Cumartesi, Ocak 23, 2010

Uzun bir Kozmetik-Bakım Yazısı Lush ve Avon

Bazen "bunu yazayım" diye düşündüğüm konuları bir türlü toparlayıp yazamıyorum. Hele bu ara devamlı birşeyler çıktı; problemler, koşturmalar...Sonunda hepsini hallettim, artık zaman ayırabileceğim gibi gözüküyor.
İki konuyu bir araya topladığım için biraz uzun bir kozmetik-bakım yazısı olabilir, uyarıyorum :))

lush_urunleri
İlk konu : Lush Ürünleri
Lush ürünlerinden daha önce burada bahsetmiştim. Devamlı bakıp koklayıp çıktığım, zaman zaman numuneler alıp denediğim bir markaydı Lush. Sonunda yorumları okuyup bir kısmını denediğim ürünlerden aldım.

1. Snow Fairy : Yılbaşı koleksiyonunda çıkan bir duş jeli bu. Zaten müdavimlerini burada ve şurada okumuşsunuzdur. Kokusu muhteşem, meyveli sakız gibi kokuyor.
2. Celestial Nemlendirici : Bu üründen numune alıp denemiştim, alerji gibi bir şey yapmayınca tam boyunu almaya karar verdim. Hep yazıyorum ya cildim çok kuru diye, Avon' unki ve Body Shop' un E vitaminli serisi havalar soğuyunca bana yetmemeye başladı.
Bu nemlendirici oldukça yağlı ve badem yağı içeriyor. Benim için çok iyi ama normal ciltlere fazla yağlı gelebilir. Cilt bakım ürünlerinde öncelikle numune alıp denemenin daha iyi olduğunu düşünüyorum.
3. Angels on Bare Skin : Bu peeling içerikli bir temizleyici. Ama yine içinde badem yağı olduğu için yağlı ciltlere uygun değil. Bir de yoğun bir lavanta kokusu var, bazıları için rahatsız edici olabilir. Bu ürünü hergün kullanmıyorum, ama cildi çok iyi temizliyor ve yumuşacık yapıyor.
4. Jumping Juniper Şampuan : Saçımı kısa kullandığımdan beri arındırıcı bir şampuan arıyordum. Eskisi gibi röfleli değil ya saçım artık, iki ayda bir falan kendim boyuyorum o yüzden de hiç yıpranmıyor. Ama saç kısa olunca çok temiz olması gerekiyor, uzun saç gibi ikinci gün toplu gezeyim diye bir lüksünüz olmuyor çünkü. Bu yüzden de denemediğim şampuan kalmadı. Komili şampuanı bile denedim, normal saçları bile yağlandırıyor hem de yağlı saçlar için olan şampuanı. Buraya hiçbir markayla ilgili kötü birşey yazmak istemem ama kullanıp da memnun kalmadığım birşeyi de sevdim diye yazamam. Komili maalesef çok kötü, koca ambalajıyla duruyor şimdi banyoda maalesef  kullanılacak gibi değil.
Neyse, Jumping Juniper yağlı saçlar için arındırıcı bir şampuan. Bulaşık yıkarken hissedilen gıcır gıcır sesi saçlarınızı yıkarken hissedebiliyorsunuz. Bu da hafif baharatlı kokuyor. Tek problemi kullandıktan sonra muhafaza etmek. Ben çözümü plastik bir kutuya koymakta buldum, kullandıktan sonra kağıt mendille nemini alıp kutuya koyuyorum. Eğer ıslak bırakırsanız çabuk tükendiğinden şikayet edilmiş Lush' ın sitesindeki yorumlarda.

avon_urunleri
İkinci Konu : Avon makyaj ürünleri
Aslında Avon kullanayım diye bir düşüncem yoktu, daha önce sadece üç-dört ürününü kullandım o yüzden markanın tüm ürünleri hakkında bir fikrim oluşmamıştı. Bloglar arasında gezerken neyim varsa satıyorum adlı bir bloga rastladım. Kendisi bazı ürünleri almış kullanmadan da satma ihtiyacı duymuş, birkaç ürünü birleştirip set halinde satışa sunuyor. Almak istediğiniz ürünü mail attığınızda gitti gidiyorda size satış açıyor. Tabii ki fiyatları çok uygun, mutlaka bir göz atın.
Ben de kendisinden bu ürünleri almıştım: (bir ayı geçti herhalde)

1. Fuşya Renk Oje : Rengine bayılıp aldım, güzel.
2. Lila Rimel : Henüz kullanamadım, renk verir mi bilmiyorum. Kalemle uyuyordu :)
3. Lila Kalem : Mor-mürdüm ve lilayı giyimde kullanamasam da göz makyajında seviyorum.
4. Kırmızı Ruj : Şu ortası nemlendiricili olanlardan, sürümü rahat ve klasik.
5. Marimekko allık : Hafif pembe renk veriyor, azıcık ışıltıları var. Hafif allık kullanacağım zamanlarda iyi oluyor.

