Pazar, Aralık 21, 2008

İlk Mantom


Sonunda sarı mantomu bitirdim. Kumaşı yine Cuma pazarından aldığım sarı yünlü bir kumaş, içine ise ekoseli astar kullandım. Dikişi aslında çok da zor değildi ama Burda Pratik Dikiş dergisinde bile bence yeterli açıklama yazmıyor. Bazı yerlerini ezbere yaptım, tabi hatalar oldu. Bir daha bu şekilde manto diker miyim bilmiyorum, konfeksiyon dikişi gibi olması pek mümkün olmuyor.

Yine de rengini ve modeli çok beğendim. Kumaş da çok sıcak tutuyor, bu havalar için iyi oldu.

Kolları hafif kısa duruyor, buna da uzun deri eldiven lazım :))

Modeldeki süs düğmeleri uygulamadım, sadece çıt çıt kullandım.



3 yorum:

  1. Harika bir manto dikmişsin. Çok farklı olmuş. "Sarı manto" alacağım diye aramaya kalksak; sanırım asla bulamayacağım bir manto. Hiç bir mağazada sarı manto görmedim çünkü. Umarım 2010 yılında da giymişsindir bu mantoyu!..

    YanıtlaSil
  2. merhaba laçin.. ben de ilk mantomu bu patronla yapmıştım. ama facia gibiydii:)) bloguma bi bak istersen. sarı mantom diye etiketlemiştim. sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. bu dergiden bende de var..malesef ben bu mantoyu çok beğenmeme rağmen dikemedim.dikiş makinem daha yeni 1 yıl önce aldım..ben bluz,etek ve evde bazı giysileri yenileyerek gidiyorum..umarım ben de bu mantodan dikerim..resim bana cesaret verdi....çok beğendim rengini de.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.