Perşembe, Ekim 21, 2010

Çatlak Kremleri vs.

Hamilelikte çatlak oluşması birçok kişinin kabusudur. Kiminin 7.ayda oluşur, kiminin 9.ayda. Şunu herkes söyler ama : "çatlayacaksan ne sürersen sür yine çatlarsın" bir de eğer çatlamayacak bir cilt yapınız varsa ama siz hiçbir şey sürmezseniz çatlamasına sebep oluyor da olabilirsiniz. Aslında hiçbir krem %100 çatlak önleyici değil bence. 
Ben üçüncü aydan beri kullanıyorum (üçüncü aydan önce hem genişleme olmuyor hem de bazı uzmanlar masajın iyi gelmeyeceğini söylüyor) 
catlak_kremi


- Mustela Stretch Marks Double Action : 
Kolay sürülüyor, hafif bir kokusu var. (Aşırı mide bulantıları yaşayan bir arkadaşım bunu kokusundan dolayı hiç kullanamadı) 200 ml lik olduğu için uzun süre gidiyor. Bu benim ikinci kutum, görüldüğü gibi bitiyor. En fazla bir tane daha alırım. Toplam üç kutu tüm hamilelik için yetiyor yaklaşık olarak. 
Genelde Lierac Phytolastil de öneriliyor Mustela dışında. Fiyatları aynı yaklaşık olarak ama gramajı Mustela' nın yarısı. Bana pahalı geldiği için ben Mustela' yı tercih ettim. 
- erba organics foot & leg refresher
Bu benim aldığım bir ürün değil, sağolsun ikinci annem görünce almış. İçinde yoğun mentol olan bir bacak kremi. Özellikle çok yürüdüğümde kullanıyorum, hemen ferahlatıyor ve yorgunluğu alıyor. 
- Palmer' s Massage Lotion for Stretch Marks : 
Bu da ikinci çatlak kremim. Açıkçası bunu çok düzenli sürmüyorum. Arada aklıma gelince bunu da kullanıyorum, kakao kremi. (Gratis' ten almıştım) 

Sonuç olarak bazen unutsam da sürmeye dikkat ediyorum kremlerimi. Şu an tabii ki yok ama olmayacağına çok da emin değilim. (Annem kendi çatlaklarının ne zaman oluştuğunu hatırlamıyor maalesef. İkinci çocuktan sonra veya kırk yaşından sonra olma ihtimali daha fazla sanki. Ben küçükken deniz kenarında fotoğrafları var, öyle gözükmüyor hiç.)

15 yorum:

  1. ben de Kaan a 3 aylık hamile ile başladım sürmeye..
    Mustela kullanıyordum.
    çalıştığım için sabahın köründe süremiyordum. sadece geceleri sürebiliyordum.
    şimdi çatlağım neredeyse hiç yok diyebilirim. en azından biz görmüyoruz. hamilelikte 27 kg almamma ragmen üstelik!
    sadece krem etkili olmamıştır mutlaka ama genetik olduğunu da doğrudan düşünmüyorum. çünkü annemde çatlak var. belki 2 ve sonraki çocuklarla olabilir.
    sen yine de sür:)

    YanıtlaSil
  2. Laçin bende ilk hamileliğimde Lierac Phytolastil Jel kullandım.Az çatlaklar oldu ama belirgin değil.Diyorum ki belki daha fazla çatlayacaktı önceledi:)Bu sebeptende yine Lierac kullanıyorum.Bakalım ne olacak:))

    YanıtlaSil
  3. laçincim ben palmersla tamamladım hamileliğimi..Organik olanı tercihim oldu..5 ay kullanmadım, sonra ara ara sürdüm ta ki 6. ayda bir çatlak görene kadar.. Sonrası günde 3 kere palmers:) işe yarıyor kesinlikle, hatta hemen müdehale ettiğim için (kırmızıyken) o çatlağım bile geçti. (Eskiler aynen duruyor ama)
    Kesinlikle her anne adayına öneriyorum. sevgiler

    zerrin

    YanıtlaSil
  4. uf kesinlikle hamilelik kararından bile soğutan birşey şu çatlak işi.

    Umarım hiçç olmaz Laçin'cim.

