Pazartesi, Temmuz 20, 2009

Yoruldum


Bodrum'dayken ve buralardan uzakken düşündüm taşındım ve bazı kararlar verdim. En kısa zamanda mimarlığa dönmek için çalışmalara başlayacağım. Biliyorum, inşaat sektörü hala krizde ve benim iş bulmam aylar alabilir. İçimi dökmem gerekiyordu o yüzden yazıyorum.


Şu ana kadar yaptığım herşeyi çok heyecanla yaptım. Kargoya paketi verirken "acaba beğenecek mi" diye gönderdim her seferinde. Paket gittiğinde ise bir haber bekledim. En mutlu olduğum an ise bir mail ya da telefonun teşekkür içerikli olmasıydı. Ama bu süreçlerde tek başıma olduğum için (terzimden yardım alsam da) yetiştirme stresini yaşadım.


Üstelik benim işe dönüştürmeye çalıştığım hobimin mesai saatleri 09:00-24:00 arasıydı. Tabi ki istediğim saatte istediğim şeyi yaptım ama genel olarak her siparişe yetişebilmek için haftaiçi dışarı çıkmadan önce bile bazı şeyleri ayarlamam gerekti.


Hem evde oturup hem evle ilgilenememek çok yordu beni. Çünkü gerçekten bütün vaktimi aldı ve maalesef bu vakitlerimi ben hiçbirşeye dönüştüremedim. Hala içimde onu da yapsam, bunu da yapsam düşünceleri var. Ama bir mimar olarak evde oturuyor olmak ağrıma gitmeye başladı artık. Evden çalışsam da kazandığım birşey olmadığı için evde oturuyorum, işin özü bu. Tabi ki istediğim şeyi yapmak herşeyin üzerinde ama artık dayanamıyorum.


Keşke herşey iyi gitseydi ve ben yine birşeyler üretmeye devam etseydim.


Bu ara birşey dikebileceğimi ve üretebileceğimi de zannetmiyorum, lütfen beni anlayışla karşılayın. Birşeyler tasarlayıp üretme sürecimde bazı olaylar beni çok üzdü ve yordu. Sanal ortamda sadece fotoğrafla satış yapmak çok zor. Ki ben kıyafet çalıştım bir de, hem de provasız! Tabi ki sorunlar çıktı ve herkes bu sorunları anlayışla karşılamadı. Çoğu zaman zararla kapattım.


Yani şunu anlamış bulunuyorum ki, ilhamlarım geri geldiğinde yine birşeyler yapacağım ama bu şekilde değil. Gerçekten çok yoruldum...

56 yorum:

  1. şu anda yazını okurken ne kadar mantıklı bir karar verdiğini düşünüyorum. kesinlikle mimarlığa dönmelisin. çok becerikli ve çok hoş bi bayansın istediğin heryerde rahatlıkla iş bulabilirsin. bunlarıda hobi olarak devam ettirebilirsin..ben çalışan bi bayanım aynı zamanda hobi olarak bişeyler yapmakta ve yazmaktayım. emin ol böyle daha mutluyum. öbür türlüsü olsun istemezdim. iş ortamındada çok iyi yerlere gelebilecek tarzdasın unutma.

    YanıtlaSil
  2. laçin,
    Bu yazını okuyunca inanki sevindim.Senin bir mimar olarak bu şekilde hobini işe dönüştürme çabanı yargılamadan sadece uzaktan seyrediyordum.İnanki türkiyede senin gibi ,benim gibi ve diğer yüzlerce üniversite mezunu iş sahibi insan var ve mesleklerini yapamıyorlar.Bu şekilde markalaşmaya çalışmak sadece seni yorar ve gitgidede kendi mesleğinden uzaklaşırsın.Senin durumunda olan biri olarak ben birkaç şey deneyip iş aramaya başladım.Umarım istediğin gibi bir iş bulur ve kariyerini daha profosyonel olarak devam ettirirsin.

    YanıtlaSil
  3. Lacheen'cim yazını okuyunca gerçekten çok üzüldüm, insanların senin emeğine saygı göstermemesine ve bu işin sanal ortam aracılığıyla yapıldığının farkına varamamalarına. Ama bence sen yine de kendini hiç üzme çünkü çok güzel şeyler yapıyorsun ve kendini her geçen gün yeni şeylerle besliyorsun.
    Tabiiki de mimarlığa dönmek istiyorsan ve gönlünce bir iş de bulabilirsen süper olur ama lütfen ilham perilerini sakın kaybetme, ürettiklerini bizler hep görmek istiyoruz.
    Kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. aslında sana geçer.. diye başlamak istemiyorum ama inan bana geçici bi durum bu bundan 9 sene önce okulu yeni bitirdiğim sene evlendim büyük bi gazetenin reklam bölümünde çalışıyordum fakat eşlerin aynı müessesede çalışamaması sebebiyle ayrılmak zorunda kaldım resim bölümü mezunuydum hemen öyle kolay iş bulunacak bi alan değil ve ben bu süreçte çeşitli eğtimler aldım moda tasarımı hızlı okuma çeşitli pc programları evliliğimiz boyunca iş arıyor boş durmamakla birlikte takı yapıyordum kendime ve ufak ufak dışarıya ne mi oldu6 senelik evli olduğum zaman profesyonel bi takı tasarımcısı sipariş resimler yapan bi ressam iyi bi kitap okuyucu ve hatta başka birsürü tasarım yapan bi neödüğü belirsizdim ne ev hanımı ne çalışan arafta bi yerdeydim çocuğum oldu şimdi gayet iyi bi firmada moda tasarımcılığı yapıyorum 9 sene sonra...mail adresimi ekle istersen konuşabiliriz

