Pazartesi, Mart 09, 2009

Puanlı tül ve ipek

Benim çocukluğumda hatırladığım en güzel elbisem annemin bir doğumgünüme diktiği puanlı tül elbiseydi. 80 lerin ortalarında dikilen bu elbisenin karpuz kolları,  kabarık etekleri ve belinde sarı kurdeleden kemeri vardı. Kemerine kurdelenin haricinde beyaz pıtırcık yapma çiçeklerden iliştiren annem hızını alamamış, o çiçeklerden saçımın yanına da kondurmuş.Bu elbiseyle çekilen bir fotoğrafım da var annemlerde.


İşte o elbisenin kumaşının aynısından-yani puanlı tülden- kumaşçıların birinde görünce hemen aklıma o elbisem geldi ve nostalji seline kapılıp baya aldım. Sonra ne yapabilirim diye düşünürken ön ve arkası üçgen şeklinde robalı, reglan kollu bir modelde karar kıldım. Önce birkaç karalama yapıp kumaşların kullanımına ve detaylarına karar verdim.



Kalıbını ise 70 lerin Burda'sındaki bir gecelik kalıbından uyarladım. Ön ve arka üçgen kısımlar için puanlı tül, gövde için ise mikro-ipek kullandım. Hakim yakanın ve manşetlerinin ucuna ince fırfır, ön ve arka üçgenlerin ipekle birleştiği yerlere de daha kalın fırfır koydum. Bel kısmına iki sıra makine lastiği geçirip aynı kumaştan kalın kemer yaptım.

Fotoğrafların büyük halleri için üzerine tıklayın.





EKLEME :


Tül ve İpek Bluz Dükkan' a eklendi. Buradan detaylarına ulaşabilirsiniz.

1 yorum:

  1. [...] Puanlı tül ve İpek Bluz adlı yazımda bahsettiğim küçüklük fotoğrafımı annemlerde buldum ve scannerla uğraşmayıp fotoğrafını çektim. Ya 19 ya 20 sene olmuş bu fotoğraf çekileli. [...]

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.