Perşembe, Ekim 14, 2010

Gri Leopar Hırka


Bu kumaş uzun zamandır dolabın bir köşesinde bekliyordu, çok beğenerek almıştım ama bir türlü kullanamamıştım. Bu ayki Burda' daki (ekim 2010) 130 numaralı modeli görünce kumaşı kullanmaya karar verdim. Kalın penye tarzı bir kumaş olduğu için dikişi çok zorlamadı, henüz overlok falan da yaptırmadım. Gerçi kumaş atmayacağı için aslında gerek yok, bu ara pek çıkamıyorum.


Modelin dikişi oldukça basit, sadece dört parçadan oluşuyor. Benim gibi yakalı ön parçalar katlandığı zaman temiz gözüksün isterseniz bu parçalardan iki tane daha kesin ve astarlayın. Diğer bölümlerin astarlanmasına gerek yok. Arka kısmı biçerken biraz daha uzun yaptım. Zaten kalıpta arka yandan ortaya doğru hafifçe uzayan bir model var ben onu biraz daha güçlendirdim. Bir de modelde kol çok geniş, hem koltuk altı hem de kol ağzı çok bol duruyor. Ben neredeyse 4 er cm içeri girdim ama yine de biraz bol. Prova yaparken dikkat edin.   
Bu model yünlü örme kumaşlarla da çok güzel olur, hatta biraz daha boyu uzun tutulursa manto bile olabilir bence. 

12 yorum:

  1. günaydın çok beğendim laçinn bide üstünde görsek :)

    YanıtlaSil
  2. Bayılıyorum bu salaş hırkalara. Bi de leopar olunca daha güzel olmuş. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. canm ben de patronunu çıkrdım ama kumaşa karar verememiştim, teşkr ederim dediğin kumaş türü güzel olur. sen de güle güle, sağlıkla giiy :))

    YanıtlaSil
  4. Çok şık olmuş canım,ellerine sağlık..Güle güle giy inşallah..

    YanıtlaSil
  5. merhabalar laçin hanım.Blogunuzu her sabah düzenli olarak takip ediyorum.Çok harika şeyler yapıyorsunuz. Size bir fikir almak istiyorum. 4 yaşında bir kızım var. Kızıma şalvar Daha doğrusu havuç pantolona benzer bir şalvar diktirmek istiyorum terzime. Acaba nasıl bir model dikttirebilirim sizin fikrinizi almak istedim.

    YanıtlaSil
  6. Bayılırım leopar desenine...

    YanıtlaSil
  7. Burdadan direk uygulanan nadir modellerden biri sanıyorum Gerçekten model çok hoşmuş .Tabi seçtiğin kumaş , olayı özelleştirmiş bence . Yine tarz bi hırka yapmışsın ellerine sağlık .

    YanıtlaSil
  8. yaaa kumaşlarına bayılıyoruuuum nereden buluyorsun bu kumaşları sırrını qaçıklarmısın lütfen :)

    YanıtlaSil
  9. Bütün olay hırkanın iki ucu, yakası nasıl dökümleniyorda yatıyor...

    YanıtlaSil
  10. bu modeli ben de çok beğendim burdayı aldığımda ama uygun kumaş bulamadığım için beklemeye aldım.uyarıların için teşekkürler.
    inşallah denerim ben de en kısa zmnda.
    güle güle giy...

    YanıtlaSil
  11. SÜPER OLMUS BUNUN KALIBINI SİTENİZE EKLEYEBİLİRMİSİNİZ ELLERİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.