    YanıtlaSil
  5. hayırlısı laçinciğim.
    tüm çabalarını büyük bir takdir ile izledim.sakın olmadı diye üzülme, neler yaşadığını tahmin edebiliyorum.ama unutmaki bunları yapmayıp (kriz olmasaydı bile) kendi işini yapsaydın hep içinde ukde kalcaktı ''neden tasarımla ilgili bi şeyler denemedim'' diye.ayrıca emek verdiğin her konu yaşamının bir yerinde yüzünü güldürecektir inanki.yani ''iyiki o zamanda bunları yapmışım ''diyeceksindir.İnşallah hayırlısı olur, sen yinede bu işlere küsme ve umarım iş yaşamında tahmininden daha heyecan verici bir kariyer yapabilirsin.bloğunla yaşamlara kattığın rengi yok sayma.benim gibi bir tembelin bile dikiş makinası almasına vesile oldun ve ben onunla bebişime çok cici aksesuarlar hazırlayabildim mesela ;)iyi dileklerim seninle, sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Günaydın:) Hoşgeldin Laçin:) Çok haklısın! Yıllarca eğitimini aldığın mesleği yapmak istersin tabiki. Aslında çok güzel şeyler orataya çıkarıyorsun. Gerçekten çok yetenekli ve başarılısın! Belki seni hayal kırıklığına uğratacak şeyler olmuştur ama yine de yılma! Zaten sen istesen de bırakamazsın, içinden gelen birşey bu:)
    İnşallah en kısa zamanda dilediğin gibi bir iş bulursun ve bir yandan da üretmeye devam edersin:))) Senin için en iyisi olsun;)

    Sebla

    YanıtlaSil
  7. Laçin merhaba,
    Dünyada bir kriz yaşanıyor ve bu kriz malesef ülkemizde de var. Bu krizde adam akıllı bi iş bulmak gerçekten zor. Mesela bazı iş yerleri çalışanlarının maaşalarını yarıya düşürdü, çalışmak istiyen devam etti istemiyen ayrıldı ama ayrılanlarda işsizler kesimine katıldı :(. Benim temennim bu krizin en kısa sürede bitmesi ve işlerin açılması.
    Laçin, benim çok inandığı bir şeyi baylaşmak istedim. Eğer bir şeyi çok istersen olur ve senden iş bulmayı çok istiyorsun ve olacakta inanıyorum. İnşallah en kısa sürede iş bulursun.

    YanıtlaSil
  8. yaklaşık 1,5 aydır takibindeyim seni bulmuş olmaktan mutluyum.Paylaşımların için teşekkür ediyorum blog akımına kapılmamda önemli etkisi olanlardan birisin :) kendi kurduğum amatör blogumda da buna değindim(daha bebek :) ) Birşeyler üretmeden yaşayabilen Laçin olacağına ben inanmıyorum şimdilik enerjini becerini ilgini güzel mesleğine yansıtma kararına elbette saygılıyız ancak bizleri güzel paylaşımlardan mahrum etmeyeceğine ben çok eminim :))
    Kararların hep mutluluk getirsin.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Laçin , uzun süredir seni sessiz takip edenlerdenim...Kendime benzetmedim seni desem yalan olur... Çok hassas ve kırılgansın , ama bazı insanların amacı bu zaten kıskançlık ve haset nedeniyle karşıdakini nasıl örseleyeceklerini düşünmekle geçiyor insanların zamanı...Önemli olan senin mutluluğun nasıl mutlu ve huzurlu olacaksan öyle devam etmelisin. Zaten çok güzel üretiyorsun...Zaman zaman bunaldığında yapabileceğin bir çok şey var , hayatın tek düze değil , yeteneklisin , bence bunlar senin artıların...

    Hayat istediğin mutluluğu getirsin sana...Ve bu karmaşık süreçten en az hasarla çıkman dileğiyle...

    YanıtlaSil
  10. sadece mutlu olmanı diliorum.mimarlıkta,burda veya bambaşka yerlerde...
    ben geçen sene bugunlerde ,su an icinde bulundugum hayatın tam aksi yönde koşuyordum. ama bugun burada olacagımı söyleseler inanmazdım...
    içini ferah tut. secret yap :) sadece olumlu düşün , olumlu olsun... o kadar güçlü olalım ki hayatta kac kere yanarsak yanalım,oyuna tekrar girme şansımız olsun...

    YanıtlaSil
  11. Süper bir karar sevgili lacheen, eğitimini aldığın meslek inanılmaz güzel, dönüş kararına sevindim açıkçası... Bazı şeylerin hobi olarak kalması inan daha güzel...

    Şimdiden bol şans diliyorum....

