Pazartesi, Ekim 20, 2008

Kendin Yap : Bambu Ayna



 Yılan hikayesine dönen antredeki bambu aynayı sonunda geçen hafta bitirip asabildik. Lütfen bu aynaya normal bir ayna gibi bakmayın, altı ayda benim ve eşimin tarafından yapıldı. Aslında daha planlı davransaydık bir haftada falan bitirebilirdik ama işte ancak bitti.
Şimdi ilk sorun bambuların nasıl kesileceğiydi. Evde testereyle kesmeyi denedik beşinciden sonra kolumuz koptu. Ara sokaklarda bir marangoz bulduk ona kestirdik. Yapıştırdıkça baktık ki yetmeyecek, Koçtaş’ tan birkaç tane daha aldık. Sonra onları kestirmek için baya zaman geçti. Neyse kestirdik yapıştırdık. Bu sefer ayna çok ağır olduğu için nasıl asacağımızı bilemedik. Sonunda çok sağlam bir şekilde asmayı başardık.

Aslında gayet basit : marangoza yaptırılan mdf den bir ayna çerçevesi, bitki destek çubuğu diye satılan bambular, sıcak silikon. Bu kadar basit ama bu kadar uzun s

3 yorum:

  1. merhabalar, çok beğendiğim sürekli dönüp dolaşıp baktığım bu bambu aynanın peşindeyim yine:))geçenlerde praktikerde bahsettiğiniz bambuları görünce kesinlikle yapmaya karar verdim bu sefer. sizin yardımlarınızla tabii. öncelikle benim evde antredeki ayna sizinkinden büyükçe ve duvara yapışık. nasıl yapıştıracağım konusnda yardımızı bekliyorum önce büyük kısımını birbirene yapıştırıp sonra mı aynaya yapıştırayım yoksa tek tek slikonla mı? birde verniklesem mi vernikleyip mi yapıştırsam olur mu acaba? şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. *ebrumineesen: Aynayı indirebiliyorsanız yerde yapıştırsanız daha iyi olur sanki. Ben vernik kullanmadım ama vernikleyecekseniz en son sürün bence.
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş güle gülle bakın :D

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.