Perşembe, Kasım 27, 2008

şifon ekose elbise ve hediye bot


Dün yine bir elbise bitirdim. Kendisi şifon ekoseli bir kumaş, içinde krem rengi astar kullandım. Kalıbı Burda Pratik Dikiş'ten tunik-elbise kalıbı. (Kalıba buradan ulaşabilirsiniz.) Kollar için manşetli olan versiyonu kullandım, boyunu da en uzunundan tuttum. (Kısasından yapsaydım kim bilir ne olurdu :)) )

Kalıp aslında oldukça basit, bir tek şifon kumaş dikiminin zorluğu vardı. Şifon kumaş dikerken :

1. İnce iğne kullanılmalı (90 lık olabilir)

2. İplik tansiyonu (gerilimi) az olmalı (1-2 gibi)

3. Dikiş genişliği çok tutulmalı. (4-5 gibi)

Elbiseyi diktikten sonra bana yine sade geldi. Kalan kumaşlardan dikdörtgen uzun bir parça kesip iki uzun kenarına sürfile yaptım. Sonra ortadan iki büzme dikişi atarak kumaşı fırfır haline getirdim.Şükufe'nin üzerinde gelişigüzel yerleştirerek ön tarafa biraz hareket katmaya çalıştım.

Aslında bu elbisenin altına turuncu çorap giymeyi planlıyordum ama çok renk cümbüşü olacağını düşünüp giymedim. Artık daha sade birşeyin altına giyerim. Çorap olarak kahverengi giydim, hırkamı da kahverengi seçtim.

(Fotolar maalesef net değil, ışık yetersiz olunca böyle çıkıyorlar. Kusura bakmayın.)

Botlar ise benim aldığım bir doğumgünü hediyesi. Kendime almadım, ben beğendim hediye oldu :)) (Eşimden değil, onun sürpriz olarak almasını daha çok seviyorum)

Bir de çorap konusunda sıkıntım var. Kahve tonu çok az, veya ben bulamıyorum. Ya böyle koyu kahve var, ya da ten rengi. Şöyle tarçın gibi bir renk olsa...

(not: İşe genelde böyle gitmiyorum demiştim ya, bu akşam tiyatro programımız var o yüzden sabahtan böyle giyinmem gerekti. Hırkayı çıkarınca tiyatroya uygun olacak diye düşünüyorum.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.