    YanıtlaSil
  12. Canım hakkında hayırlısı olsun.Doğru karar verdiğine inanıyorum.Yolun açık olsun.Dilerim herşey istediğin gibi şekillenir.Sevgilerrr

    YanıtlaSil
  13. nasıl mutlu olacaksan öyle yaşa. mimarlığında sana çok yakışacağına eminim. insanlarımız hala el emeği göz nurunun anlamını bilmiyorlar. benim annemde yıllarca örgü makinesiyle örgü ördü . keşke dışarda çalışsaydım diye dert yanar durur. örgülerini titizlikle yaptığı halde ben çok beğenen görmedim. hazır değil ya hep bi kusur arayıp fiyatını aşağıya çektirdiler. en kısa zamanda iş bulman dileğiyle canım. bloğunu bırakma farklı paylaşımlarla bizlerle olmaya devam et.

    YanıtlaSil
  14. Verdiğin karar yönünde mutlu ve huzurlu olmanı dilyorum.Bloğu ve bizleri bırakmayacaksın değil mi.Hergün gelip bakıyorum lacheen ne eklemiş diye.bloğu bırakma da...

    YanıtlaSil
  15. Laçin seni o kadar iyi anlıyorum ki... Şu anda içinde bulunduğumuz durum birbirine gerçekten çok benziyor, ben de bir mimar olarak senin gibi karar aşamasındayım ve kriz nedeniyle iş bulamayacağımı bildiğim için ne yapacağımı tam olarak kestiremiyorum. İnternetten satış iyi gidiyor ama uygun maaşlı bir iş bulabilsem tabiki mimari kariyerimi devam ettirmek isterim. Şu anda elimdeki bir miktar parayla internetten satışı arttıracak farklı modeller için malzememi almalıyım yoksa mimarlık sektöründe yer alabilmek adına cv'ime katkıda bulanacak mimari kurslara mı katılmalıyım bilmiyorum?... Umarım senin istediğin herşey gönlünce olur canım, ben tasarımlarını çok beğeniyorum ve sürekli takipçinim ama bu işe hobi olarak devam etmen, mimarlık kariyerini sürdürmen daha mantıklı gibi geliyor.. Sonuçta tecrüben de var ve kriz durulduğunda mutlaka gönlüne göre bir iş bulabileceğine inanıyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. aylardır blogunu surekli inceliyorum... ilk defa bu ay yorum yazdım sana ulastıgımı hatta arkadasım oldugunu bile hissettim. kendime blog actım... sahiden boyle bir büyü blog....
    senin basarılı olacagına eminim.. bi tarzın var.. gören gözün var... yaratıcısın.. yaptıgın ise emek veriyorsun,ince eleyip sık dokuyorsun. dürüstsün... üstelik de cok güzelsin... allah yolunu acık etsin.. allah gonlune göre versin insallah....

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Laçincim ,

    Bence de mimarlığa geri dönmelisin,çünkü bunun için okulunu bitirdin kendi mesleğinde yapabilmek için çok emek verdin ve hiç bir zaman peşini bırakmadın,bırakmamalısın ve iş aramayı seni zorlaştırabilir ama çok çaba gösterirsen başaracaksın..Biliyoruz ki Tüm dünyada kriz var ama yeni işe girenler çok kişi var... Bir an önce kendin işin olsun her ay maaşın cebinde olsun.. gerisini hobilerini tasarlamayı..Kendini canını sıkma her zaman yanında olan kocan var ve biz her zaman destek veririz lütfen sıkma canını..Ayakta durmanı istiyorum güçlü olmalısın..tatlı gülücüklerini eksik olmasın..başarılar diliyorum

    YanıtlaSil
  18. Bazen insan kendini sıkışmış hisseder , neyle mutlu olacağını bilemez , kararsız kalır. Bence sen en doğru olanı yaptın Laçin. Ben mesleğimi yapmak istemiyorum. Önce aklımda bazı hobileri gerçekleştirme fikri var. Eğer onları yapmadan çalışmaya başlarsam eminim bir yanım hep mutsuz kalacak. Ben de bu seneyi kendi hobilerime ayırrıp gelecek sene çalışmaya başlamayı düşünüyorum. Keşke dememek için. Sen de keşke demeyeceksin çünkü denedin ve başarılı da oldun. Başkalarının ne söylediğine çok da aldırma. Şu an biraz sıkılmış olabilirsin , seni sıkan şeylerden uzaklaş , dinlen. Klasiktir ama gerçek : Zaman her şeyin ilacı ...

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Laçin,
    Sanırım 2 yıla yakın bir süredir bloğunu takip ediyorum ve daha önce pek çok yorumda yazdığım üzere seni hep hayranlıkla ve özenerek izledim. Ben de dikiş makinası aldım 1 yıl önce ve yıllardır hayata geçiremediğim şeyi yaparak kendime, sevdiklerime birşeyler üretmeye başladım. Ve bunun verdiği mutluluk tarif edilemez. Bunlara vesile olduğun için sana minnettarım.
    Kararına gelince, ben bir devlet kurumunda ciddi bir pozisyonda çalışan bir devlet memuruyum. Çok yoğun ve psikolojik anlamda da yorucu bir iş ortamım var. Akşam eve yorgun argın gelip birşeyler yapmaya çalışıyorum. Ve emin ol yıllardır mesleğimi bırakmayı veya yarım gün olarak devam ettirmeyi düşünüyorum. Ben bunları gerçekleştirebilir miyim bilemem çünkü ülkenin (özellikle istanbul'un) ekonomik koşulları malum, para kazanmak gerek. Ama sen hayallerinin sesini dinledin ve denedin. Şimdi de yeni kararına büyük saygı duyuyorum ve gönlünce bir iş ortamında çalışarak ve sevdiğin uğraşılarını devam ettirerek yaşayacağın mutlu, huzurlu ve verimli bir yaşam diliyorum. Ayrıca içindeki üretme tutkusunun bitmeyeceğini ve herhangi bir düzeyde, herhangi bir şekilde devam edeceğini de biliyorum.
    Herşey gönlünce olsun...