    Genetik gibi geliyor bana annemde ablamda var mesala benim hiç kaçarım yok kuzu gibi bekliycem, umarım ben hamile kalana kadar krem üretilir:)

    YanıtlaSil
  5. umarım çatlamazsın canım benimde 9,ayıma kadar çatlağım olmamıştı fakat doğuma son bir hafta kala malesef karnımın alt kısımlarında çatlaklar oluştu bu aydan sonra muhtemelen karnındaki kaşıntılar çoğalacak olabildiğince nemli tutmaya çalış derim ben sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Fatma Sultan21 Ekim 2010 10:36

    Merhaba Canım,
    uzun zamandır hergün takip ediyorum seni.. Hamile olduğunu öğrenince de çok sevinmiştim.. Allah hayırlısıyla prensesini sağlıklı bie şekilde kucağına almayı nasip etsin inşaAllah :) bu sabahta blogunu açmadan önce keşke Laçin hamilelikteki tecrübelerini paylaşsa diye içimden geçirmiştim ki, çatlak kremleri ile ilgili yazını okudum, süper oldu.. İnternetteki her bilgi doğru çıkmıyor biliyorsun, insan güvendiği birinden tavsiye almak istiyor.. Teşekkürler paylaşımın için.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. lcheen merhaba bloğunu ilgiyle takip ediyorum başarılarının devamını dilerim..
    bende hamileliğim boyunca mustela kullandım ve bol bol su iç (su cildin elastikiyetini arttırıyor) ve oğlum 1 yaşına giriyor hiç çatlağım yok ( bu arada hamileliğim boyunca 20 kiloya yakın aldım tabii şu anda hepsini verdim :))

    YanıtlaSil
  8. Alman Hastanesindeki doktorumun tavsiyesiyle ben Lierac Phytolastil'i kullanmıştım. Çok da memnun kaldım yapısından falan ama dediğin gibi pahalıydı. Ve sanırım 8 yıl önce bu kadar çok seçenek de yoktu :( Benim vücudumda kilo alıp vermeden, ve hamileliğin son haftalarında oluşan bir kaç çatlak var ama görünür yerlerde değil çok şükür :((

    YanıtlaSil
  9. ben de hamileliğimin başından itiabren mustela kullandım. hiçbir çatlağım olmadı ama doğum yapıp da emzirmeye başladıktan sonra göğsümde hafif çatlamalar oluştu. bu sefer de mustelanın sadece göğüs için olan kremini kullanmaya başladım. 1 aydır kullanıyorum, çatlaklar zaten hafif ve kırmızı olduğundan epey yok oldu. yani hamilelikten sonra da mustela veya herhangi bir krem kullanmayı tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  10. süperrr bende kullanıyorum cok güzel bir krem....sitenizi cok cici arkadaşım söyledi bayıldımmm:)))) kokoşşş

    YanıtlaSil
  11. Benim ergenlik döneminde kalça ve bacak arkasında çok çatlağım oluştu ama hamilelik döneminde hiç yeni çatlağım olmadı. O yüzden "ne yaparsan yap çatlarsa çatlar" sözüne katılamayacağım:( Hamileliğimi öğrendiğim günden itibaren kakao yağı, buğdağ yağı, badem yağı karışımını düzenli olarak uyguladım.Son iki ay günde iki kere sürüyordum, çatlak oluşmasını engellemek için bence kakao yağı müthiş...

    YanıtlaSil
  12. laçincim bende lierac kullanmıştım.4,5 sene önce 6 kutusuna 400 lira vermiştim.
    sonuç:vücudum türkiye haritası gibi:(
    ve doğumdan sonra gördüm çatlakları.vücut şişken belli olmuyomuş
    umarım sende çatlak oluşmaz.çok sinir bozucu bi durum.çareside yok

    YanıtlaSil
  13. sevgili laçin,merhaba ben de kızıma hamileyken lierac phytolastili kullandım.hiçbir yerimde bir tane dahi çatlak oluşmadı.bu bakımdan denemiş biri olarak şiddetle tavsiye ederim.bebeğini sağlık ve hayırlarla kucağına almanı dilerim.sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. ben 7ci aya kadar kazasiz belasiz atlattim lacincim ama son 1 haftadir ka$intilarim cok artti. doktoruma soyleyince muhtemelen catlayabilecegimi ve daha bol kremlenmemi soyledi. ayrica eczaneden e vitaminli bir karisim yazdirdi. ben de normalde lierac kullaniyorum (yazin yurtdisina cikinca stokladim:)) ve 2cisi bitti 3cusune basladim. her gece olmasada badem yagida kullaniyorum. anliyacagin onumuzdeki 2 ay kasintilar devam ederse muhtemelen catlayacagim :/ hayirlisi diyelim :)

    YanıtlaSil
  15. merhabalar... ben de 3 aylıkken lierac kullanmaya başaldım normalde anormal çatlyan biriyimdir. kol altlarim çizgi çizgidir ama karnimda 35. haftaya giriyoruz tek bir çizgi bile oluşmadi mucize gibi bişi:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.