Cumartesi, Ekim 16, 2010

27.hafta

27.hafta kontrolümüz vardı dün. 
Bizim minik kız bir kiloyu geçmiş, geçen ay yarım kiloydu. Doktor söylediğinde ağzım kulaklarıma vardı, insanın tek düşüncesi onun sağlıklı olması ve büyümesi oluyor sanırım. Şimdiye kadar aldığım yedi kiloyu doktorum yine çok buldu, karbonhidratı azaltmamı söyledi. Bu da çok sevdiğim makarnadan vazgeçmem demek oluyor ki nasıl yaparım hiç bilmiyorum :((
Anneme göre hiç kilo almıyormuşum, kuş kadar yiyormuşum. Doktora göre tam tersi. Bana göre ise bir iştah açılması yok normalde de zaten herkesten biraz daha fazla yeme kapasitem vardı şimdi o kadar yiyemiyorum bile, fazla geliyor. Neyse bir şekilde halledeceğiz artık. 
Bu da altıncı ayımızı tamamlarken ben, birden kışı getirdim ama hava o kadar da soğuk değilmiş. Çıkarken fazla tedbirli giyinmişim.

[Ugg' lardan hoşlanmadığımı söylemiştim ama bu tarz botların farklı modellerini seviyorum. Üç sene falan soğuklarda giydiğim krem rengi markasız bir botum vardı bunu da yeni aldım Twigy' den. Kesinlikle çok rahat ama biraz daha soğuk hava istiyor. Bu hava için fazla geldi bana.
Twigy kampanyası limango' da devam ediyor, fiyatları çok uygun. ]

20 yorum:

  1. hiç 7 kilo almışsın gibi görünmüyor aslında.. ama doktorlarında vardır bir bildiği. dün benim de kontrolum vardı,toplamda aldığım 5 kiloyu benim doktorum da fazla buldu.. üstelik ben nerdeyse sadece meyve ile besleniyorum,yine senin azaltıp kısıntı yapabileceğin bir yiyecek türü var, ben havayla mı beslensem acaba :)

    YanıtlaSil
  2. bencede hiç kilo almamıssın gibi :)

    YanıtlaSil
  3. Kombinin cok sevimli, botlarina bayildim. Insallah bebisini saglicakla kucagina alirsin ve geri kalan hamilelik dönemi rahat gecer senin icin.

    YanıtlaSil
  4. cok harika gorunuyorsunnn:)
    sen doktorun dediklerini yaaapppp :)))

    YanıtlaSil
  5. merhabalar lacheen, öncelikle bebişin hayırlı uğurlu olsun :))
    sana iki sorum olucak,
    birincisi cashmere bi kırmızı kazağım var oldukça ince yapılı ancak temizlerken kolunda bi delik oldu,şimdi kazağı atmaya kıyamıyorum %100 kaşmir ama tadilat kısımında ne yapabilirm ki, yama gibi bişi yapsam yada dantel-güpür aplik mi koysam?
    ikinci sorum da yine bi kotum var atmaya kıyamıyorum, cepleri ip şeklinde atıklıydı, ipler takılıp kopunca bacağım görünüyor altına ne ile kapatabilirim. taba deri gibi bişi şık olucak ama deri yıkanır mı? ne yapabilirim.
    sevgiler
    melisa

    YanıtlaSil
  6. Sık sık bloguna girip gelişmeleri takip ediyorum, ne kadar tatlı bir anne olacaksın Laçin :) maşallah! Allah esirgesin.

    YanıtlaSil
  7. laçin maşallah güzel gidiyosun
    bende 28de 7kilo almıştım şu anda 32de 8oldu ve doktorum çok iyi gittiğimi her 1aya 1kilonun normal olduğunu söyledi az ama sık sık ye diyede tembih etti ki benim doktor biraz sıkıyodu bir de kilo almaya müsait olmamdan dolayı tırsıyoduk ama en çok 24-28 arası 3kilo alarak yaptım bir daha gittiğinde 2civarında olucak hihi:) biz bugün gördük hanfendiyi 2yi geçmiş tosun olarak doğacak bu hızla

    YanıtlaSil
  8. Canim cok tatli olmussun! ama kilon normal degil mi?27.haftada 7 kilo. tecrubem yok tabii ama:)bildigim kadariyla 10-12 kg gibi artisla bitirmek bekleniyor die biliyorum.

    YanıtlaSil
  9. tatlım bişey olmaz istediğini ye:) tabi ölcülü olmak kaydıyla. O şimdi 1 kiloyu gectiya bide bakmısın dogmuş:) sonra bide bakmısın yürüyor. Zaman öyle cabuk akıyorki inanamazsın.
    Coookkk tatlısınn:)

    YanıtlaSil
  10. ne kilosu yaa bazen drlar cok abartabilio:)

    YanıtlaSil
  11. kilo hamileliğin en büyük problemi ve doktorunuz haklı ne yazıkki.hamileliğimde bana yapılan bu uyarıyı dinlemediğim için hala üzülürüm.son 2 ayda 6-7 kilo daha alacağını düşünücek olursan 7 aya kadar ne kadar az kilo o kadar iyi oluyor.yinede en önemlisi bebeğin sağlığı..kolay ve sağlıklı bir hamileliği tamamlaman dileğiyle..