    YanıtlaSil
  20. Yazılabilecek herşey yazılmış zaten Laçin benden sana sadece yapmak istediklerinde başarı dilemek düşer.İK koordinatörüyüm istersen gördüğüm iş ilanlarını sana yollayabilirim.

    YanıtlaSil
  21. laçinciğim inşallah istediğin gibi bir iş bulursun kısa sürede seni çok iyi anlıyorum inşaatında krizde olmasına bakma ben hep krizlerde iş değiştirdim bazende çok kolay iş bulunmasını sağlıyor krizler :)
    ne yazık ki bizim sektör okulda hayal ettiğimiz gibi değil ben çok hayal kırıklığına uğramıştım proje yapmak için uğraştım yıllarca adam gibi iş bulamadım bence hem çalışıp hem internet satışını bir arada götürebilirsin düzenini kurduktan sonra, müşteriler konusunda da haklısın internetten satış yapmak deveye hendek atlatmak gibi birşey ben 5 senedir yapıyorum bu işi sadece kendi yaptıklarımı değil 1000lerce şey sattım herhalde bugüne kadar birde yaz aylarında insan hiç memnun olmaz satışından yaza bakıp bütün seneyi yargılama en büyük tecrübem bu
    ayrıca birkaç sene çalışıp para toplayıp bir iş kurmak çok daha iyi olur bende doğumdan kısa süre sonra işe geri dönmeye çalışacağım o kadar okuduktan sonra çok haklısın evde oturamamakta 3-4 ay sonunda tatil havası bitiyor bütün herşey üstüne geliyor çalışırken daha az yorulduğunu anlıyorsun :)

    YanıtlaSil
  22. Laçin, herşey istediğin gibi olsun tabi ki mesleğini yapmak isteyeceksin yıllarını ,emeğini o iş için verdin ve haklısın. Galiba insanlarla iş ilişkisinde onları kendimiz gibi görmemeli ,olumsuz ve zaman zaman kırıcı olabileceklerini bilmeliyiz. Gerçekten insanla uğraşmak her meslekte psikolojik olarak yorucu. Joy un son yorumu çok güzel,keşke her zaman uygulayabilsek.
    Mutlu olman dileklerimle , sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Laçinciğim,
    Mimarlığa dönmek istemen konusunda sana hak veriyorum. Senin yaptığın bu iş müthiş bir fiziksel ve zihinsel enerji gerektiyor. Malzemeleri almaya gidiyorsun, oturup dikiyorsun ve gidip postalıyorsun. Aynı anda gelen birkaç sipariş oluyor, vakit kısıtlı ama sen de robot değilsin sonuçta... İnsan hergün aynı enerji ve moral ile iş yapamaz ki. Gün oluyor işi kırıyoruz, işte yapmamız gerekenleri erteliyoruz. Ama senin yaptığın işte böyle bir lüks yok malesef.

    O yüzden bu kadar üstünde de durma, bu da bir süreçti, yaptıklarınla herkese ilham kaynağı oldun. Şimdi mimarlığa yönelmek istiyorsan da hiç durma. Aklında durmasından iyidir derim hep :D

    Mimarlıkta işler rayına oturunca da sınırlı sayıda sipariş alabilirsin mesela..Sadece hafta başında 1-2 mesela, önce davranan sıraya girer. Bu şekilde hobinden de uzak kalmamış olursun ;)

    Sevgiler,
    Hesionka

    YanıtlaSil
  24. laçin hanım belliki kalbiniz kırılmış.üzülmeyin desemde fayda etmez.kalb kırığı hiç birşeye benzemez bilirim. dinlenmek size inşaAllah iyi gelecektir.iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
  25. Umarım en kısa zamanda, kendi işinle ilgili bir gelişme olur. Herşey insanlar için, o yüzden üzme kendini. Sen yine duramazsın. Mimarlığa dönsen bile buradan hobilerini paylaşacaksın eminim. İnsanları memnun etmek çok zor, hele ki dediğin gibi sen provasız çalıştın. İş ile ilgili güzel haberlerini bekliyorum, herşey gönlünce olur inşallah.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  26. Laçincim, mesleğine dönme kararına saygı duyuyorum. Ancak bu kadar güzel işler yaparken birilerinin seni üzmüş olmasına hem sinirlendim hem de senin adına çok üzüldüm. Evden çalışmak gerçekten zor oluyor. Tek başına yetişmek neredeyse imkansız. Ben moda alanında bir yerlerde çalışmaya başlayacağını düşünüyordum ve bunun haberini bekliyordum. Ama yıllarca eğitimini almış olduğun bir mesleğin de var. Hakkında hayırlısını diliyorum. Dilerim istediğin gibi bir iş bulur ve güzel insanlarla karşılaşırsın.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. Senin en iyisi ne ise olsun Laçin'cim. Bence de en doğru kararı veriyorsun.Umarım mimarlıkla ilgili güzel bir işe kavuşursun . Kendini çok yıpratmamaya çalış beğenmeyenler mutlaka olacaktır. Sonuçta senin yaptıkların el emeği göz nuru anlayanlar anlar boşver canım. Kendine iyi bak :)

    YanıtlaSil
  28. Laçincim kendin için en iyisini sen bilirisin. Kararını verdikten sonra zaten gerisi gelecektir. İş bulma konusunda bol şanslar canım, senin için en iyisi olur umarım. Çok yetenekli ve yaratıcısın, kendi işinde de çok başarılı olacağından şüphem yok.

