Salı, Kasım 25, 2008

doğumgünü elbisem:mor uçuş kollu elbise

Uçuş kollu mor elbisemi bitirip giyebildim cumartesi akşamı.

Jarse kumaş kullandığım için dikişi çok kolay değildi. Dikişten önce zaten plileri işaretlemek başlı başına dertti. Ben öyle teğelle uğraşacak kadar sabırlı bir insan olmadığım için normalde kumaşın üzerine işaretlemelerimi yapıp direk makineyle dikmeye başlarım. Ama jarse kumaşta terzi sabunu/kalemi gibi şeyler pek etkili olmaz. Kumaş çok esnediği için kalemle işaretlemeniz çok zordur. Bu yüzden bol teğelle işaret alma yöntemiyle plileri işaretledim. (Normalde bütün dikişlerde yapılması gereken budur ama ben dediğim gibi o kadar sabırlı değilim :))

Elbiseyi kolları takmadan kendi üzerimde deneyince çok sardığını gördüm ve öndeki üçer pliyi ortadakileri açmak suretiyle ikişer pliye indirdim.


Bunun dışında yine jarse kumaşın zorluğu temiz bitişlerdi. Kolları aslında patronda temiz zigzag dikişle bitirilmişti ama jarsede (overlok makinem olmadığı için) bu pek de sağlıklı olmuyor. Buna çözüm olarak da Abiye Mor Elbisem de kullandığım esnek saten astarı kolların içine döndüm. Böylece hem kolların biçimi daha çok ortaya çıkmış oldu hem de gayet temiz olarak bitirebildim.

Giyince yine (her zamanki gibi) gözüm kemer aradı. Peacocks' tan yazın aldığım ince bir kemeri biraz kesip kısaltarak belde kullanılabilir hale getirdim. Ayakkabılar kırmızı ekoseli elbisemin altına giydiğim ayakkabılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.