14 yorum:

  1. alışverişin çok güzel gerçekten ,
    avonun mor rimelini ben kullanıyorum
    Rimel güneşte belli oluyor ve kirpikleri kazık gibi yapıyor.
    Ama yinede sürdüğün zaman çok güzel renk veriyor..:D
    güle güle kullan..:D:D

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle laçincim komilinin şampuanından bende şikayetçiyim gerçekten kuru saçı bile normal yağlanma süresinden daha kısa bir sürede yağlandırıyor.marimekko rengi filan hoş hafif ama bende neden bilmiyorum alerji yaptı.allığı sürdükten 1 saat sonra yanaklarımda kırmızı kabarcıklar çıktı oyüzden kullanmayı bıraktım.güle güle kullan cicilerini:)

    YanıtlaSil
  3. Lush ürünlerini gereksiz pahalı buluyorum ben nedense, bir şeye doğal etiketi yapıştı mı zaten fiyatı 3 katına çıkıyor, benimde cildim çok kuru, yves rocher2ın bi kremini ve bebe2nin holiday skin'ini kullanıyorum, çok memnunum kesinlikle tavsiye ederim. Avondan gecen yıl bir krem seti almıştım, vücut kremi tüylenme yüz kremi de sivilce yaptığından beri oriflame kullanıcısıyım :)

    YanıtlaSil
  4. Canım Lush hakkında yorumlarına yer vermen çok iyi olmuş =)

    YanıtlaSil
  5. güle güle kullan canım
    şampuanı önermiştin bir ara ben de deniycem aynı dertten muzdaribiz ben de bütün şampuanları denedim bir tek şu anda hep dediğim jften memnunum saçlar kısa sabah yıkıyorum akşama yağlanıyor:(

    YanıtlaSil
  6. gülegüle kullan laçincim.

    lila rimel bende de var, siyah rimelin üzerine hafif renk veriyor, kullanması çok keyifli :)

    YanıtlaSil
  7. lush un ürünlerini bende denemek istiyorum merak ediyorum uzun zamandr fakat bi türlü tanışamadım kendileriyle :)

    takibinizdeyim. sizi de bloguma beklerim.

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. ii günlerde kullan. lushun big'ininde methini duydum ama cesaret edemedm almaya. bende uzun süredir uygun bir şampuan arıyorum. Arındıran, temizleyen ve hemen saçı kirletmeyen:)

    YanıtlaSil
  9. snow fairy gerçekten muhteşem, insan kendini çok iyi hissediyor onunla duş alınca ^_^

    celestial'ı bilmiyordum ama sanırım tam ihtiyacım olan şey. benim de cildim (özellikle yanaklarım) çok kuru ve pul pul oluyor o_O lush'a bir sonraki gidişimde kesinlikle almam lazım.

    hepsini güle güle kullan ^_^

    YanıtlaSil
  10. Laçincim, Jumping Juniper Şampuan acaba senin saçına iyi geldi mi ? Ablamın saçları çok yağlı. Eğer işe yarıyorsa ona alıyım bari üzülüyorum valla sabah yıkıyo akşama yağlanıyo saçları..

    YanıtlaSil
  11. Avon markayı önceden kullanmış biriyim. Yanlız kullanılan ağır kimyasallar nedeniyle artık pek tercih edilmiyor gibi yani en azından çevremden duyduklarım bu. Oriflame ürünlerinin daha doğal olduğunu öğrenince kullanmaya başladım sonuçtan gayet memnunum..
    Siz böyle bir şey yaşadınız mı?

    YanıtlaSil
  12. Buarada söylemeden geçmeyim benimde vücudum özellikle bacaklarım inanılmaz kurudur. Tavsiye üzerine şuan Neutrogena nın susam yağı nı kullanmaya başladım. Sadece nemlendirmek dışında birtakım pürüzleri de yok ediyormuş. Yeni başladım ama şuan için oldukça iyi..

    YanıtlaSil
  13. sanırım o avon kırmızı rujun ortasında dolgunaştırıcı olması lazım.ben öyle görüp almıştım katalogdan rengi çok şeker.

    güle güle kullanınnn hepsinii

    YanıtlaSil
  14. *mrw: teşekkürler. Avon'un rimelini güneşli havalara saklayayım o zaman.
    *merve: makyaj malzemeleri alerji yapabiliyor maalesef.
    *noranıngemisi: Aslında ben de doğal ürünlere biraz temkinli yaklaşıyorum, yazıyorlar da doğruluğu kesin değil bence. Ama aldıklarımdan memnun kaldım ben.
    *april: Ben almadan önce uzun süre yorum aradığım için yazmak istedim.
    *hersheyler: Bir dene bence, gerçi herkeste aynı etkiyi göstermez ama kullananların çoğu memnun.
    *ırazca: teşekkür ederim, deneyeceğim rimeli :)
    *mor kelebek: teşekkürler
    *yetenek-sizin: Jumping Juniper' ı tavsiye ederim, bir de çok uzun zaman gidecekmiş gibi gözüküyor şimdilik.
    *hesionka: değil mi, snow fairy misss :)) celestial' ı öneririm o zaman sana, güzel nemlendiriyor.
    *cigdem: bana iyi geldi, şu an kuruma ve yıpranma problemim olmadığı için krem kullanmıyorum. Ama uzun saçlarda açma problemi yaratabilir, çok arındırdığı için sertleştiriyor biraz.
    Denesin derim ablan.
    *bitter: Ben avonun çok ürününü kullanmadım henüz ama oriflame' i hiç bilmiyorum.
    Neutrogena' nın o ürününü biliyorum, süper olmasa da iyi bence de
    *çeçen kızı: nemlendirici demişim değil mi o bölüme :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.