    YanıtlaSil
  29. Merhaba, ben keşfettiğim günden beri bloğunu takip ediyorum. Hatta keyfin kaçık olduğu zamanlarda bile günde bir kaç kez girip bakıyorum birşeyler koydun mu diye. Son zamanlarda belli oluyordu burdan da kafanın rahat olmadığı ve seni hiç tanımayan ben bile meraklanıyordum. Demek ki içimize ulaşmayı sadece bir blogdan başarmışsın :) Ve en azından denemiş oldun, kafanda çok fazla şey kalmamıştır umarım. Çok süper bir mesleğin var, bakışını, tarzını, stilini mesleğinde de kullanabilmen dileğiyle...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  30. Diğer arkadaşların yorumlarını da okudum seni de epeydir hergün günlük gazetemi okur gibi bir senin sayfanı birde gazetelerimi açıp okuyorum....
    Ancak sana bu kararın en doğrusu yada çizdiğin yolda devam etmen en doğrusu diye bir sunumda bulunamam;
    çünkü en doğrusu senin en mutlu olacağın yerdir ....
    Eğer mesleğine dönmek seni mutlu edecekse o zaman doğrusu bu
    ama eğer hayallerinin peşinden gitme azmini içinde barındırıyorsan o zaman senin için doğru olan budur...
    Sen içinin sesini dinleee yapmak istediklerin hakkındaki gücü mutlaka orada bulacaksın ;))

    her ne yaparsan yap MUTLU ol ... her yaptığını mutlulukla yap...
    gerek yaptığın elbiseler gerekse yaptığın binalar bence hepsi senin ışığını ve güzelliğini yansıtacaktır....
    sevgiler :)
    * * *

    YanıtlaSil
  31. Merhaba,
    Emeğini, becerini, yaratıcılığını dört gözle, heycanla ve gıpta ile izliyorum. İçinden gelen ne ise onu yap ama kimsenin seni ve emeğini üzmesine izin verme. Seni izleyen alışveriş yapan çok kişi var içlerinden bazılarının olumsuz sonuçlanması normal, insan çok iyi bir markadan deneyerek dokunarak aldığı şeylerde bile problemle karşılaşabiliyor. Sen hiiç canını sıkma bence.

    YanıtlaSil
  32. sewgili laçin
    ben mimarlığa geri donmene çook çok sewındım..yalnız satış yapmasanda burada aklına gelenlerı bzımle paylaşmaya dewam et lütfeen..eminim mesleğinide yeterince iyi icra edıyorsundr..yolun açık olsun..

    YanıtlaSil
  33. kısa süre önce keşfettim blogunu. çok şirin şeyler var, çok güzel şeyler üretmişsin. bugün bu yazını okuyunca içim cız etti. küçüklüğümden beri en büyük hayalim mimar olmaktı. :) ilk sınava girdiğimde çevre mühendisliğini kazandım ve istemeye istemeye devam edip mezun oldum. bu süreçte defalarca üniversite sınavlarına girdim ama olmadı. açıkcası herşeyi bırakıp hayallerimin peşinden gitmem pek desteklenmedi ve ben de kendi kendime bi yere kadar inat edebildim. sonuç: diplomam bi köşede sararıyor. güzel yerlerde başka görevlerde çalışma imkanım oldu ama mış gibi yapmak çok zordu. en sonunda kriz piyangosu vurdu ve işten çıkarıldım. işsizlik zor, ama sevmediğin işi yapmak kesinlikle çok daha zor. eğer mimarlığı seviyorsan ki öyle anlaşılıyor, yolun açık olsun. çok havada kalcak belki ama gerçekten mutlu olduğun neyse onu meslek edinmek gerekiyor. sevgiler..

    YanıtlaSil
  34. Sevgili laçin en doğru kararı vermişsin.Kendi mesleğini yapmak çok daha iyi.Ne kadar bir şeyler üretsende evde olmak insanı ruhen yoruyor.İşinin dışında kalan vakitlerinde bunları hobi olarak devam ettirirsen çok daha mutlu olacağını düşünüyorum.
    Hakkında en doğru neyse o olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  35. Laçinciğim benim ilham kaynağım oldun ilk başlarda ama hep aklımda bendemi yapsam derken sorular oluyordu..Nasıl olur nasıl yapılırki diyerekten...
    Ve son postun birazda soru işaretlerimi giderdi,bunun için teşekkürler...
    İnsan kendisine diktiği zaman hataları yanlışları pek görmüyor,ama başkasına gelince iş herşeyin mükemmel olması gerekiyor,geriliyorsun...Seni bu bağlamda iyi anlayabiliyorum...
    Okuduğun eğitimini aldığın işi yapmak,çalışan bir bayan olmak önemli...Ve yine dikersin,sakın bu yaşadıklarının içindeki yaratıcılığı öldürmesine izin verme...Çok başarılısın bu konuda,her iki işide idare edersin bence...

