soran Canan hanım için de anlatıyorum.


Hamileyken sling' leri ilk defa duymuştum. Hatta sipariş üzerine wrap slinglerden de yapmıştım. Bu yazımda anlatmıştım.


Bebek arabasının setinin içinden kanguru çıktığı için ayrıca o model sling almadım, onun yerine bebek biraz daha büyüdüğünde oturur pozisyonda kullanılabilecek slinglerden almıştım. Aslında bu şekilde çapraz takılan slingler bebek küçükken yatırarak da kullanılabiliyor ama Nil hiç hoşlanmadı onun içinde yatmaktan. Küçükken ne kadar denediysem de kullanamadım. Ancak şimdi gövdesini dik tutabildiği için oturur pozisyonda kullabiliyorum. Bende iki model var, Premaxx ve Slingo.



Premaxx

Bu modelde boyunu omuzdan ayarayabiliyorsunuz o yüzden farklı kişiler (anne de baba da ayarlayabilir) kullanabilir. Bebeğin poposuna ve sırtına gelen kısımları iplerle büzerek ayarlayabiliyorsunuz böylece bebeği daha iyi kavrıyor. Ürünün üzerinde fermuarlı yerler var, bunlar da kesinlikle kullanışlı oluyor.



Slingo Drop

Bu Premaxx' tan çok daha sade ve bence sade olduğu için de şık. Ama dümdüz bir kumaş olduğu için kendi ölçünüze göre alıp bir daha ayar yapamıyorsunuz. Bir de bebek küçükken popoyu yeterince kavramadığı için aşağı kayabiliyor. Biraz büyüdüğünde daha rahat kullanabileceğimi düşünüyorum.

Bu slingleri yeni kullanmaya başladım yazdığım gibi, genelde arabasını kullanıyorum. Ama geçen hafta slingo' yla bir alışveriş merkezine gitmiştim. (alışveriş merkezlerinde bebek arabasıyla asansör bekle falan çok zaman alıyor) Kısa bir işim vardı, onları bitirince biraz mağaza gezeyim dedim. Nil slingo' da uyuyakaldı :) Ne de olsa en rahat yerde taşınıyor. Onun için rahattı da uyuyunca benim için pek rahat olmadı çünkü kafası yana düştü, bacaklarını aşağı sarkıttı. Bir elimle kafasını desteklerken bir elimle de ayaklarını toplamaya çalıştım. Yani uyuyunca bebek arabasında olması çok daha iyi.

Elimde olsa hep kucağımda taşırım, bence bebeklerin anneleriyle ten teması kurmaya çok ihtiyaçları var. Ama işte merkezi bir yerde oturmuyorum ve her yere arabayla gitmem gerekiyor. Yine de kullanabileceğim her yerde kullanmaya çalışıyorum.

Premaxx' ı ise en yakın pazar günü kullandım oy vermeye giderken. Malum okullarda bir dünya merdiven olur, bebek arabasıyla gitmek imkansız. Onunla da rahat ettim.

Chicco' nun kangurusunu biraz daha küçükken kullanıyordum. (Doktor iki aydan sonra demişti) Yalnız o baya sırt ağrıtıyor, bir de bebek sıkılıyor büyüdüğünde.

14 yorum:

  1. Bebeklerin o tatlı ama şaşkın bakışları nasılda birbirine benziyormuş :)
    Çok şeker maşallah!
    Ben bunları hiç kullanmadım. Melisa'yı kucağa hiç alıştırmadım.Dışarıda ise ya bebek arabası
    veya direk arabadan ana kucağı ile alışveriş arabasına alıyoruz. Çünkü hepsi sonunda bel ağrısı yapıyor :/

    YanıtlaSil
  2. Ben kucağa alıştırma diye birşey olduğuna inanmıyorum. Nil bazen gerçekten kendi başına oynamak istiyor yere bırakıyorum, rahat ediyor. Şu ana kadar da hiç kucak diye ağlamadı. Bilmiyorum, bence bebeğin yapısıyla alakalı o.

    YanıtlaSil
  3. Çok özeniyorum slingoya.. inşallah kullanmak nasip olur ve rahat ederiz bebişimle...

