Salı, Mart 10, 2009

Jean Taşlama

Bir önceki yazımda bahsettiğim Balmain'in binlerce euro luk jeanlerinin benzerlerini elimizdeki jean lerimizden yapmak mümkün. Bunun için çamaşır suyu ve taşlamak/ağartmak için kullanacağımız sert kıllı fırça veya ponza taşına ihtiyacımız var.(Çamaşır suyuyla uğraşacağımız için eldiven ve önlük kullanmanızı tavsiye ederim.)


Öncelikle pantolonu küvete yatırıp iyice ıslatıyoruz. ( Eğer ıslatmazsanız çamaşır suyu değdiği anda leke leke açılır) Her tarafı eşit şekilde ıslanınca üzerine çamaşır suyu döküp vakit kaybetmeden taşlamaya başlıyoruz.( Ben sert kıllı halı fırçası kullandım) Hızlı ve sert olarak taşlama işlemini yapmamız lazım.

1. fotoğrafa dikkatli bakarsanız çamaşır suyunu ilk döktüğüm anda S şeklinde lekelenmeler oldu, sonra ben bunları fırçayla bastırarak kaybettim. Eğer böyle lekeler kalırsa biraz daha çamaşır suyu döküp tekrar bastırarak taşlayın. Taşlama sırasında renk biraz daha sarımsı olacaktır. Durulama sırasında (2.fotoğraf) renk beyazlaşır.

Bundan önce 3-4 kere bu işlemi çeşitli renkteki jean lere uyguladım. 
Şöyle bir genelleme yapabilirim : 
ince jean ler daha çabuk açılıyor. Açık renklerde taşlama işlemi çok belli olmaz. Benim en iyi sonuç aldığım klasik yıkamalı (taşlanmamış) lacivert bir jean ve şimdi yaptığım gri olandı. Her jean aynı sonucu vermiyor.

SONUÇ :



1 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.