    YanıtlaSil
  36. hayırlısı olsun.. dilerim güzel şeyler olucak ne yaparsan.. çünkü ne yaparsan yap mutlu olmak önemli.. iyi düşün iyi olsun..

    YanıtlaSil
  37. canımcım ben sana kocamannn bir mail attım. oraya yazdım aklımdakileri.
    onun dışında gel dal havuza :) suya bırak kafandakileri ve hepp pozitif ol, hayırlısını iste.
    öpüyorum kocamannn

    YanıtlaSil
  38. ne dıye egımı bılemıyorum hırslı ve azimlisim elindeki yetmıyor anladım ama ltf bızlerıde ıhmal etme umarım en kısa zamanda ıs bukursun cnm ama ınankı sadece buhrnlı bır donemdesın sen sımdı bunları okur aglarsın bıle yorumlarda onemıdır optum

    YanıtlaSil
  39. sevgili laçin kendi mesleğini yapmak istemeni saygıyla karşılıyorum. Ancak şunu bilmeni istiyorum ki beni blog açmaya ve bir şeyler üretmeye iten senin bloğundu. yaptığım pek çok şeyde senin ürettiklerinden feyz aldım ben ve bunu herkese söyledim:)
    eminim ki çalışırken de hobini devam ettirebilrisin. Maalsef ülkemizde hobisini işe çeviren çok az kişi yeterince para kazanabiliyor. Emek her şeyden çok daha önemli bir kaynak ve bu yaşlarda emeğimizi paraya dönüştürmek çok önemli. umarım bir gün yeniden sevdiğin işi yapar ve bu işten para kazanırsın.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  40. ...En doğru zaman canın istediği zaman ...anlaştığın zaman kendinle...sen içinde ki dışında ki herşeyiyle sensin...su akar yolunu bulur, karar verildiyse iş bitmiştir...madem böyle istiyorsun tüm gücümle sinerjimle dua ediyorum ... diliyorum ki ,içinde gizlenmiş gerçekte istediğin şuanda uzak görünen karanlık yol pıt diye önüne bi ışık gibi serilsin lacheencim...Herşey güzel olacak ...sıkma tatlı canını olurmu ve hep gülümse ...sen gülümsediğinde çok güzelsin şimdi gülümse bakiiim hıııh işte böyle:)sevgilerimle nur...

    YanıtlaSil
  41. Blogunu son 3 aydır takip ediyorum. Senin sayende diger bloglari kesfetme ve benim gibilerini bulma sansini yakladim. benim gibiler derken eli dikişe nakışa orguye yatkın ama bunlari sirf zevk olsun diye yapan, daima arkadaslarinin sen bu isleri yapmak icin dogmussun ne isin var senin "bilmemne işinde" demelerine maruz kalan, bi sey örerken veya dikerken 5-6 saatin nasil gectigini anlamayan ama baska bi is verseler ne sabrinin ne de zamanını bu kadar iyi kullanamayan ve bulundugu yerde surekli mutsuz olan huzursuz ruhlardan bahsediyorum. sen bunu bi ust derece gecirmissin hem satis yapma, hem yaptiklarini anlatman, hem de istikrarin. bunlarin hepsi benim gibilere umut veriyordu. senin kararin bizler tarafindan tabii ki mutsuzlukla karsilanacak cunku mail kutumuza bakar gibi hergun la cheen ne yapmis diye bakamayacagiz, umutlanamayacagiz, sunu ben de yapayim diyemeyecegiz vs. senin tarafinda ise sanirim okudugun isi yapma istegi, ya da insanlarin aslinda mimar ama iste incikle boncukla ugrasiyo demeleri, maalesef pazarlikci ve kili kirk yaran musteri potansiyeli, emege verilen degerin gozardi edilmesi vs. gibi faktorler seni bezdirmis. secim tabii ki senin... bloga devam edersin ve hicbirsey olmadan senelerce bu sekilde de kalabilirsin veya bi sicrama olur bunu kimse bilemez. mimarliga devam edersen inan daha cok deger gorursun cunku bizler masa basi islerini, ismi denildiginde anlasilan meslekleri, kariyeri belli insanlari severiz ki isterse bu isi gonulsuz yap kime ne...sonuc olarak sosyal olarak rahatlayacagin kesin ya psikolojik olarak...yine bilinemez ama su gercek aldigin her kararin dogru olup olmadigini karar alirken anlayamazsin bunu ancak zaman belirler.
    ben istedigimi yapamadim ama cogu zaman istedigim bu mu gercekten sorusunu sordugum icin bu...istemedigim bir isi yaptigim icin mutluyum cunku cevremdeki herkes mutlu... tavsiyelerin, cıkarsızca paylastıgın bilgilerin, bencil olmadigin gercekten iyi niyetli ve samimi oldugun icin tesekkurler. ne kadar yardimci oldugunu bir bilsen... basarili olmanı degil mutlu olmanı diliyorum...sevgiler

