Perşembe, Şubat 04, 2010

IFW Notları : Gamze Saraçoğlu "Müsvedde"

Bugün twitter' dan da takip edenlerin bildiği üzere Gamze Saraçoğlu defilesi için Santral İstanbul' daydım. 

Santral İstanbul yani eski Silahtarağa Elektrik Santrali benim okuduğum dönemde dönüşüm açısından oldukça popülerdi; saatlerce tartışırdık, herkesten ayrı bir fikir çıkardı. Zaten 2004 yılında İst.Bilgi Üniversitesi' ne geçmesinden sonra da benim hayran olduğum Emre Hocam' ın da içinde bulunduğu üç ünlü mimarın eli değdi bu güzel binalara. Bittikten sonra gidip görememiştim kısmet IFW' yaymış.

Gamze Saraçoğlu defilesini çok beğendim, hem bütün olarak (müzik, saç-makyaj) hem de detaylar olarak. "Müsvedde" adının nereden geldiği koleksiyondan rahatça anlaşılabiliyor. Kağıtların katlanmış veya buruşturulmuş halleri kumaşlarda hayat bulmuş. Kullanılan renkleri, kumaş kalitesini ve kağıt gibi oynanan kumaşları çok sevdim. Sizler için elimden geldiğince çok fotoğraf çektim, birkaç kategoride gruplandırdım.

KESİKLER :
Bazı modellerde eteklerdeki makas atılmış görüntüleri oldukça ilginçti. Hatta arkamdan bir bayan " Aa, kızın eteği sökülmüş" gibi bir açıklamayla durumu aydınlattı sağolsun :))

gamze_saracoglu2


SIRT DEKOLTELERİ

V şeklinde ve ensede birleşen yırtmaç şeklindeki sırt dekolteleri önden oldukça sade gözüken elbiselere ayrı bir hava katmıştı.

gamze_saracoglu1

OBİ TARZI KEMERLER

Obi tarzı (biraz daha ince) renkli deri kemerler feminen silüetleri vurguluyordu.
gamze_saracoglu3

RENKLER : Gül kurusu-bordo ve mavi birlikteliği. Düşününce pek sıcak bakmadığım bu ikili podyumda çok güzel görünüyordu.
not: İlk fotodaki gri trenchcoat u ve ikinci fotonun tümünü istiyorum, mankenin saç kesimi dahil :))
gamze_saracoglu4

OMUZ DETAYLARI
Yavaş yavaş tükenmeye başladığını düşündüğüm bu detayların Gamze Saraçoğlu' nun farklı yorumuyla bir süre daha hayatta kalacağını gördüm.

gamze_saracoglu5

2 yorum:

  1. Gamze Saraçoğlu defilesi hakkaten beğenildiği kadar varmış.Sırt dekoltesi bana hep daha vurgulayıcı gelmiştir ;)

    YanıtlaSil
  2. İlk agızdan detaylar süper !

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.