Pazar, Şubat 08, 2009

İstanbul Moda Fuarı

Dün bir arkadaşımla beraber Cnr'daki İstanbul Moda Fuarı'na gittik. Saat 10:00'da çıkmamıza rağmen 2.köprüde yakalandığımız anlamsız trafiği anlatmayayım. 12 gibi ancak ulaşabildik.

Fuarın ikinci günü olmasından dolayı mıdır bilmiyorum, çok ziyaretçi olduğunu söyleyemeyeceğim. Aynı şekilde katılımcıların da çok hazırlanmadığı ve çok birşey beklemedikleri duygusuna kapıldım. Ekonomik kriz denilen şey sanki insanların şevkini kırmış gibiydi bana kalırsa.

Bunun dışında bana göre fuarın en orijinal standları üniversitelerin moda tasarım bölümlerininkilerdi. Zehir gibi gençlerin tasarımları görülmeye değerdi gerçekten. Hem kıyafetler hem de çizimler muhteşemdi. Çizim tekniklerini baya inceledim, hem el çizimleri hem de bilgisayar destekli tasarımlar vardı. İçimden "bir üniversite daha okusam mı" diye düşündüm bir ara. Dört senelik üniversite değil de belki bir sertifika programına yazılabilirim ileride şartlar uygun olursa.

Fotoğraftakilerin çoğu bahsettiğim üniversitelerin standları, itfaiyeci pantolonun dışındakiler tabii ki.
2009 moda fuarı
Fuarda uzun zamandır görmediğim bir arkadaşıma da rastladım. Firmasını (Tuğberk Tekstil) biliyordum ama fuarda rastlayacağımı düşünmemiştim. O da son anda katılmaya karar vermiş zaten. Kendisi tekstil aksesuarları (kurdele, lastik fırfır, lastik dantel) üretiyor. Yeni bir işe atıldığımı anlattım, baya konuştuk. Öğütler aldım, sorular sordum. Kendi ürünleri konusunda bana yardımcı olacağını söyledi. Fuardan en azından bir bağlantı kurarak ayrılmış oldum.

 tugberk tekstil

Fuarın en güzel yeri ise herhalde Defile Alanı diye ayrılan bölümdü. Renkli ışıklar ve müzik kutularıyla kocaman bir disko havasındaydı. Beyaz deri koltuklar, sehpalarla düzenlenmişti. Moda fuarı olunca da masa üzerindeki cam fanuslar bobinlerle doldurulmuştu. Biz de azıcık eğlendik; mankenlerin arasına dahil oldum, fotoğraflara dikkatli bakınca görebilirsiniz.
moda fuarı defile alanı

1 yorum:

  1. MERHABA LAÇİN!BEN ANTALYADAN EYLÜL.ÖNCELİKLE,SÜPER BİR GİYİM TARZIN OLDUĞUNU BELİRTMEK İSTİYORUM.TAM BENİM GİYİNMEK İSTEDİĞİM TARZDA ŞEYLER GİYİYORSUN.AYRICA TASARIMLARINDA HARİKA!BİLİYORMUSUN SENİ TAKİP EDRKEN,BENDE TASARIM KONUSUNDA BİRŞEYLER YAPMA İSTEĞİ DUYDUM.BENDE BİR TASARIMCIYIM ASLINDA.GRAFİK TASARIM BENİMKİSİ.BUNDAN SONRA KUMAŞLAR BENDEN KORKSUN DİYORUM:)KESİP,BİÇİP İSTEDİĞİM ŞEKLE SOKMAK İÇİN UĞRAŞACAĞIM.NEYSE ŞİMDİLİK BU KADAR YETER BENCE.KENDİNE ÇOK İYİ BAK.SEVGİLERLE EYLÜL!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.