    YanıtlaSil
  42. Hepinize tek tek desteğiniz için teşekkür ediyorum. Bazı yorumlarda gerçekten duygulandım ve kendimi genelde iyi ifade edebildiğimi anladım, çok sevindim.
    Blogu bırakmak, kapatmak gibi bir düşüncem kesinlikle yok sadece iş olmasına uğraştığım hobimi bu şekilde yapmama kararı aldım o kadar. Şimdilik dikişlerim tasarımlarım satış amaçlı olmayacak.
    Zaten beni iki senedir okuyanlar daha iyi bilirler, ben çalışırken de bir sürü şey üretmeye ve bloguma yazmaya gayret ediyordum. Şimdi de değişen birşey olmayacak, tabi iş bulabilirsem :))

    YanıtlaSil
  43. Laçin şuanda nasıl bir ruh haline sahip olduğunu emin ol çok iyi anlıyoruz.Bak içimi döktüm demişsin nekadar çok insan seni dinledi sana hak verdi.OKUMUŞ bir insanın evde sürekli oturması yada rutin işler yapması çok zor yani başlarda güzel görünsede alsında göründüğü gibi değil.bende şuanda evdeyim türküyenin en ünlü kıyafet markasının müşteri hizmetlerinde çalıştım ve işten çıktım 4 aydır evdeyim. internetten satış yapıyorum ama evdeyim sonuçta ve çalışmamak yani çok yorulmamak strese girmemek en önemliside kendi paramaı kazanamamak beni çok yordu :( bende senin düşündüğün gibi bir an önce kendi mesleğime dönmeliyim diyerek tüm muhasebe işlerine atıldım ama tecrübe olmadığı için açıktayım. Umarım yani inşallah sen istediğin mesleği yapabilirsin ... Umarım senin gibi birisini farkeden birileri çıkar...

    Mutlu olman dileğiyle... sevgiler...

    YanıtlaSil
  44. tatilden düşüncelerinin netleştirip dönmene adına çok sevindim çünkü gitmeden belli oluyordu sıkılmışlığın.Kendin için en iyi kararı sen vereceksin tabiki.Bunu da denemiş oldun belki ilerde daha sıkı şekilde dönersin tasarım konusuna şimdi gençsin eğitimini aldığın işi yapmanda gayet akılcı.Biz kendine diktiğin kıyafetleri görsekte yeter 6 ay öncesine kadar ole yapmıyormuyduk:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  45. Yaşadığın şeylerden sonra böyle bir karar almana şaşırmadım Lacheen, seçtiğin yolda başarı ile ilerlemeni diliyorum. Bence başarıyordun, iyi ya da kötü bu bir marka gibiydi benim için. Davulun sesi uzaktan duyulduğu gibi değilmiş meğer, zararlar da olunca bir işlerme mezunu olarak en doğru karar diye düşündüm ben de:) Aslında eğitimini aldığın konu için de yaratıcılık gerekli ve bir açıdan bakınca yine yeteneklerin değerlenecek. Keşke bu benim için de öyle olsa... Başarılar.

    YanıtlaSil
  46. Hay allah ben de seni ve internetten satis yapan birkac blogu izleyip masallah diyor ve alkisliyordum.Cok becerikli oldugum ve bircok alanda iyi seyler urettigim halde asla bunlardan para kazamayi basaramayan biri olarak sizlerin bunu sorunsuz basarmasina ozellikle sevinip ozeniyordum.
    Bu yuzden yazdiklarin beni iki kere uzmus oldu.Sanirim hafifce degindiginden daha fazlasini yasamissin.Seni uzdukleri icin uzuldum.Yillar once yap sat yerine al sat daha gecerli ve karli oldugunu ogrendim ama ben satistan degil yapmaktan zevk aliyordum.Artik hepsinden vazgectim.Simdi bak ,oku ;yapmis kadar ol moduna gectim.Tabi bu benim yasim geregi bir sonuc.Senin ise yeteneklerin ve tarzin aslinda cok gecerli olmasi gereken meslegine yansiyarak arkadaslarin da vurguladigi gibi cok basarili islere imza atacaksin Bundan adim gibi eminim.Ve bene bazi arkadaslarima yazdigim cumleyi sana da yazacagim.Bir gun onemli islerde senin imzani gordugumde ;Lacin benim sanal arkadaslarimdandir diyerek gurur duyacagimi biliyorum.Dilegim o gunlere kirilmadan ,incinmeden,yipranmadan ve mumkun oldugunca cabuk ulasmandir diyor ve seni sevgiyle kucakliyorum.

    YanıtlaSil
  47. Canım,
    Eminim çok güzel olacak ve bu kararın sana çoook çok çook mutluluk getirecek. Seni anlıyorum, belli bir disiplin içinde yapılamayan, düzenli bir getirisi olmayan bir şey, zaman zaman para getiren ve çok severek yaptığın bşy olsa bile, tatmin edici olmuyor. Profesyonel iş yaşamını elbette ki özlersin. Dilerim o kadar gönlüne uygun bir iş bulursun ki, keyfine göre vakit yaratır, yine yaratıcılıkla yaptığın şeylere devam edersin.
    Eskiden yapabiliyordun öyle zaten, ve benim en çok dikkatimi çeken de bu olmuştu senin blogunla ilgili. İş güç, aşk, keyif yanında ürettiklerin...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  48. füsun yalazan21 Temmuz 2009 13:26

    İnanın sizi takip ederken bunları düşünüyordum.İnsanlarla ilgili işler zordur.Hele uzaktan yürütülen ve giyim-tasarımsa yapılan...Kendinizi üzmeye ve sıkmaya değmez .Yeni yolunuz açık olsun.Allah yardımcınız olsun.

