Pazartesi, Şubat 15, 2010

Elvin Tekstil : Farklı Perdeler

Bir süre önce Elvin Tekstil ürünleriyle tanıştım. Blogumda fazla değinemesem de bazen mimar tarafım ağır basıyor, yeni ve farklı dekorasyon ürünleri ilgimi çekiyor. 
Elvin Tekstil de genelde yurtdışına ihracat yapan 50 senelik bir firma. Son 22 yıldır da perde üretimi yapıyor. Ürünleri birçok ülkenin lüks otel ve konutlarında kullanılıyor.



En sevdiğim yönü ise tasarıma çok önem vermesi. Perdelerde farklı kumaşların kullanımı konusunda birçok ilke imza atmış, böylece 2008' de Red Dot tasarım ödülünü almış. Bir de çevre dostu bir ürün çıkarmışlar, Green Guard adını verdikleri yıkama gerektirmeyen perdenin özelliği şöyle anlatılıyor : 

Gün ışığı ve gün ışığına eşdeğer suni ışık altında ortamdaki oksijen ve su buharını kullanarak üzerinde oluşan yağ, çay, kahve, şarap, meyve suyu ve sigara isi vb organiklekelerin herhangi bir yıkama işlemine tabi tutulmaksızın kumaş yüzeyinden uzaklaştırılması ile kumaşın kendi kendini temizlenmesini ve ortamın havasının temizlenmesini sağlayan, antimikrobik özelliğe sahip GREEN GUARD, Elvin Tekstil Laboratuarlarında geliştirilen patentli bir üründür. Yurt içi ve yurt dışında benzeri bulunmamaktadır.

Green Guard ürünleri ile de yine 2008 yılında Elle Decor dergisinin düzenlediği Uluslararası Edida Tasarım yarışmasında kumaş kategorisinde Türkiye 1.si seçilmiş.


Elvin Tekstil' in Elvin, Chanan Designs, Sade ve Elvin Kids diye dört koleksiyonu bulunuyor. Ürünleri Modoko' daki Prestij Tekstil' de görme fırsatı da yakaladım. Özellikle Chanan' daki bazı ürünler klasik ve dömi-klasik dekorasyonlarda mobilyaların ihtişamını perdelere taşıyor. Gerek fon perdelerde gerekse tül çeşitlerinde çok hoş seçenekler var. Avangart bir abiye elbise olabilecek kadar özellikli kumaşlar var koleksiyonlarında. 
Modern dekorasyonlar için ise daha sade ama farklı ürünleri mevcut. Dekorasyonda çok sade bir tarzım olmasına rağmen doku ve renklerle oynamayı seviyorum. (Salonumda toprak-kahve tonları ve teak masif mobilyalarla fıstık yeşili tonlarında tül ve kumaş perde kullanmıştım.)


Ben evimi döşerken niye haberim yoktu diye de hayıflandım açıkçası, artık evimi yenilersem kullanacağım.

Yeni evlenecekler ve evini yenileyecekler için farklı tasarımlar kullanmak istiyorlarsa Elvin Tekstil ürünlerine bakmalarını öneririm. 

www.elvin.com.tr adresindeki iletişim/satış noktaları bölümünden 
size en yakın satış yerini bulabilirsiniz. 

6 yorum:

  1. Ben de önceki sene perdelerimi diktirirken seçtiğim kumaşların markalarının Elvin olduğunu fark etmiştim ama marka hakkında falza bir bilgim yoktu. Ama sade ve şık kumaşları var ve yaklaşık 1,5 yıldır kullanıyorum yıkarken-ütülerken-kullanırken hiçbir sorun yaşamadım:)

    YanıtlaSil
  2. geçtiğimiz aylarda arkadaşımın yatak odasını ve salonunu yeniledik, naçizane fikirlerimle ben destek oldum. elvin'i bursa'da kalite ödülü alırken tanımıştım, ilk iş oraya gittik. bazı ürünleri sadece size özel dokuyorlar, öyle güzelleri var ki, karar vermede çok zorlandık. şimdi sıra benim salona geldi ki ben de Elvin'den almak istiyorum, karar verebilirsem seçip yaptıracağım...

    YanıtlaSil
  3. Elvin Tekstil'in urunleri ile ilk kez evimin perdelerini degistirirken bir arkadasimin tavsiyesiyle tanistim. Her zevke hitap edebilen farkli urunleri var gercekten. 2 yili gecmesine ragmen hala problemsiz kullanmaktayim. Hatta bazi kumaslar abiyelik kadin ust giyim icin bile kullanilabilecek guzellikte.. Tavsiye ederim..

    IStanbul / Can

    YanıtlaSil
  4. Lacincim selam, bugün seni Medical parkta gördüm geçmiş olsun çok yolunda mı herşey ? Hastane ortamında ve benimde muayem vardı acelem olduğu için konuşamadım merakta ettim seni umarım yolundadır herşey kendine çok dikkat et yorgun gozukuyordun sevgilerrr çokkk..

    YanıtlaSil
  5. *aslı: Ben de kullanımının da rahat olduğunu duymuştum, sen de güle güle kullan.
    *evren: karar vermek zor gerçekten, çok çeşitli ürünleri var.
    *can: aynı fikirdeyim.
    *the queen of dreams: evet bir rahatsızlığım var, sana mail attım.

    YanıtlaSil
  6. geçmiş olsun laçin,ben elvin tekstilin istabulda mağazası yok sanıyordum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.