    YanıtlaSil
  12. bende 27 haftalık hamileyim 6.5-7 kg aldım bi kızımız olucak inşallah...botlarınız çok şık ama benim yaşadığım yerde henüz pek kış yok...bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim..sevgiler

    YanıtlaSil
  13. masallah diyorum oncelikle:)
    cok tatli bir anne adayisin.en guzel seyler senin ve bebeginin olsun ♥

    YanıtlaSil
  14. maşallah pek şeker duruyorsun, kız bebek anne güzelliğini alır derler ama eğer almış hali bu ise bu kızın annesinin maşallahı var demektir.7 kilo mu fazlaymış şaştım bu doktora doğrusu.millet ebru şallıyı topa tutyor işte gerçek hayattada az kilo ilem sağlıklı ilerleyen hamilelek görsün millet.kız bebek benim de hayalimdir.allah tüm isteyenlere versinb tabi önce onları seven birer eş:) ne demişler evli sonra mutlu sonra çocukluu:)botlar için ise: belki hava istiyordur da hamileyken vücut sıcaklığı bazı günler şaşıyor öyle bir günde fazla gelmiş olabilir.

    YanıtlaSil
  15. Bizde 23 haftalığız.Toplam 5 kilo aldım.Ama 4ünü son 1 ayda aldım:D. Dr banada bayağı bi kızdı:)Benimde aklıma acıkınca poğaça,börek vs geliyor.1. hamileliğimde toplam 10 kg almıştım ama bakalım ne çıkacak:))

    YanıtlaSil
  16. Canımm MAŞALLAH :) çok şekersiniz :)) Zaman azalıyor tiktak :)

    YanıtlaSil
  17. *seddosh: Ölçülerimi ben de takip ediyorum, karnım dışında öyle genişleyen bir yerim yok ama dikkat etmek lazım. Vücut hamilelikte garip bir şekilde kilo alıyor, sanırım sen az yesen de o ihtiyacını alıyor.
    *pembesinti: aldım ama :(
    *kartopu: İnşallah, teşekkürler
    *pelininstyle: Doktorumu hep dinliyorum zaten, kesin yapılacak.
    *melisa: teşekkür ederim.
    kazağına siyah dantel olabilir aslında, iki koluna birden koyabilirsin.
    Suni deriler yıkanabiliyor ama renk verebilir, baştan yıkayıp bir dene bence.
    *gamze: inşallah, çok teşekkürler
    *hersheyler: Doktor da bundan sonrası için endişeleniyormuş zaten :=) Aynı dönemde ben de 3 kilo almışım işte, demek ki genelde aynı oluyor. İnşallah ben de azaltabilirim bundan sonra. Neyse ki dediğin gibi kızlar büyüyor :))
    *arzusonmez: Sonlarda kilo alışı hızlanıyor maalesef. Son üç ayda toplam kilonun yarısını falan alıyorsun diyebilirim. Tabii bu genelleme.
    *mine: Zaten çok abartmıyordum ama birazcık daha dikkat edeceğim bundan sonra.
    *tuby: aslında abartmıyorlar. Sonrası için diyor, yoksa otuz kilo alsan da benim için problem değil diyor verecek olan sensin :)
    *müge'nin eğlencesi: MAalesef öyle. Ben uyarıyı dinliyorum, şimdilik öyle aşırı iştahım da yok ama açılırsa ne olur işte onu bilmiyorum. Tabii ki sadece o sağlıklı olsun insan başka şey düşünemiyor.
    *ecoşş: İnşallah, siz de sağlıkla kucağınıza alın
    *life is fashion: Çok teşekkürler, inşallah.
    *tarih84: Benim daha üç aya yakın zamanım olduğu için fazla, yoksa bir ay ileride bu kilo olsaydı iyi olacaktı herhalde. Teşekkürler
    *aygül: Zaten bir ayda çok kilo almak sorun oluyor, doktorlar onu sevmiyor. Benim de son 23-27 arası aldığım kilo 3 olunca zaten sorun oldu. Ara öğünleri hiç atlamamak gerek. İnşallah sağlıkla gelir seninki de.
    *styleistico: Evet az kaldı artık :=)

    YanıtlaSil
  18. amanın ne güzel olmuşsun öyle maşallah

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Laçin,
    Uzun zamandır bloguna bakmamışım,çünkü yeni öğrendim hamile olduğunu!Terik ederim!Umarım sağlıkla kucağına alırsın kızını:)
    Ben de hamileim,bir oğlum olacak:)Sanırım senden bir hafta gerideyim.Şu anda 26+4 günlük hamileyim.Bizim bebek de geçen hafta kontrole gittiğimi<de 930 gr.dı.Aynı şekilde ben de 7 kilo aldım,doktor fazla olduğunu ve biraz dikkat etmem gerektiğini söyledi:)

    YanıtlaSil
  20. Canım maşallah çok güzel bir anne olucaksın:) Bebek sağlıklı olsunda kilolar verilir bir şekilde hamilelik sana çok yakışmış canım:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.