    YanıtlaSil
  49. Destekliyorum seni Laçinciğim,
    hem inan bu memlekette kriz milletin abarttığı gibi büyük değil kanımca, bu yüzden iş bulabileceğinede inanıyorum sende inan ve iste.
    Hem tüm vaktini ayırdığın bu işde kıymet bilmeyenler oluyorsa değmez güzel canını sıkmaya yol ver gitsin...
    Hadi kal sağlıcakla :) yolun ve bahtın açık olsun...

    YanıtlaSil
  50. Merhabalar..
    Ne diyim hakkınızda hayırlısı olsun..;) önceki yorumlarımda da demiştım, ne istediğini bil gerisi çorap sokulğu gıbı gelır.. İstediğin mesleğin, mimarlıksa -ki benım tek hedefim- bence hiç vakıt kaybetme ve umutsuz olma.. Bazen senı okurken kızıyordum guluyordum kendıme.. Gercekten iyi bıryere gelebılecek bırısın sen bu sektorde kı meslegını yapamamaktan yakınıyosun ve ben hala mımarlık dıye dıretıyorum..:):) sadece inan, olumlu dusun ,istedıgın olsun.. gec olsun da boşver güç olmasın..;)

    ve yazık dıyorum son olarak o el emeklerıne saygı gostermeyen ınsanlara,yazık..

    YanıtlaSil
  51. canımm arkadasıım,
    oncelikle kararın ne olursa olsun sen mutlu oldugun muddetce senin yanındayım.
    bir meslektaşın olarak ve profesyonel anlamda bu işten parar kazanan biri olarak, ne yazık kı mimarlık yapmak türkiye'de maddi ve manevi olarak tatmin edici değil.Manevi anlamda ciddi ve büyük ölçekli projeler hep büyük burolara gider, bu burolarda 50-100 arası mımar calısır.cogunlukla teknıkerden farksız bütün gün proje çizer bizim gibi 10 yıllıkkıdemli mımarlar bile.maddi olarak ise durum hepimizin malumu.
    bence neyi secersen sec, o işi yapmaktan mutlu oluyor musun esas olarak onu sorgula.yani okul bitirdiim calısmalıyım meslegımı yapmalıyım diye bir kaygın olmasınn bence .

    YanıtlaSil
  52. Laçincim, insanın sevdiği iş ile para kazanabileceği iş arasında seçim yapmak zorunda kalması zor. Ama mantıklı olan bana para kazanacağı iş gibi gelmiştir her zaman. Bu yüzden senin de mantıklı bir karar vermiş olduğunu düşünüyorum. Tabi ki kıyafet tasarlama ve dikme işinde de çok başarılısın ve bunu burada tamamen bırakmamalısın. Belki hobi olarak ara sıra tasarlamaya ve dikmeye devam edebilirsin diye düşünüyorum. Kendini sıkmadan, hiçbir şeyi yetiştirmek zorunda kalmadan. Umarım senin için her şeyin en iyisi olur. Bütün güzel dileklerim seninle..

    YanıtlaSil
  53. laçincim ben öncelikle çookkk üzgünüm sana bluzun bol geldiğini söyledğim için. Varsın olsun yanlardan biraz bol gelsin. o teli hiç açmamalıydım. gerçkten modeli öyle zaten dar olmaması gerekiyor.Tekrar eline sağlık giydiğim en güzel kıyafetlerden biri.

    YanıtlaSil
  54. Yazdığınız yazıyı okuyunca ben yazsaydım ancak bu kadar kendimi anlatabilrdim diye düşündüm.Bende bu sene sizinkine benzer bir iş yaptım hemde internet üzerinden.Ben sadece çocuklar için gösteri kostümleri diktim.Evde diktiğim için mesai saatleri belli değildi.Ve zamanımın çoğunu alıyordu.Çok bunaldım.Yaklaşık bir aydır ara verdim dinleniyorum.Nasıl özlemişim evde kendime ait bir zamanım olmasını.Bencede biraz ara verip kafanızı dinleyin.Müthiş stresli ve sabır isteyen bir iş.Allah diğer iş içinde önünüzü açsın inş.Bol şanslar.

    YanıtlaSil
  55. Merhaba Laçin..
    Ben seni blogcuda yazdığın günlerden beri takip ediyorum.. O zamanlarda çalıştığın halde,blogunla gayet güzel ilgilenebiliyordun paylaşımlar hep kaliteliydi..Bence...
    Ancak bazı şeylerin hobi olarak kalması belki de en iyisi.. Yine de,gördüğüm kadarıyla yaptıkların beğenildi,senin tasarımlarından giyemediğim için çok üüzgünüm açıkçası...Böyle bir imkanım olamayacak sanırım..

    Dikiş çok kaprisli bir iş,ve tek başına bu kadar siparişle başedebilmen çok büyük bir başarıydı.Umarım aynı başarıyı iş bulmakta ve mimarlıkta da devam ettirirsin..
    Sevgilerimle Seda..

    YanıtlaSil
  56. merhaba laçin,
    umarım herşey gönlünce olur..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.