Cuma, Ekim 16, 2009

Kanatlı Kolye DIY (?!) :=)

Yazıma başlamadan önce bu yazının çok öğretici bilgiler içermeyeceğini ama yoğun olarak kinaye, alay içerebileceğini söylemem gerekiyor, bir anlamda kendimle dalga geçmek ve eleştirmek için yazıyorum ÇÜNKÜ :
- Şu DIY teriminin keşke Türkçe bir karşılığı olsa, kendin yap' ı kullanıyorum ben bazen ama o da aynı anlamı ifade etmiyor. Bir de DIY (do it yourself) o kadar evrensel ki, her dildeki sitede bu terim kullanılıyor.
- Herşeye "hadi mukavvadan süt yapıyoruz bugün" kıvamında yaklaşıyorum ya bazen emin olun kendimi okuyunca kendime sinir oluyorum ama bunun başka bir yolu yok maalesef.
- Yapılış aşamalarını fotoğraflarken bazen o kadar abartıyorum ki en küçük şey için bile ayrı fotoğraf çekiyorum. Sonra sadece o konuyla ilgili 30 fotoğraf olunca sadece çok elzem olanları kullanıyorum.
- Genel olarak herhangi birşeyin yapılması anlatım ve yazımının dörtte biri zamanda falan çoktan bitmiş oluyor.
Kanatlı kolye yapımı da dünyanın en kolay diy' lerinden biri olarak tarihe geçebilir. Lütfen yargılamayınız amaç eğlenmek :)) Bir de merak ediyorum takı kurslarında falan böyle mi anlatılıyor acaba? :))



1. Öncelikle malzemelerimiz : Kanatlı kolye ucu (iki yanında deliği olmalı) ona uygun zincir, papağan (açıp-kapatma aparatı), dört adet halka, yan keski ve ince uçlu pense.
2. Zincirimizin boyunu kendimize göre ayarlayıp aynı boyda iki parça kesiyoruz ve bu zinciri kolye ucuna halkalar vasıtasıyla geçiriyoruz.
3. Zincirin açıkta kalan ucunun birine papağanı diğerine sadece halkayı takıyoruz.
4. Bitmiş kolyemize hayranlıkla bakıyoruz.



Bunu baya baya yazı olarak girdiğime inanamıyorum... :))

15 yorum:

  1. Ucundaki kanat güzelmiş..Güle güle kullan, bunu da nasıl yaptığını merak edenler çıkardı eminim :)

    YanıtlaSil
  2. ama çok güzel olmuşlaçincim ellerine sağlık:)
    evet takı kurslarında da aynen böyle anlatılıyor:)

    YanıtlaSil
  3. Hee cidden ya bunu da yazdın ya :) Valal bazen her ayrıntıyı izah etmekten benim içim şişiyor cano, güle tak kanatlan artık bunca kanat aksesuar varken uçmasan olmaz muhah

    YanıtlaSil
  4. Aynı malzemeden bende de var. Öylece kenara attığım birşeydi boynunda görünce bayıldım, çok yakışmış.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. akıllı bıdık:) sen yapabildiğin için doğal ve normal geliyor, bak şahsen benim işime yaradı bu açıklama ve fotoğraflar:) pek de güzel olmuş güle güle tak:)

    YanıtlaSil
  6. :))) gülümsettin gece gece alem kız bu ya...inan inan bu sensin doğallık bu işte ...adına ve boynuna yaraşmış lacheenimizin ellerine sağlık...sanada bu ismi kim koyduysa aklına ve yüreğine sağlık ...

    YanıtlaSil
  7. Kendine haksızlık etme bence, çok bakılası bişiy olmuş bu ;D

    YanıtlaSil
  8. Ben yeni bir blogcu olarak bazen konu bulmakta sıkıntı çekebiliyorum ya da sizleri okuyunca niye bunu ben yazmadım diyebiliyorum. anlatacağım senin hayatın artık blog olmuş yani bu işe cidden gönül vermişsin bu bence seni akıcı ve takip edilebilir yapıyor.

    YanıtlaSil
  9. hahaaha valla çok güzel anlatmışsın eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. Slm lacin seni bayadir takip ediyorum cok guzel seyler yapiyorsun,gercekten harikasin umarim bende birgun blog acarim yaptiklarimi paylasirim coktandir aklimda ama useniyorum dermisim:))sana basarilar dilerim bu arada kolyen cok guzel.(ask-i memnun son bölumundeki bihterin tisörtunu görunce sen geldin aklima dedimki lacin bunu kesin yapar)

    YanıtlaSil
  11. *haydins: Yok buna herhalde çıkmazdı, çok belli çünkü :)
    *c-bell: hiç kurs insanı olmadığım için merak ediyorum gerçekten.
    *stil direktörü: sen anlamışsındır niye yazdığımı :)) iki kolye daha bulursam kesin uçacağım artık.
    *banu: teşekkür ederim.
    *mermaid: işine yaradıysa ne güzel, bazen anlamıyorum çünkü yazdıklarımın işe yarayıp yaramadığını.
    *nur: ismimi annemle rahmetli dedem koymuşlar ansiklopediden bulup :)
    *antigone: yok canım basit birşey işte
    *tosbagalar: aslında çalışırken de bu şekilde yazmaya çalışıyordum ama bu kadar vakit ayıramıyordum tabi ki. Bu kesinlikle vakit ayırmakla alakalı.
    *duygu: teşekkürler
    *mehtap: blog açmak işin en kolay tarafı gerçekten bence üşenme. Bihter'in tshirtünü gördüm ama içinden çamaşırının görünmesinden çok hoşlanmadım, belki farklı şekilde yapılabilir.

    YanıtlaSil
  12. Evet çok basit ama malzemeyi bulmakta asıl marifet. Bayıldım ben, üstelik bakırın rengi de çok hoş.. Güle güle kullan canım..

    YanıtlaSil
  13. Hee ya :) Mesaj alındı bebem

    YanıtlaSil
  14. ben daha yeni takibe aldığım için, eski yazılarını da okuyorum, dıy için ben arada bi hatta çoğu zaman blogumda kiky kullanıyorum ( kendi işini kendin yap) :D kolye süper olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.