Cuma, Mart 20, 2009

Soya Soslu Kanat



Birkaç hafta önce yakın arkadaşlarımız bize yemeğe gelmişti. O gün de aynı arkadaşla bütün gün gezince yemeğe çok az zamanımız kalmıştı. Çok yakınlarımız olduğu için problem olmuyor tabi. Ortaya güzel bir salata yaptıktan sonra ana yemek için soya soslu kanat ve erişte yaptım.

Soya soslu kanat yapmadan bir gece önce  kanatları soya sosunda bekletirseniz çok daha lezzetli olurlar. (Bir de soya sosunda light olanı kullanıyorum, normalleri aşırı tuzlu oluyor.) Kanatları pişirmenin püf noktası, önce yüksek ateşte hafif kızartmak sonra kısık ateşte yavaş pişirmek.

Yanına yaptığım erişte ise eşimin babannesinin bize yaptığı Trakya'da kesme denilen erişte. Kendinden tereyağlı olduğu için lezzeti mükemmel oluyor.Bir de erişteyi ben pilav gibi hafif yağda kavurduktan sonra su ekleyerek yapıyorum. Makarna gibi kaynar suda haşlayarak de yapabilirsiniz.


Küçük bir not : İlk fotoğraftaki çatal-bıçak yerleşimindeki yanlışlığın fotoğrafların çekildikten sonra farkına vardım. Gittiğim her yerde çok dikkat ederim, masayı ortaklaşa kurunca bıçaklar içe bakması gerekirken dışa bakmış. Gözden kaçırmanızı istiyorum :))

3 yorum:

  1. hehe... yağda kavurduğunu yazmışsın yahu =) gözden kaçırmışım =)

    YanıtlaSil
  2. merhaba laçin:) siteni yeni keşfettim. bayıldım doğrusu.. tam da dolaşıyordum ki bu haberindeki yemek takımını çok beğendim. nerden acaba.. takipteyim;))))

    YanıtlaSil
  3. *aystyle : teşekkür ederim.
    O takımı Boyner'den almıştım.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.