    YanıtlaSil
  4. selamlar
    sizin de diktiğiniz wrap slingden slingoya; ergo baby den mei taiye cok geniş bir yelpazede sling sattığım bir sitem var. yuzlerce sling sattım ve annelerin geri dönusleri benim için çok onemli.

    buna dayanarak size şunu net olarak soyleyebilirim: tek omuzdan ziyade iki omuz ve bele eşit ağırşık yayan slingleri tercih etmeye çalışın. tek omuz slingleri uzun sure kullanamazsınız.

    ergo baby carrier, mei tai ya da slingo hug tru bir taşıyıcıyla artık bu aydan sonra daha rahat taşırsınız

    bebişinizi "aman ha kucakçı olmasın" demeden kalbinize yakın taşımaktan korkmayan bir anne oldugunuz için de tebrik ederim.
    cunku bence bebekler kucakta buyur.

    sevgiyle kalın

    http://www.sanalbebekmagazasi.com/

    YanıtlaSil
  5. Anneler için gerçektende çok rahat bence slingler...Nil Hanım'da pek bir rahat gözüküyo sanki fotoğraflarda zaten :D

    Yerim ben onu ve sevimli yanaklarını :)

    http://bubenimpartim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Selam,
    Bebiş çok cici inşallah hep mutluluklar sizinle olur. Anneler için büyük kolaylık. Bende oğlumda bolca kullanmıştım.

    YanıtlaSil
  7. ben o ayakları ısırmak istedim:)

    YanıtlaSil
  8. lacin hanım merhaba, hamile kaldığınızı ok dugum gunden beri blogunuzu acınca duygulanıyorum.. henuz evlenmedım bıle ama duygularınızı o kdar gecırıyorsunuz kı karsı tarafa.. hele sımdı bu sırın kızın fotolarını gorunce ınsanın hemen anne olası gelıyor.. masallah cok sevımlı saglıklı mutlu bır omur dılıyorum size.. sevgıler... nurdan

    YanıtlaSil
  9. sling bahane Nil'i görmek şahane :)

    YanıtlaSil
  10. Hamileliğinizden sonra sitenize girmek büyük keyif ;) ayrıca sling veya kanguru;)) kanguruyu ilk kez uçağa binerken kullandım inanılmaz rahat ettim cunku bebisim ağırlaşıyor ve taşımak kolları beli yoruyor uçakta bir omuzumda bebisin o anlık üst bas ve mama termizi varken bebisimi kucakta taşımak zor olucak diye kanguru kullandım ve inanılmaz rahat ettim sadece bebisim erkek olduğu icin cok onerilmiyor bu yüzden cok kullanamıyorum kısa süreli kullanımlar icin gercekten kolaylık ve cok keyifli;))

    YanıtlaSil
  11. Lacin kizin cok tatli masallah.ALLAH im esirgesin.Bende hulya hanima katiliyorum iki omuzunuca takilanlar daha rahat cunku bir tarafa yuklenmemis oluyorsun.Oglumda bir kez kullandim.Kizimda suana kadar hic kullanmadim 5 aylik oldu ama.Esim cok istiyor kullanmak ben tasimakta zorlanirim diye kullanmiyorum..Maxi cosi de arabaya goturmek iyi oluyor ve hollandada her yer ozurlu insanlara gore ve bebek arabalarina gore dizayn edilmis cok rahat oluyor..

    YanıtlaSil
  12. Lacin merhaba, yukarida Hulya da yazmis zaten. Benim henuz bebegim yok, ama uygun bir kampanya buldugum icin Ergo aldim. Zaten kullanici yorumlari da cok cok iyi, onde, arkada ve yanda tasima ozelligi var. Ayrica bele tokalarla baglandigi icin bebegin poposunun kaymasi diye bir durum yok. Cok minik bebekler icin ipek bocegi kozasi gibi bir aparati var, bebegi ona koyup oyle ergo'nun icine koyuyorsun. sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. yaa çok tatlı bir bebeğin var maşallah:)

    YanıtlaSil
  14. [...] özelliklerini okuyabilirsiniz. Bu yazımda da nasıl durduğunu [...]

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.