Pazartesi, Haziran 27, 2011

Assos' tan Döndüm


Bir haftalık tatil bitti, dün eve döndük.

Assos her zamanki gibi çok güzeldi. Deniz berrak ve soğuk, hava temiz, sessiz.. Gündüzleri çok sıcak olmasına rağmen gece hafif serinliyordu, rahat uyuduk. Yine sivrisinekler beni seçti her yerim sinek ısırığı içinde.

Nil ilk günler uykuyu neredeyse unuttu. O kadar insanın hele ki çocukların ve bebeklerin içinde oyundan geri kalmak istemedi sanırım, gündüz de gece de uyutmakta çok zorlandım. Sonraları biraz daha alıştı, saatlerini geçe sarkıtıp biraz daha rahat uyudu. Onun dışında çok mutluydu, benim kızım biraz sevgi arsızı. Herkesin kucağında o evden eve giderken çok eğlendi.

Bebekle tatil genel olarak biraz zor. Biz yazlıkta olduğumuz için rahattık, yemeği falan uyku saatlerine göre düzenleyebiliyordum. Hiç olmadı, ben sonra iki parça birşey yiyip topluyordum. Tabii eskisi gibi "aklıma esti denize gireyim" diye bir lüks yok. Nil' in öğle uykusunu uyuması ve birinin evde kalması gerekiyordu. Zaten bu sene de denize çok giresim yoktu, beş dakika yüzüp çıktım hep. Niyeyse çok üşüdüm bu seferinde.

Şu an için (anne sütü ve az ek gıda dönemi) tatil daha rahat tabii ki. (twitter' da ve yorumlarda bebekle tatil ile ilgili endişeleri olanlar vardı.) Bence 6 aya kadar tatil için en rahat dönem, hele ki biraz daha küçük olursa (3 aydan sonra gibi) çok daha iyi olur. Yerini daha az yadırgar, her yerde uyuyabilir. Ama kucakta durmamaya, yerde yuvarlanmaya ve emeklemeye başladığı zaman tatil daha zor gözüküyor. Yazlık varsa içerlerde yere bırakabiliyorsunuz ama otelde bırakamazsınız. Ancak yürüdükten sonra hatta 2-3 yaşından sonra, tuvaletini hallettikten ve herşeyi yemeye başladıktan sonra en rahatı gibi gözüküyor.

6 yorum:

  1. Laçincim hayatımın en güzel tatillerinden birini Alper 13 aylıkken yapmıştık biz ve hiç sorunsuz... Clup Alibey'de tatil köyünün merkezinde bir odaya onuşlanıp Alper'in uyumuna şaşırmıştık. Plajda mink bir şişme havuzun içinde oynadı, havuzda güneşlikli botunun içinde oturup bize eşlik etti :) Akşam 8'de pili bitip mışl mışıl uyudu...

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle katılıyorum.Anne sütüyle beslendikleri ve emeklemedikleri dönem en rahatı.Çocuk varmı yokmu pek anlamazsın .Bir keresinde kızım emeklerken otelde kalmak zorunda kalmıştıkta çok zorlanmıştım.

    YanıtlaSil
  3. valla ben de katılıyorum ama şu 2-3 yaş dönemine pek katılmıyorum, çocuğa göre değişir. biz dün bizim canavarla side'ye gittik, herşeyi yiyebiliyor ama etrafı gezip görcem diye ( nil'in uyumadığı gibi )yemek yemedi bizimki:) en güzeli 15 yıl sonra tatile çıkmak sanırım:)

    YanıtlaSil
  4. Canim nasil mutlu gozukuyorsun.Tatil iyi gelmis belli ki:)

    YanıtlaSil
  5. Suan biz de kadirgadayiz...bebikle tatil bence zor cunku oturamiyor basını tam tutamıyor 6 aydan büyük olsa oturabilir basını tutabilir . Uyku saatleri şaşmasın vs derken inanılmaz yorucu oluyor denize sokamiyorsun cok soğuk oturamiyor vs...ama bence..ben seneye süper olacağını düşünüyorum ...tabi bu sadece düşünce ;)) sevgiler

    YanıtlaSil
  6. :)) Sevgili Laçin, bende senin gibi düşünüyordum ama tahmin ettiğim gibi olmadı.Kızım büyüdü yürümeye başladı bu sefer deniz kenarında bir oraya koştur,bir buraya koştur aman düşecek ,aman kafeterya içinde üzerine sıcak birşey dökülecek korkusu, aman kalabalıkta kaybolur şeklinde yaz tatili geçti.Evet çokta haksızlık etmiyim birlikte denize girmek, herşeyin daha farkında olması başka bir mutluluk veriyor insana...
    Genel olarak yazlık içinde rahatlıyorsun ama dediğim gibi dışarıda pek birşey değişmedi.
    Sağlıcakla kal.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.